ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΜΕ (Video)

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του ανέφερε για για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης: 

« Ενεργοποιούμε άμεσα τις ισχύουσες διατάξεις των νόμων, εδώ δεν φέρνουμε νέους νόμους, οι οποίες:
1) Επιτρέπουν στην Τράπεζα της Ελλάδος ή στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές να διενεργούν ελέγχους για την προέλευση της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων ενημέρωσης, και επιπροσθέτως,
2) Ισχύουν για όλες τις Ανώνυμες Εταιρείες, και προβλέπουν ότι μια ζημιογόνα επιχείρηση δεν είναι δυνατόν να λειτουργεί επ' αόριστον χωρίς να ανακεφαλαιοποιείται.

Προκηρύσσουμε από μηδενική βάση διαγωνισμό για τις άδειες λειτουργίας ΜΜΕ».



Εδώ τίθεται ζήτημα δημοκρατίας, και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, δεν καλύπτει τις προσδοκίες μας στο συγκεκριμένο ζήτημα. Γνωρίζουμε τις εξαγγελίες του κόμματος, το οποίο επανειλημμένα τόνισε ότι θα ισχύσει διαφορετικό καθεστώς όσων αφορά τα ΜΜΕ στη χώρα μας.

Σαφώς, η χθεσινοβραδινή δήλωση, όσων αφορά τα εθνικά ΜΜΕ - εθνικής εμβέλειας - είναι στη σωστή κατεύθυνση, όμως ήταν ελλιπής, δεδομένου ότι στη χώρα μας υπήρχαν και συνεχίζουν να υφίστανται και τα τοπικού χαρακτήρα, τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις έγιναν παράνομα εθνικής εμβέλειας με τις ευλογίες της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, και κάποια άλλα κατασχέθηκαν επανειλημμένα, ώστε επιτήδειοι να λειτουργούν τοπικού χαρακτήρα μέσα καταχρηστικά ως εθνικής εμβέλειας.

Θεωρώ ότι συνολικά γνωρίζετε το καθεστώς που ίσχυσε εν αρχή στα ερτζιανά, με περιφερειακές άδειες, τοπικού χαρακτήρα, δημοτικές, εθνικής εμβέλειας, των κομμάτων, κ.α. δίνοντας το δικαίωμα σε κάποιους να επικαλούνται το καθεστώς της προηγούμενης αδείας, και οι κυβερνήσεις που όφειλαν ισότιμα και δημοκρατικά να υπάρξει λειτουργία στη χώρα μας δημιούργησαν αποκλειστικά διαπλοκή.

Απόρροια αυτής της διαπλοκής ήταν κάποιοι πρωτεργάτες του χώρου που αιτήθηκαν καταθέτοντας παράβολα και αιτήσεις στη πολιτεία να μείνουν εκτός βεβαιώσεων λειτουργίας, και στη συνέχεια να δέχονται διώξεις και κατασχέσεις, ενώ συγκεκριμένοι οικονομικοί κύκλοι όλο αυτό το χρονικό διάστημα διαπλοκής αποκόμιζαν με τη χρήση δωρεάν δημόσιων αγαθών, και καθόριζαν τα ισχύοντα σε πολιτικό επίπεδο.

Τα δημόσια αγαθά που αιτήθηκαν κάποιοι εκ των πρωτεργατών - όπως ο υποφαινόμενος - χρησιμοποιήθηκαν έπειτα των διώξεων και κατασχέσεων από τρίτους, που παράνομα ''μετακόμισαν'' σε συχνότητες που δεν τους αναλογούσαν, και δεν είχαν αιτηθεί, ούτε στο υπουργείο τύπου του παρελθόντος, ούτε στο ΕΣΡ που ακολούθησε για λειτουργία σε αυτά τα δημόσια αγαθά.

Άρα σύμφωνα όσων αναφέρω, υπάρχουν κάποιοι εξ' υμών οι οποίοι στην ίδια τους τη χώρα διώχτηκαν για το ένα (1) δημόσιο αγαθό που αιτήθηκαν, τοπικού χαρακτήρα, ενώ σε αυτά τα δημόσια αγαθά σήμερα λειτουργούν κάποιοι με σειρά ΜΜΕ της αυτής και άλλης μορφής, ΕΘΝΙΚΑ.

Τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για αυτές τις περιπτώσεις;
Κάποιοι εξ υμών όταν εσείς επιλέγατε τη πολιτική ''σταδιοδρομία'', επέλεξαν τα ερτζιανά,  και δεδομένου ότι γνωρίζετε τι διαμόρφωσαν οι νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το μεγάλο κεφάλαιο, πρέπει να ανοίξετε ένα νέο κεφάλαιο, νέα σελίδα, ώστε να διαβιώσουμε στη χώρα μας και εμείς που πρωτοστατήσαμε σε ένα χώρο, και ανοίξαμε το δρόμο για τη μετεξέλιξη.

Το ζήτημα είναι σύνθετο και με πολλές παραμέτρους. 
Δυστυχώς οι οργανώσεις δεν διαθέτουν εμπειρογνώμονες και ειδικούς, και δεν μου παρείχαν το δικαίωμα ώστε να εκθέσω τις προτάσεις μου στα Συνέδρια του κόμματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμμα της αριστεράς, πρέπει να δημιουργήσει νέο νόμο, ενισχυτικό, που να δημιουργεί το δίκαιο πλαίσιο που απαιτείται, με τα εθνικά ΜΜΕ, τα τοπικού χαρακτήρα, και τα δημόσια - ΕΡΤ.

Τους ήδη ισχύοντες νόμους, μπορεί να τους εφαρμόσει και ο κ.Σαμαράς της ΝΔ, και ο κ.Βενιζέλος του ΠΑΣΟΚ, και πολλοί ακόμη που δεν ήταν ούτε πρόκειται να γίνουν η αριστερά της χώρας μας. Από την αριστερά είχαμε προσδοκίες ουσιαστικών αλλαγών και σαφώς όχι να συνεχίσει την υπηρέτηση της ολιγαρχίας του πλούτου.

ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2004 Διώξεις & Κατασχέσεις
Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΜΕ (Video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">