ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σακελλαρίδης: «Απορρίφθηκε η παράταση του προγράμματος»

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχτεί μια διατύπωση που να αναγνωρίζει την παράταση ενός πλαισίου που έχει οδηγήσει σε ανθρωπιστική κρίση και σε εμβάθυνση της ύφεσης στην οικονομία.

Γίνεται προσπάθεια για μια αμοιβαία επωφελή λύση στο Eurogroup της Δευτέρας.

«Το ζήτημα δεν είναι να βαφτίσουμε αλλιώς το μνημόνιο. Δεν πάμε να υπογράψουμε νέο μνημόνιο».

Μιλώντας σε τηλεοπτικούς σταθμούς το πρωί της Πέμπτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε τα τεκταινόμενα στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup και τη διαφωνία ανάμεσα στο οικονομικό επιτελείο της Ελλάδας και τους Ευρωπαίους εταίρους.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα υπογράψει νέο μνημόνιο, αλλά θα προσπαθήσει να καταλήξει σε μια αμοιβαία επωφελή λύση με τους εταίρους έως τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου, οπότε και έχει προγραμματιστεί νέα συνεδρίαση του Eurogroup.

Περιγράφοντας την «εμπλοκή» κατά τη χθεσινή διαπραγμάτευση, ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε ότι το κοινό ανακοινωθέν αποφασίστηκε να απορριφθεί από την ελληνική πλευρά λόγω του ότι περιείχε αναφορά σε «παράταση του προγράμματος».

Ωστόσο, διέψευσε δημοσίευμα των «Financial Times», σύμφωνα με το οποίο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ο υπουργός Οικονομικών είχαν συμφωνήσει με τη διατύπωση για το κοινό ανακοινωθέν μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Eurogroup. «Είμαι σε θέση να σας διαβεβαιώσω ότι τόσο ο Γιάνης Βαρουφάκης όσο και ο Γιάννης Δραγασάκης ήταν σκεπτικοί αναφορικά με τη διατύπωση της κοινής ανακοίνωσης και απλά η επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, επιβεβαίωσε τις αμφιβολίες τους», τόνισε σε συνέντευξή του.

Ερωτηθείς εάν θα υπάρξει ρήξη για να «βαφτιστεί» αλλιώς το πρόγραμμα, ο κ. Σακελλαρίδης απάντησε ότι η ελληνική πλευρά δεν επιθυμεί τη ρήξη και δεν θα το έκανε ποτέ για επικοινωνιακά ζητήματα και εξήγησε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχτεί μια διατύπωση που να αναγνωρίζει την παράταση ενός πλαισίου που έχει οδηγήσει σε ανθρωπιστική κρίση και σε εμβάθυνση της ύφεσης στην οικονομία.

«Είχαμε ξεκαθαρίσει ότι δεν πάμε για παράταση» του μνημονίου, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Π.Σκουρλέτης. «Δεν θα κάνουμε πίσω σε αυτό. Δεν μπορούμε και δεν θέλουμε» τόνισε. «Πρέπει να συνηθίσουμε ότι μια διαπραγμάτευση έχει πολλές πράξεις. Δεν θα κλείσουν όλα μεμιάς» σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σακελλαρίδης: «Απορρίφθηκε η παράταση του προγράμματος» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">