ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δεν κατατέθηκε το πρωί το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ

Δεν κατατέθηκε το πρωί το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ λόγο απροθυμίας της ΝΕΡΙΤ και των «θεσμών» των Βρυξελλών οι οποίοι οδηγούν σε αναβολή την κατάθεση του νομοσχεδίου για την ανασύσταση της ΕΡΤ. 

Η κυβέρνηση είχε προαναγγείλει την κατάθεση του νομοσχεδίου για σήμερα, 5/03/2015, όμως τελικά παίρνει αναβολή για την επόμενη εβδομάδα.

Οι θεσμοί αξίωσαν μια λεπτομερή πλήρη έκθεση κοστολόγησης με μηδενικό  δημοσιονομικό κόστος για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Βασικό εμπόδιο αποτελούν οι επιλογές των αρμοδίων της ΝΕΡΙΤ, παροχής των οικονομικών στοιχείων λειτουργίας και των μικτών παραγωγών του μορφώματος που δημιούργησε η κυβέρνηση Σαμαρά, φροντίζοντας σε ειδικό καθεστώς την πρόσληψη όσων επιθυμούσαν να το έχουν ''δίπορτο'' και ''τρίπορτο'' 

Δεδομένου ότι το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ συμπεριλαμβάνεται στις προτάσεις της λίστας Βαρουφάκη  που τη Δευτέρα  θα συζητηθούν στο Eurogroup, οι δανειστές αξιώνουν λεπτομερή κοστολόγηση ώστε να προκύψει η χρηματοδότηση της Ελλάδας.

Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι δεν θα υπάρξει κανέναν πρόσθετο κόστος στον κρατικό προϋπολογισμό από την επανασύσταση του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, – ωστόσο, σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας έχει ανακοινωθεί αύξηση του ανταποδοτικού τέλους για τη λειτουργία της ΕΡΤ, και ενώ οι πολίτες συνολικά θα επωμίζονται την ραδιοτηλεοπτική λειτουργία 15 ραδιοτηλεοράσεων, καθώς και τις αποδοχές περίπου 3.000 χιλ. εργαζομένων, διαφαίνεται συνέχιση καθολικού ελλείμματος ισοκατανομής ΜΜΕ στο Ν.Αττικής, και ειδικότερα στα Νότια προάστια του νομού που δεν διαθέτουν ούτε μια (1) μαζικού χαρακτήρα ραδιοτηλεοπτική δομή.

Επί του παρόντος για την κυβέρνηση επείγει να κλείσει η κοστολόγηση για τους τρεις φορείς, την ''παλαιά'' ΕΡΤ, το ενδιάμεσο σχήμα της ΔΤ και τη ΝΕΡΙΤ, και εμείς θυμίζουμε την πρόσφατη απόφαση της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ: Η κοινωνία πρέπει να είναι κριτικά και κινηματικά παρούσα, να ελέγχει και να συνδιαμορφώνει την ασκούμενη πολιτική.

Αυτό ακριβώς ζητήσαμε, γνωρίζοντας τις παθογένειες δεκαετιών, και δεν είναι δυνατόν μια αριστερή κυβέρνηση να συνεχίζει όσα ίσχυαν με τη ΝΔ, και τις νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις που εδραίωσαν την διαπλοκή μεγαλοεργολάβων και εφοπλιστών με σειρά (...) ΜΜΕ της ιδίας και άλλης μορφής.

Είτε θα υπάρξει ισοκατανομή δημόσιων και ιδιωτικών Ραδιοτηλεοπτικών στο σύνολο του Ν.Αττικής, είτε αποτελούν συνέχεια των κυβερνήσεων που απέρριψε ο Ελληνικός λαός. 

ΙΣΟΚΑΤΑΝΟΜΗ: Δημόσια και Ιδιωτικά Ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ στο σύνολο του νομού, με εξορθολογισμό πολιτικών για πλήρη - πλουραλιστική κάλυψη - του συνόλου των πολιτών - Ένα (1) Ραδιοτηλεοπτικό για κάθε Ιδιοκτήτη - Όμιλο - η οτιδήποτε άλλο, σε εθνικό επίπεδο.

Ποιοι ωφελήθηκαν επί 25 χρόνια διαπλοκής; Αποδεδειγμένα ελάχιστοι εφοπλιστές, μεγαλοεργολάβοι, μεγαλοεκδότες, πολιτικοί, και κάποιοι στην υπηρέτηση τους, εις βάρος εκατομμυρίων και της δημοκρατίας. 

Έχουμε μια υπαρκτή πραγματικότητα κατεστραμμένης οικονομίας, και όπως γνωρίζουν κάποιοι τοπικά υπήρξαν σαφείς τοποθετήσεις πριν από δεκαετίες για ισχύ των αυτονόητων - Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α έναντι της Δ Ι Α Π Λ Ο Κ Η Σ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δεν κατατέθηκε το πρωί το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">