ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΧΑΪΚΑΛΗ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ''ΠΑΡΑΓΚΑ''



Ο Παύλος Χαϊκάλης ανέφερε πως έχει παραδώσει στις εισαγγελικές Αρχές οπτικό και ακουστικό υλικό από δυο συναντήσεις με το πρόσωπο που πήγε να τον δωροδοκήσει και προσέθεσε ότι και ο ίδιος έχει καταθέσει στους εισαγγελείς.

Σύμφωνα με την καταγγελία του βουλευτή Π. Χαϊκάλη,  ο Γ. Αποστολόπουλος επιχείρησε να τον δωροδοκήσει για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η Επιτροπή αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα Σάββατο προκείμενου να εκτιμήσει γενικότερα το θέμα των καταγγελιών, ενώ δεν αποκλείεται να γίνει και προβολή του βίντεο.

Όπως είπε ο βουλευτής το υλικό είναι στην εισαγγελία από τις 6 Δεκεμβρίου, όταν προφανώς έγινε και η προσπάθεια χρηματισμού.

Ο κ. Χαϊκάλης είπε μάλιστα ότι του προτάθηκαν 700.000 ευρώ σε μετρητά, διακανονισμός του δανείου που έχει για το σπίτι του και διαφημιστικά συμβόλαια με υπέρογκα ποσά. Μίλησε για ένα τελικό ποσό πάνω από τα 2 εκατομμύρια ως και τρία εκατομμύρια ευρώ.

Ως παράνομο προϊόν απέστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στον εισαγγελέα, Π. Παναγιωτόπουλο το μαγνητοσκοπημένο υλικό, που του διαβιβάστηκε από τη Βουλή και αφορά την καταγγελία Χαϊκάλη περί απόπειρας χρηματισμού.

Νωρίτερα, είχε παραλάβει το υλικό η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, η οποία συγκαλείται εκ νέου του Σάββατο.Το CD με τις επίμαχες συνομιλίες έφτασε επίσης στο υπουργείο Δικαιοσύνης.



Σύμφωνα με πληροφορίες το υλικό έχει διάρκεια δυο ωρών και έχει μονταριστεί, περιλαμβάνοντας οπτικό υλικό από την πρώτη συνάντηση του κ. Χαϊκάλη με το καταγγελλόμενο πρόσωπο και ακουστικό υλικό από τη δεύτερη συνάντηση.
Ο  Γ. Αποστολόπουλος, είχε διατελέσει ως σύμβουλος στην υπηρεσία των πρωθυπουργών Γ. Παπανδρέου, Αντ. Σαμαρά και ήταν επίσης και σύμβουλος του κ. Καμμένου.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι η συνομιλία με το πρόσωπο που φέρεται να πρότεινε το χρηματισμό στον κ. Χαϊκάλη έγινε με κάμερα-ρολόι. Υπήρξε δεύτερη συνάντηση, διάρκειας περίπου 15 λεπτών. Το υλικό της καταγραφής δόθηκε στην Εισαγγελία.

Όπως προκύπτει από τη συνέντευξη, αντίγραφα κράτησαν οι κκ. Καμμένος και Χαϊκάλης, ο Λάκης Λαζόπουλος καθώς και συμβολαιογράφος στο εξωτερικό.

Σήμερα είναι σαφές ποια είναι η πολιτική πραγματικότητα στην Ελλάδα, και σε μια τέτοια φάση χρειάζονται ριζικές αλλαγές
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΧΑΪΚΑΛΗ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ''ΠΑΡΑΓΚΑ'' Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">