ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Charlie Hebdo: Πάνω από τις θρησκείες οι άνθρωποι

Αν και για πολλούς Μουσουλμάνους η απεικόνιση του προφήτη αποτελεί βλασφημία, η δημοσίευση εικόνων του δεν είναι παράνομη στην Τουρκία. Παρόλα αυτά, η αστυνομία όχι μόνο εισέβαλε στο πιεστήριο στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και εμπόδισε τα φορτηγά να παραλάβουν τις εφημερίδες, όπως είπε ο διευθυντής της, Ουτκού Τσακιροζέρ στο NBC News.

Αναζωπύρωση της συζήτησης γύρω από την ελευθερία της έκφρασης και τα όριά της προκάλεσε το νέο εξώφυλλο του Charlie Hebdo, λίγες μόλις ημέρες μετά τη δολοφονία 12 ανθρώπων στο Παρίσι.

Η εικόνα του γενειοφόρου Προφήτη, ο οποίος με δάκρυα στα μάτια κρατά πινακίδα με τη φράση: «Είμαι Charlie», ενώ από πάνω του βρίσκεται ο τίτλος «Ολα συγχωρήθηκαν», προκάλεσε εκ νέου σάλο στον μουσουλμανικό κόσμο. Παρά τις διαβεβαιώσεις της συντακτικής ομάδας ότι το εξώφυλλο επιδεικνύει την πρόθεσή τους να συγχωρήσουν τους δράστες των επιθέσεων, η απεικόνιση του Προφήτη προσέβαλε για μία ακόμη φορά τους ευσεβείς ισλαμιστές.



Με ένα βίντεο το οποίο αναρτήθηκε σε ισλαμιστική ιστοσελίδα και εστάλη σε γαλλική εφημερίδα, η Αλ Κάιντα της Υεμένης ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην εφημερίδα Charlie Hebdo στο Παρίσι, κατά την οποία 12 άτομα έχασαν τη ζωή τους.

Πριν σκοτωθεί από την αστυνομία ο Σερίφ Κουασί μιλώντας με το γαλλικό κανάλι BFMTV είχε δηλώσει ότι τον είχε χρηματοδοτήσει η Αλ Κάιντα της Υεμένης.

Χωρίς την παραμικρή έκπτωση στο ύφος, με αμείωτη καυστικότητα, ο Ζιράρ Μπιάρ γράφει το κύριο άρθρο στην ειδική έκδοση του Charlie Hebdo που κυκλοφόρησε την Τετάρτη 14 Γενάρη, μία εβδομάδα μετά την επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας από φανατικούς μουσουλμάνους που είχε ως αποτέλεσμα να δολοφονηθούν άγρια 12 άτομα.

«Πάνω από τις θρησκείες οι άνθρωποι».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Charlie Hebdo: Πάνω από τις θρησκείες οι άνθρωποι Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">