ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Παταγώδης αποτυχία η εκλογή συμπαραστάτη στο Δήμο Γλυφάδας

Παταγώδης αποτυχία χαρακτηρίζεται για το δήμο Γλυφάδας η προκήρυξη όσων αφορά τον συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης, σύμφωνα με το αποτέλεσμα, και με όσα διαπιστώσαμε. Δεν θα καλύψω δημοσιογραφικά την διαδικασία εκλογής, δεδομένου ότι ήμουν ένας εκ των συμμετεχόντων, απλά θα εκθέσω τις εντυπώσεις μου.

Πράγματι η διαπίστωση ήταν ταυτόσημη όσων ειπώθηκαν από τους λιγοστούς παρευρισκομένους στην αίθουσα του δημαρχείου Γλυφάδας, τα οποία αδυνατώ να δημοσιοποιήσω.

Γι' άλλη μια φορά, γίναμε κοινωνοί τις επικρατούσας υφιστάμενης πραγματικότητας του δήμου Γλυφάδας, όπου γνωρίζοντες παραταξιακοί, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης, διατελέσαντες αιρετοί, συνταξιούχοι, και φορείς τοπικών συλλόγων, ανάμεσα σε έμμισθους της διοικούσας αρχής, και ενίοτε χρηματοδοτούμενους από παρατάξεις και αιρετούς, αξίωσαν τη συμμετοχή τους στον Καλλικρατικό θεσμό του συμπαραστάτη.

Το αποτέλεσμα της τριπλής ψηφοφορίας δεν ανέδειξε κανένα από τους υποψηφίους, και φρονώ ότι καλώς δεν υπήρξε εκλογή ενός ''συμπαραστάτη'' που αυταπόδεικτα θα ήταν ένα παραταξιακό δεκανίκι είτε της συμπολίτευσης, είτε της αντιπολιτεύσεως.

Προσωπικά ως αντισυστημικός διαχρονικά, στον βαθμό του επιτρεπτού, αμερόληπτος, αντικειμενικός, και χωρίς τις αγκυλώσεις των έμμισθων υπαλλήλων είτε των παρατάξεων είτε της διοικούσας αρχής,  φρονώ ότι σύμφωνα της λειτουργίας που είδα, καθώς και του αποτελέσματος, καλύτερα είναι η δημοτική αρχή να μην επαναφέρει με νέα προκήρυξη την ίδια διαδικασία για ''συμπαραστάτη'' 

Επισημαίνω ότι κάτω από τις παρούσες συνθήκες, είτε υποψηφίων της διοικούσας αρχής, είτε φίλων και υποστηρικτών των αντιπολιτευομένων παρατάξεων, οι οποίες προσέβλεπαν σε παραταξιακή ωφέλεια, και σε καμία περίπτωση ενός αδέκαστου συμπολίτη μας, καλύτερα να μην υπάρξει ένας συστημικός - παραταξιακός ''συμπαραστάτης'' και να εγκαταλειφθεί η επανάληψη μιας προαποφασισμένης διαδικασίας εκλογής ''συμπαραστάτη''

Για τον συγκεκριμένο ρόλο χρειαζόταν ένας συμπολίτης μας, ο οποίος δεν θα συναλλάσσεται ούτε με την διοικούσα αρχή, ούτε με τις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις, και δεν θα διατηρεί φιλικές σχέσεις με κανένα από το σύνολο των εκλεγμένων στη πόλη μας, ώστε να υπάρχει η αντικειμενικότητα που απαιτείται.

Άλλωστε, αυτό ήταν το σκεπτικό στον Καλλικράτη του συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης. 

Τονίζω, ότι έπειτα από σειρά προτάσεων μου - που γνωρίζουν αρκετοί συμπολίτες μας, δεδομένου ότι τις μετέδωσα δημόσια  - υπήρξαν νομοθετικές ρυθμίσεις από τις Ελληνικές κυβερνήσεις, για συνένωση μικρών δήμων σε μεγαλύτερους, αν και δεν εφαρμόστηκαν ακριβώς όπως τις είχα προτείνει. 

Η δική μου πρόταση επικέντρωνε στην συνένωση όλων των δήμων στα νότια προάστια, σε έναν ενιαίο μεγάλο δήμο - Νότιου Τομέα - και με υποδιοικήσεις κατά τόπους, οι οποίες θα αποτελούνταν από συνοικιακά συμβούλια, επιτροπές κατοίκων, και τακτά δημοψηφίσματα επί παντός επιστητού,  ώστε οι κάτοικοι - δημότες - να αποφασίζουν για το σύνολο των ζητημάτων, και οι όποιες αποφάσεις τους να τυγχάνουν άμεσης προώθησης και εφαρμογής.

Θέλω να πιστεύω ότι η σημερινή κυβέρνηση, αν καταφέρει να ξεφύγει από τις Πασοκικές αγκυλώσεις, μπορεί να πετύχει ριζοσπαστικοποίηση όσων αφορά τους Ο.Τ.Α, και να ισχύσει μια νομοθετική ρύθμιση για την τοπική αυτοδιοίκηση, με ενδυνάμωση της αυθεντικής δημοκρατίας, έναντι όσων την κακοποιούν εκ του ασφαλούς.

Ντε φάκτο, οι κομματικές παρατάξεις ασελγούν εις βάρος της δημοκρατίας, και ειδικότερα στη Γλυφάδα της Αττικής.

Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

Υ.Γ: Παρακαλώ θερμά το συστημικό τοπικό γίγνεσθαι, έμμισθων και υποστηρικτών των κομματικών και άλλων τοπικών παρατάξεων, να δημοσιοποιήσει ολόκληρο το βίντεο της συνεδριάσεως - ψηφοφορίας - ώστε οι συμπολίτες μας να κρίνουν σύμφωνα όσων τελέστηκαν.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Παταγώδης αποτυχία η εκλογή συμπαραστάτη στο Δήμο Γλυφάδας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">