ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΟΙ ΗΠΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ 50.000 ΧΙΛ. ΙΡΑΚΙΝΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ - ΦΑΝΤΑΣΜΑ

Στο πλαίσιο των προσπαθειών να αντιμετωπιστεί η διαφθορά και η κακοδιαχείριση στον ιρακινό στρατό, ο οποίος προσπαθεί να αναχαιτίσει και την προέλαση του Ισλαμικού Κράτους, η κυβέρνηση του Ιράκ ανακάλυψε 50.000 στρατιώτες «φαντάσματα» στη μισθοδοσία των ιρακινών ενόπλων δυνάμεων.

Το πόσο... «καλά» ήξεραν τι έκαναν και πόσο «σοφά» έχουν σπαταλήσει οι Αμερικανοί και οι εταίροι τους δισεκατομμύρια δολάρια στη Μέση Ανατολή το έχουμε καταλάβει όλοι. Μη λέμε τα ίδια και τα ίδια... εξάλλου η στυγνή πραγματικότητα μιλάει από μόνη της: η δύναμη των τζιχαντιστών - τόσο σε επίπεδο χρηματοδότησης όσο και σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού - αποτελεί το πιο πρόσφατο και οδυνηρό χαστούκι.

Στην περίπτωση του Ιράκ, όπου, όπως έχουμε αναφέρει και παλαιότερα, οι ΗΠΑ έχουν καταφέρει να χρηματοδοτήσουν τη δημιουργία (εκ του μηδενός)... διαδοχικών «στρατών» τρώγοντας τα μούτρα τους ξανά και ξανά, το εύρος της τραγελαφικότητας δεν έχει όρια. Τους δουλεύουν ψιλό γαζί (με το δίκιο τους) και οι άλλοι τον χαβά τους... και δώσ' του «συμβούλους» και «εκπαιδευτές». Και δώσ' του όπλα και μαχητικά. Και δώσ' του βομβαρδισμούς.

Όπως αποκάλυψε και επισήμως το υπουργείο Άμυνας του Ιράκ πριν από λίγες ημέρες ο περιβόητος «νέος ιρακινός στρατός» μετράει τουλάχιστον 50.000 «στρατιώτες - φαντάσματα» που πληρώνονται κανονικά από τα αμερικανικά κονδύλια «βοήθειας» και οι οποίοι κάνουν όποια άλλη δουλειά μπορεί να φανταστεί κανείς εκτός του να προτάσσουν τα στήθη τους στο μέτωπο. 

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των κυβερνώντων γύρω από το θέμα το οποίο, πρόκειται για μια συνήθη πρακτική από την πτώση του Σαντάμ και μετά: 
Ο «στρατιώτης - φάντασμα» - όπως τον αποκαλούν οι ίδιοι οι αξιωματικοί - παραχωρεί τον μισό τουλάχιστον μισθό του σε κάποιον ανώτερό του, ο οποίος σε αντάλλαγμα αναλαμβάνει να του «χτυπάει την κάρτα» και ο ίδιος μπορεί να μην παρουσιάζεται ποτέ στην υπηρεσία. 

Το «μερίδιο» που παίρνει ο αξιωματικός το μοιράζεται με τη σειρά του με τα ανώτερα κλιμάκια και πάει λέγοντας. Και έτσι όλοι είναι ικανοποιημένοι και πίνουν νερό στο όνομα του κάθε Λευκού Οίκου.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΟΙ ΗΠΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ 50.000 ΧΙΛ. ΙΡΑΚΙΝΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ - ΦΑΝΤΑΣΜΑ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">