ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ν. Βαλαβάνη: Κατατίθεται το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις




Το σαββατοκύριακο η ρύθμιση για τις 100 δόσεις και νέα ρύθμιση μέχρι τέλος Μαρτίου δήλωσε η αν. υπ. Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη. Διευκρίνισε ότι οι 6 μεταρρυθμίσεις δεν μπαίνουν σε καμία διαπραγμάτευση στο Eurogroup, πόσο μάλλον όταν το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις έχει δημοσιονομικό όφελος. Η ρύθμιση αφορά 3.5 εκατομμύρια ανθρώπους.

Εξήγγειλε επιπλέον νέα ρύθμιση από την επόμενη μέρα που θα δημοσιευτεί το τρέχον νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση. «Τις τελευταίες μέρες του Μάρτη όποιοι μπορούν να πληρώσουν, ότι χρέος θέλουν χωρίς δέσμευση, και επί τόπου σβήνουν όλες οι προσαυξήσεις που οφείλουν. Αφορά κυρίως τα παλιά χρέη και τα πρόστιμα του ΚΒΣ. Επιπλέον υπάρχει δυνατότητα και μερικής εξόφλησης. Αφορά οφειλές για ΦΠΑ, εισόδημα και γενικά οφειλές στην εφορία.

Στην Α' φάση της ρύθμισης των 100 δόσεων μπαίνουν όσοι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη μέχρι 01/01/2015 βεβαιώνονται πριν την ημερομηνία της αίτησης. Αφορά όλες τις οφειλές και μπορεί να συμπεριληφθούν όσοι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη και βρίσκονται στα δικαστήρια, να παραιτηθούν από τα ένδικα μέσα και να μπουν στην ρύθμιση.

Όσες υποθέσεις δεν μπορούν να εκκαθαριστούν στην εφορία μπαίνουν και αυτές στην ρύθμιση. Η υπουργός τόνισε ότι στη ρύθμιση κουρεύονται οι προσαυξήσεις και όχι το κεφάλαιο ενώ δίνεται η δυνατότητα και μερικής εφάπαξ εξόφλησης του χρέους, μέχρι τέλους Απριλίου. Αυτό είναι το 50 – 50.

Η αν. υπ. Οικονομικών έδωσε το παράδειγμα έστω ότι κάποιος έχει χρέος 3.000 ευρώ, όπου είναι 1000 κεφάλαιο και 2.000 προσαυξήσεις. Δίνει το ένα 1.000 και κόβεται ένα 1.000 από τις προσαυξήσεις και μετά έχει τη δυνατότητα να μπει σε ρύθμιση, το υπόλοιπο.

Μέχρι τον Ιούνιο αναπροσαρμογή αντικειμενικών αξιών και θα καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ. Θα αντικατασταθεί από το φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας. «Εξωπραγματικός νόμος ο ΕΝΦΙΑ» που τσάκισε την πλειοψηφία της κοινωνίας. Δεν θα είναι οριζόντιες οι νέες αντικειμενικές αξίες.

Ξεκαθάρισε τέλος η υπουργός, ότι όποιος μιλάει για το αφορολόγητο λέει προσωπικές του απόψεις και στο πλαίσιο αυτό είπε ότι το 2015 θα ισχύσει το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ. Επιπλέον για το ΦΠΑ τόνισε ότι δεν θα γίνει καμία αναπροσαρμογή του, δεν επεξεργαζόμαστε τέτοιο νομοσχέδιο.

Στόχος θα είναι το λαθρεμπόριο των τσιγάρων και όχι αύξηση ΦΠΑ σε ποτά και τσιγάρα.

Υποσημείωση: Δεδομένου ότι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες σε ολόκληρη τη χώρα βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, και καταφεύγουν σε λαθραία τσιγάρα, οι χειρισμοί πάταξης των λαθρεμπόρων - λαθρεμπορίου, θα φέρει μια αναστάτωση σε επίπεδο κοινωνίας. Πρέπει να υπάρξουν σωστοί σχεδιασμοί ώστε οι ενέργειες που θα ακολουθηθούν να φέρουν αποτέλεσμα χωρίς έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ν. Βαλαβάνη: Κατατίθεται το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">