ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΨΑΣ ΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΡΩΜΑΝΟΣ

Την απόφαση του απεργού πεινάς Νίκου Ρωμανού να αρχίσει και απεργία δίψας από το πρωί της Τετάρτης γνωστοποίησε το βράδυ της Τρίτης ο συνήγορός του, Φραγκίσκος Ραγκούσης.

Σύμφωνα με το μήνυμα του κ. Ραγκούση, ο 21χρονος κρατούμενος, που ήδη αρνείται την τροφή επί 30 ημέρες, αντιδρά στη στάση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, τον οποίο κατηγορεί πως για λόγους σκοπιμοτήτων δεν δέχεται καμία από τις τροπολογίες που προτείνονται για τη χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας σε κρατούμενους.

Εν τω μεταξύ, κάτω από έντονες λεκτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ υπουργού Δικαιοσύνης και αντιπολίτευσης διεξήχθη έως αργά το βράδυ της Τρίτης η συζήτηση στη Βουλή σχετικά με την υπόθεση Ρωμανού.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας του υπουργού Δικαιοσύνης για τη δνατότητα εξ αποστάσεως παρακολούθησης μαθημάτων από κρατούμενους, την οποία έχει ήδη απορρίψει ο Ρωμανός.

Η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 12:00 το μεσημέρι, με την αξιωματική αντιπολίτευση να υποστηρίζει πως η υπουργική τροπολογία δεν διασφαλίζει ξεκάθαρα ότι το μέτρο για την ηλεκτρονική επιτήρηση φυλακισμένων αφορά την περίπτωση του 21χρονου.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΨΑΣ ΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΡΩΜΑΝΟΣ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">