ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κυριακή 1 Μαρτίου ξενάγηση στις ΜυκήνεςΜΥΚΗΝΕΣ – ΑΡΧΑΙΟ ΜΥΚΗΝΑΪΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ - ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ
Ξενάγηση, προαιρετική πεζοπορία, περιήγηση.

Από την εποχή της πρώτης χρήσης του  χαλκού στον  χώρο του Αιγαίου, περίπου από το 2500π.Χ ο λόφος των Μυκηνών γράφει τη δική του ξεχωριστή ιστορία. Μια ιστορία που κορυφώνεται στην τελευταία περίοδο του χαλκού, από το 1600 – 1100π.Χ. Αυτό το λόφο που τροφοδότησε τη φαντασία όλων των μετέπειτα γενεών με τα πάθη και τα κατορθώματα του ξακουστού   βασιλικού ζεύγους, του Αγαμέμνονα και της Κλυταιμνήστρας  θα επισκεφθούμε  και θα ξεναγηθούμε. 

Θα περιηγηθούμε την Ακρόπολη με την εντυπωσιακή  είσοδο των Λεόντων, θα περπατήσουμε στο ανάκτορο που έζησαν οι Ατρείδες και θα γνωρίσουμε τους θησαυρούς, ήταν τυχερός να αντικρύσει πρώτος ο Ερρίκος Σλίμαν, όταν το 1876  έκανε τις ανασκαφές. Παράλληλα όμως θα γνωρίσουμε και το οικονομικό ρόλο των Μυκηνών στην πρώτη φάση ανάπτυξης της δουλοκτησίας, μαζί με τα υπόλοιπα βασίλεια της εποχής, όπως ήταν της Κνωσσού, της Πύλου, της Τροίας, κ.α.

Εκτός όμως από την Ακρόπολη και το Ανάκτορο υπάρχουν και οι  μυκηναϊκοί δρόμοι. Δρόμοι στρωμένοι με πλάκες και χαλίκι και . με πλάτος δύο περίπου μέτρων, ίσα να περνά μια άμαξα, που χρησιμοποιούνταν  για τις ανάγκες σε τροφοδοσία, άμυνα και επικοινωνία. 

Από τις Μυκήνες ξεκινούσαν τέσσερις δρόμοι, οι τρεις πορεύονταν βόρεια προς την Κορινθία και ο τέταρτος νότια, προς την  στην Πρόσυμνα,  και από εκεί προς τη θάλασσα. Σύμφωνα με το μύθο αυτός είναι  δρόμος που περπάτησε τελευταία φορά ο Αγαμέμνονας γυρνώντας από την Τροία.

Και εμείς μετά από την ξενάγηση θα περπατήσουμε σε αυτή  διαδρομή, που σήμερα είναι μονοπάτι. Στη διάρκεια της διαδρομής θα δούμε πολλά  πλακόστρωτα κομμάτια του αρχαίου δρόμου, αρχαίες γέφυρες, όπως της Δραγονέρας, κάτω από τις οποίες περνούσε ο ποταμός Χάβος, που υδροδοτούσε τις Μυκήνες, ρωμαϊκά λουτρά, δεξαμενή,  υδραγωγεία, νερόμυλοι και άλλα μνημεία

Η πεζοπορία είναι εύκολη,  διαρκεί 5 ώρες και είναι προαιρετική. Όσες και όσοι δεν επιθυμούν να πεζοπορήσουν μπορούν να κάνουν ή ένα μέρος της πεζοπορίας ή  να φθάσουν στην Πρόσυμνα με το πούλμαν. 

Σημ. Η είσοδος στις Μυκήνες, όπως και σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους είναι δωρεάν,  κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα από Νοέμβριο μέχρι Απρίλιο. Δωρεάν είναι επίσης και η ξενάγηση από την Εναλλακτική Δράση.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΞΟΡΜΗΣΗΣ

8:00 πμ                         Αναχώρηση από Βούλα
                                       (παραλιακή-Συγγρού-Σύνταγμα-Ομόνοια)
8:30 πμ                         Επιβίβαση στην Ομόνοια.
10 πμ   – 11πμ           Ξενάγηση στις Αρχαίες Μυκήνες.   
 11πμ -16.00 μμ       Πεζοπορία στο αρχαίο Μυκηναϊκό μονοπάτι από                  
                                        Μυκήνες μέχρι Προσύμνα (Προαιρετική).
16.00μμ-1800 μμ         Φαγητό στην Προσύμνα
18.00 μμ                       Αναχώρηση για Αθήνα.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής                                                              
Μιμίκα Θεοδωρίδου 2108963660 (10πμ-2μμ) - 6982209948
ή στο email : ena.drasi@gmail.com
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κυριακή 1 Μαρτίου ξενάγηση στις Μυκήνες Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">