ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Στις 5 η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης

Στις 5 το απόγευμα αναμένεται να ορκιστεί η νέα κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου η οποία θα έχει, όπως όλα δείχνουν, 30 μέλη (10 υπουργούς, 10 αναπληρωτές υπουργούς και 10 υφυπουργούς).

Ριζικές αλλαγές στη σύνθεση και τη λειτουργία της κυβέρνησης προωθεί ο Αλέξης Τσίπρας με μικρότερο και ευέλικτο σχήμα.

Με Προεδρικό Διάταγμα που κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, δημιουργούνται 4 υπερ-υπουργεία. Πρόκειται για το Υπουργείο Εσωτερικών στο οποίο θα υπάγονται οι αρμοδιότητες των υπουργείων Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημόσιας Τάξης και Μακεδονίας Θράκης. 

Στο υπουργείο Οικονομικών εντάσσονται οι αρμοδιότητες των υπουργείων ανάπτυξης, ναυτιλίας, τουρισμού και υποδομών/μεταφορών. Το υπουργείο παραγωγικής ανασυγκρότησης, περιβάλλοντος και ενέργειας στο οποίο υπάγονται οι αρμοδιότητες των υπουργείων περιβάλλοντος, αγροτικής ανάπτυξης και η γενική γραμματεία βιομηχανίας.

Δημιουργείται το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, ενώ δύο ακόμη υπουργεία άλλα αλλάζουν ονομασία και αποκτούν νέες αρμοδιότητες. Συνολικά, το υπουργικό συμβούλιο θα αποτελείται από 10 υπουργούς ενώ ρόλο αντιπροέδρου της κυβέρνηση αναμένεται να λάβει ο Γιάννης Δραγασάκης. 

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που παρέχουν ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να συμμετάσχουν με έναν υπουργό και τέσσερις υφυπουργούς.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στις 5 η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">