ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Προεκλογικά όλοι δήλωναν ανεξάρτητοι στη Γλυφάδα

Θεωρώ ότι είτε λίγο, είτε πολύ, ως κάτοικοι  της περιοχής γνωρίζετε τα τοπικά δρώμενα στη Γλυφάδα όπως και τι έχει επικρατήσει σε επίπεδο δήμου.

Θυμάστε τι ίσχυε την περίοδο διοίκησης Γ.Θεοδωρόπουλου, ο οποίος είχε επιλέξει να κλείσει την ιστοσελίδα του δήμου Γλυφάδας, όντας ένθερμος οπαδός των τηλεοπτικών καναλιών της διαπλοκής (άλλωστε το είχε δηλώσει δημόσια) και του άκρατου νεοφιλελευθερισμού στον οποίο δεν υπάρχει χώρος για δημόσιες δομές. Σαφώς τα εμπορικά τηλεοπτικά κανάλια δεν μπορούν να αφιερώσουν ώρες σε θέματα - ζητήματα τοπικής αυτοδιοίκησης και ζητημάτων των δήμων.

Σίγουρα, πολλά χρόνια οι εκλεγμένες διοικήσεις στη πόλη μας κατακρεουργούν την ισχύ των αυτονόητων και όσων πρέπει να τελούν σε ισχύ, ασπάστηκαν η αρκέστηκαν στα ημίμετρα τα οποία ίσχυαν και βρήκαν, και δεν γνωρίζουμε τι αποτελεί την προσωπική σφραγίδα της εκάστοτε διοικήσεως.

Δεδομένης της υφιστάμενης πραγματικότητας στο δήμο Γλυφάδας, με εκλεγμένες διοικήσεις των δυο μέτρων και σταθμών, των ημέτερων, παρατρεχάμενων, κολάκων, αυλικών, κ.τ.λ, που  ενίοτε βρίσκονται απ' ευθείας στο γραφείο τύπου του δήμου και σε άλλες δημοτικές δομές, και με κριτήρια τα οποία ποτέ δεν θα χαρακτηρίζαμε δημοκρατικά η αξιοκρατικά, ο τοπικός πολιτισμός (πολιτικός πολιτισμός) νοσεί βαρύτατα.

Τοπικά οι θεσμοί είναι έκπτωτοι

Οι δημότες - οι κάτοικοι - παρέχουν τη ψήφο τους, ώστε οι εκλεγμένοι να διαχειριστούν τόσο τα τοπικά ζητήματα, όσο και τον υφιστάμενο τοπικό πολιτισμό, και δεν πιστεύω να υπάρχει έστω και ένας - μία - εκ των συμπολιτών μας να παρέχει τη ψήφο του, ώστε θέτοντας εκτός την ορθή λειτουργία των θεσμών, οι εκλεγμένοι να πράττουν κατά όσων καλούνται θεσμικά να ακολουθήσουν.

Υπάρχει ένα (1) μακροχρόνιο - διαχρονικό - βασικό τοπικό δεδομένο δεκαετιών, και αυτό είναι οι κακοδιοικήσεις της πόλη μας, η ανευθυνότητα των εκάστοτε κομματικών υποψηφίων επιλεγμένων, η παράκαμψη των θεσμικών υποχρεώσεων τους, και οι διχαστικές ενέργειες τους που δημιουργούν ρήξη σε επίπεδο πόλης.

Όσοι εκθειάζουν λιβανίζοντας για τα ''θετικά'' των εκάστοτε εκλεγμένων στη Γλυφάδα, αναπαράγοντας όσα γράφονται στην ιστοσελίδα του δήμου στα προσωπικά τους sosial media, αν και δεν χρειάζεται, το πράττουν αποκλειστικά γιατί διαβιούν με το δημοτικό χρήμα, και όπως καθαρά φαίνεται εθελοτυφλούν, ενισχύοντας την αντιδημοκρατικότητα, το έλλειμμα πλουραλισμού, και τον ενδεδειγμένο τοπικό πολιτισμό.

Δεν μπορείς να βλέπεις με το ένα μάτι όταν διαθέτεις δυο, η να βλέπεις αποκλειστικά από δεξιά για το ιδιοτελές σου συμφέρον κρατώντας σκόπιμα κλειστό το αριστερό.

Οι παθογένειες στη χώρα μας είναι πολλές, στη πόλη μας σαφώς περισσότερες, και προκαλούν θλίψη όσοι και όσες με αποκλειστικό γνώμονα τα ιδιοτελή τους συμφέροντα - οφέλη - εκμαυλίζουν τοπική δημοκρατία - τοπικό πολιτισμό.

Σταδιακά ο Ελληνικός λαός εναρμονίστηκε στα νέα δεδομένα, τα οποία σήμερα επιτρέπουν σημαντικές πρωτοποριακές τομές, και μια εξ αυτών είναι η προσαρμογή των εκλεγμένων σε πλουραλιστικού χαρακτήρα δομές τοπικής αυτοδιοίκησης, τις οποίες καλούνται να δημιουργήσουν (...) 

Η κυβέρνηση επεξεργάζεται την πλουραλιστική επαναλειτουργία της ΕΡΤ - δημόσιας ραδιοτηλεόρασης - εσείς τι κάνετε στη Γλυφάδα και τα νότια;

Άλλωστε, προεκλογικά όλοι δηλώνατε ''ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ'', δεν μπορείτε να λειτουργήσετε παράλληλα και πλουραλιστικά - δημοκρατικά τις δομές του δήμου;  (Ως τοπική κοινωνία θα λειτουργούμε σύμφωνα των δεδομένων του κάθε εμπαθή που εκθειάζει όσους του παρέχουν χρήματα και θάβει τους υπολοίπους;) 

Γιατί δεν αναφέρθηκε κανείς δημόσια από τόσες χιλιάδες κατοίκους για όσα αποτελούν πάγια αναγκαιότητα στα νότια και τη Γλυφάδα; Ο Κ.Κόκκορης - τέως δήμαρχος - ο οποίος είχε κάνει και ο ίδιος προσωπικό εργαλείο την ιστοσελίδα του δήμου, αρέσκεται σήμερα σε όσα ισχύουν στο δήμο που αποτελούν συνέχεια των δικών του επιλογών χωρίς να μπαίνουν τα δελτία τύπου των παρατάξεων;

Δεδομένων των ισχυόντων... κάλλιστα θα υφίστατο καλύτερο πλαίσιο διοικήσεως εκτός της πόλεως!

Απαιτείται ριζοσπαστικοποίηση και της τοπικής αυτοδιοίκησης, με νέα δεδομένα για πραγματική δημοκρατία. 

Γιάννης Κουρδομένος 

Υ.Γ: Εγώ είχα αξιώσει δημόσια την επαναλειτουργία της ιστοσελίδας του δήμου Γλυφάδας, ώστε να εδραιωθεί πλουραλισμός, και να υπάρξει πλήρης κάλυψη της τοπικής ειδησιογραφίας, καθώς και όλων των φορέων, κατοίκων, παρατάξεων, κ.τ.λ. 

Δυστυχώς γίνετε ''εργαλείο'' της εκάστοτε δημοτικής αρχής και όχι της τοπικής κοινωνίας - πολιτισμού - δημοκρατίας. (Ορισμένοι γνωρίζετε τι διακήρυξα ραδιοφωνικά όσων αφορά την ενημέρωση και ειδικά στις τοπικές κοινωνίες)
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Προεκλογικά όλοι δήλωναν ανεξάρτητοι στη Γλυφάδα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">