ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η Ιστορία και ο Πολιτισμός της Γλυφάδας δεν είναι οι πέτρες - αντίγραφο της Αιξωνής

Η Ιστορία και ο Πολιτισμός ενός τόπου είναι ο λαός του, τα πεπραγμένα τους, και σε καμία περίπτωση αντίγραφα σε πέτρα που στόλισαν κάποιοι αιρετοί.  

Αν κάποιοι εκ των συμπολιτών μας θεωρούν ότι ο λίθινος πολιτισμός που προϋπήρχε του Ελληνικού και της Αιξωνής, είναι  της ιδίας αξίας, είναι αναφέρετο δικαίωμά τους, και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τους κρίνει.

Ο τέως δήμαρχος Γλυφάδας, Κ.Κόκκορης, που φρόντισε να γεμίσει τη πόλη με τις Ευρωπαϊκές σημαίες, ενώ τόσο οι πολιτικές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όσο και οι κατά τόπους, ήταν και παραμένουν απαράδεκτες για πολιτισμένη κοινωνία, είχε δηλώσει: "το συγκεκριμένο μνημείο αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ιστορίας μας την οποία πρέπει να διαφυλάξουμε με σύνεση και αίσθημα ευθύνης"

Δεδομένου ότι ο ίδιος δεν επέδειξε σύνεση και αίσθημα ευθύνης από τον θεσμικό ρόλο που αξίωσε - το γνωρίζετε συνολικά - και ενώ διέθετε τα χρήματα των συμπολιτών μας για έργα βιτρίνας, κοτρόνες, σημαίες, κ.τ.λ, επί τέσσερα χρόνια εγκληματούσε κατά του τόπου, όπως και οι σημερινοί διοικούντες των δυο μέτρων και σταθμών, αυταπόδεικτα ο τοπικός πολιτισμός είναι κατώτατης στάθμης.

Σε ένα πολιτισμό κατώτατης στάθμης, στον οποίο επί δεκαετίες έχουν τελεστεί εγκλήματα στη Γλυφάδα, και συνεχίζουν να τελούν σε ισχύ, ουδέποτε υπήρξε ενδεδειγμένο πλαίσιο πολιτικών από τη πλευρά των κατά τόπους εκλεγμένων, και οι πέτρες πάσης μορφής δεν δηλώνουν πολιτισμό, το πολιτισμό τον δηλώνουν οι ενέργειες και τα πεπραγμένα όσων αξίωσαν την εμπλοκή τους στα κοινά όσων αφορά τους δημότες της πόλης.

Οι πέτρες αντίγραφο μπορούσαν να κοσμούν ένα τοπικό μουσείο - με σύστημα ασφαλείας - και τίποτα περισσότερο. Η κοσμοπολίτικη Γλυφάδα με σημαντικά έσοδα έναντι των υπολοίπων δήμων της χώρας δεν διαθέτει Μουσείο, και το πρώην δημαρχείο αντί να εξυπηρετήσει πάγιες ανάγκες της πόλης διαμορφώθηκε να καλύπτει ''άλλου τύπου'' ανάγκες.

Τέλος, προκαλούν γέλωτα οι έμμισθοι πάσης φύσεως που αναφέρονται σε βανδαλισμούς, όταν δεν έχουν κάνει ούτε μια αναφορά στον μεγαλύτερο βανδαλισμό που τελέστηκε επανειλημμένα στον σύγχρονο Τοπικό Πολιτισμό της Γλυφάδας

Δεν μπορώ να κάνω αναφορά σε βανδαλισμό όταν τοπικά υφίστανται βάνδαλοι πάσης φύσεως. Αναμένουμε τα πεπραγμένα της σημερινής κυβέρνησης για πραγματική αποκατάσταση του Πολιτισμού, σε αντίθεση της διαπλοκής που υπέθαλπαν και υποθάλπουν επί πολλά χρόνια στα Νότια ορισμένοι κάτοικοι.

Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η Ιστορία και ο Πολιτισμός της Γλυφάδας δεν είναι οι πέτρες - αντίγραφο της Αιξωνής Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">