ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Εκστρατεία του Σόιμπλε, συγχαρητήρια σε Θεοδωράκη, και οι έκτακτες συνελεύσεις

Εν αναμονή των τελικών ελληνικών προτάσεων τελούν η γερμανική κυβέρνηση αλλά και οι Γερμανοί βουλευτές, οι οποίοι θα κληθούν στο τέλος της εβδομάδας να δώσουν το τελικό πράσινο φως του Βερολίνου.

O Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ξεκινά ήδη σήμερα Δευτέρα εκστρατεία πειθούς των βουλευτών ενόψει της ψηφοφορίας, όπως αναφέρει η εφημερίδα Handelsblatt.

Προκειμένου μάλιστα να έχει περισσότερο χρόνο στη διάθεσή του, ο κ. Σόιμπλε ακύρωσε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Βρετανό ομόλογό του Τζορτζ Όσμπορν. Εν τω μεταξύ το υπουργείο του συγκέντρωσε χθες Κυριακή όλα τα απαραίτητα έγγραφα προκειμένου να αποσταλούν στους βουλευτές και να ενημερωθούν για τα ελληνικά σχέδια πριν οι ίδιοι κληθούν να αποφασίσουν.

Όπως σημειώνει η Handelsblatt μετά από πέντε χρόνια ευρωδιάσωσης ο Βόλφγανγκ Σόιμπλε έχει συνηθίσει να «πουλάει» συμβιβασμούς στους βουλευτές. Αυτή τη φορά όμως, όπως εκτιμάται, η αποστολή του δεν είναι τόσο δύσκολη καθώς μαζί με την Άνγκελα Μέρκελ κατάφεραν να περάσουν σχεδόν όλα τα σημεία τα οποία οι ίδιοι θεωρούν σημαντικά.

Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με την εφημερίδα, το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά δεσμεύεται να ολοκληρώσει το τρέχον πρόγραμμα και να υπάρξει στη συνέχεια αξιολόγηση από τους τρεις θεσμούς. Επιπλέον η κυβέρνηση Τσίπρα υπόσχεται να μην αναιρέσει μεταρρυθμίσεις ενώ θα λαμβάνει χρήματα «βήμα προς βήμα», όπως αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι.

Λίγες ώρες μετά την ηχηρή παρέμβαση του ιστορικού στελέχους της αριστεράς Μανώλη Γλέζου υπήρξε και παρέμβαση από τον Μίκη Θεοδωράκη ο οποίος σε διαφορετικό πνεύμα ζητά από τον Αλέξη Τσίπρα «να καταργήσει άμεσα όλα τα μέτρα των Μνημονίων ξεκινώντας από την αποκατάσταση της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας», να εναντιωθεί στην ΕΕ και να πει «Όχι» στο «Nein» του Βόφλγκανγκ Σόιμπλε.

Μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον κ. Θεοδωράκη τον συνεχάρη για το περιεχόμενο του κειμένου και συμφώνησαν να συναντηθούν στις 10:30 το πρωί της Τρίτης.

Ο Μανώλης Γλέζος ζητά από τα μέλη, τους φίλους και τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ, σε έκτακτες συνελεύσεις, όλων των βαθμίδων των οργανώσεων να αποφασίσουν αν δέχονται αυτήν την κατάσταση υποστηρίζοντας ότι «κατ’ αρχήν ανάμεσα σε καταπιεστή και καταπιεζόμενο δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός, όπως ακριβώς ανάμεσα στον σκλάβο και στον κατακτητή, λύση είναι μόνο η Λευτεριά».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Εκστρατεία του Σόιμπλε, συγχαρητήρια σε Θεοδωράκη, και οι έκτακτες συνελεύσεις Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">