ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συνέντευξη Βαρουφάκη-Ντάισελμπλουμ: H Αθήνα δεν σκοπεύει να συνεργαστεί με την τρόικαH Αθήνα δεν σκοπεύει να συνεργαστεί με την τρόικα.


«Με αυτή τη σαθρά δομημένη ευρωπαϊκή επιτροπή δεν συνεργαζόμαστε» τόνισε αναφερόμενος στην τρόικα ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.
«Ήρθα να ακούσω τις προθέσεις και να εξηγήσω τις απαιτήσεις.  Είναι αμοιβαίο συμφέρον η ανάπτυξη της Ελλάδας εντός της ευρωζώνης.  Τα μονομερή βήματα δεν αποτελούν βήματα προόδου.  Να μην πάει χαμένη η πρόοδος που έχει σημειωθεί.  Να καθορίσει η ελληνική κυβέρνηση τη θέση της» τόνισε ο επικεφαλής του Eurogroup.
«Η κυβέρνηση εκλέχθηκε στη βάση αμφισβήτησης του προγράμματος. Η πρώτη μας πράξη δεν θα είναι η αίτηση επέκτασης του. Να πείσουμε τους εταίρους μας ότι κοινό συμφέρον εξυπηρετείται από μια νέα συμφωνία που θα προκύψει μετά από διαπραγματεύσεις» υπογράμμισε ο κ.Βαρουφάκης.
Στη συνέντευξη Βαρουφάκη-Ντάισελμπλουμ, στο υπουργείο Οικονομικών, το σκηνικό ρήξης κατέστη εμφανές και από τις κινήσεις και το ύφος του προέδρου του Eurogroup, ο οποίος έκανε έναν μορφασμό έκπληξης ακούγοντας τον υπουργό να δηλώνει ότι η Αθήνα δεν σκοπεύει να συνεργαστεί με την τρόικα.

«Μόλις σκότωσες την τρόικα» φέρεται να είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ.
Ανταποκρινόμενος μετά βίας και χωρίς χαμόγελο στο χέρι που του έτεινε προς χειραψία ο υπουργός Οικονομικών, ο επικεφαλής του Eurogroup ψιθύρισε κάτι στον κ. Βαρουφάκη, ο οποίος φάνηκε να απαντά με το επιφώνημα "ουάου".

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Ντάισελμπλουμ του είπε "μόλις σκότωσες την τρόικα".Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, η φράση που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του Eurogroup ήταν: This was a big mistake. Δηλαδή ότι «αυτό ήταν ένα μεγάλο λάθος», εννοώντας προφανώς ότι το «όχι» στην τρόικα σημαίνει ότι διακόπτονται οι σχέσεις της χώρας μας με τους εκπροσώπους των δανειστών, που αποτελούν τη μοναδική πηγή χρηματοδότησης της Ελλάδας στην παρούσα φάση.

Στη συνέχεια, ο κ. Ντάισελμπλουμ αποχώρησε χωρίς να ανταλλάξει καμία περαιτέρω κουβέντα με τον κ. Βαρουφάκη, επιλέγοντας μάλιστα και διαφορετικό ασανσέρ.

Σε σύντομο διάλογο που είχε ο κ. Τσίπρας με τον κ. Ντάισελμπλουμ ο πρωθυπουργός είπε ότι η Ελλάδα εφαρμόζει εδώ και μια τετραετία ένα αποτυχημένο πρόγραμμα που έκανε τον λαό να υποφέρει άδικα παραπέμποντας στους αριθμούς για το χρέος, την ανεργία και τη φτώχεια, με τον πρόεδρο του Eurogroup να δηλώνει πως δεν έχει την ίδια άποψη και να καλεί τον κ. Τσίπρα να απαντήσει εάν η Αθήνα θα ζητήσει παράταση του προγράμματος, για να λάβει την απάντηση ότι το πρόγραμμα αυτό απορρίφθηκε από την ετυμηγορία του ελληνικού λαού.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε στον Ολλανδό αξιωματούχο ότι θα στηριχθούν οι αδύναμοι και η οικονομία, χωρίς να επιστρέφει η Ελλάδα στην εποχή των ελλειμμάτων.  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συνέντευξη Βαρουφάκη-Ντάισελμπλουμ: H Αθήνα δεν σκοπεύει να συνεργαστεί με την τρόικα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">