ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

H Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου θέτει θέμα ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ (Video)




H Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου θέτει θέμα διαπλοκής και διαφθοράς. Επιτέλους, κάποια αυταπόδεικτα της Ελληνικής πραγματικότητας πρέπει να λέγονται δημόσια, και να υπάρξουν άμεσα οι τομές που απαιτούνται για ισοκατανομή Ιδιωτικών και Δημόσιων ΜΜΕ. 

Τα ΜΜΕ πρέπει να λειτουργήσουν απόλυτα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ και ΑΔΕΣΜΕΥΤΑ, με ριζικές τομές που θα γυρίσουν σελίδα στα 25 χρόνια διαφθοράς - διαπλοκής.
Θυμίζω για άλλη μια φορά ότι τα Νότια προάστια Αττικής δεν διαθέτουν ούτε μια (1) άμεση - μαζική Ιδιωτική η δημόσια δομή Ενημέρωσης (ραδιοτηλεοπτική) και αυτό εξυπηρετεί τη διαφθορά και την διαπλοκή της οικονομικής ελίτ, όπως και ελάχιστους πολιτικούς.

Θέμα εγκυρότητας ορισμένων διατάξεων νομοσχεδίων που ψηφίστηκαν από την προηγούμενη Βουλή, μετά από ονομαστική ψηφοφορία, και είχαν λιγότερες από 151 ψήφους, ενώ απουσίαζαν οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής καθώς δεν τους δόθηκε ειδική άδεια για να παραστούν στην ψηφοφορία, έθεσε η πρόεδρος της Βουλής , Ζωή Κωνσταντοπούλου, στην πρώτη της συνέντευξη Τύπου που έδωσε στους δημοσιογράφους, μετά την ανάληψη των καθηκόντων της.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θα κινηθούν διαδικασίες για το θέμα αυτό, η πρόεδρος της Βουλής απάντησε χαρακτηριστικά: «Προφανώς θα υπάρξουν πρωτοβουλίες για τις οποίες θα ενημερωθείτε».

Πρόστιμο στους αδικαιολόγητα απόντες
Μεταξύ άλλων η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε πως τα φαινόμενα της προηγούμενης κοινοβουλευτικής περιόδου με κατεπείγοντα νομοσχέδια δεν μπορεί να επαναληφθούν, αλλά ούτε και η κατάθεση τροπολογιών σε άσχετα νομοσχέδια. Επίσης ανακοίνωσε πως θα εφαρμοστεί ο Κανονισμός της Βουλής σε ό,τι αφορά την αδικαιολόγητη απουσία βουλευτών. Έτσι, μετά από πάνω από πέντε αδικαιολόγητες απουσίες από τις συνεδριάσεις θα γίνεται περικοπή 1/5 της αποζημίωσης του βουλευτή.

Πίσω τα γραφεία των πρώην πρωθυπουργών
Η κ. Κωνσταντοπούλου ανέφερε ακόμη ότι αύριο θα αποστείλει επιστολές προς τους τρεις πρώην πρωθυπουργούς Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, Κώστα Σημίτη και Γιώργο Παπανδρέου με την οποία θα τους ζητά να αποδώσουν τους χώρους που καταλαμβάνουν μέσα στο κεντρικό κτίριο της Βουλής, προκειμένου να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο για τις ανάγκες των βουλευτών.

Για τα αυτοκίνητα
Επίσης ανακοίνωσε ότι θα καταγγελθεί η σύμβαση leasing για τα βουλευτικά αυτοκίνητα, η οποία λήγει τέλη Δεκέμβρη. Μέχρι τότε θα μπορεί η Βουλή να επανεκτιμήσει τον τρόπο με τον οποίο υποβοηθούνται οι Βουλευτές στον τρόπο μετάβασής τους, αλλά και να υπάρξει εκλογίκευση στις δαπάνες.

Για τις δικογραφίες
Η νέα πρόεδρος της Βουλής είπε ακόμη πως θα υπάρξει πρόταση στο πλαίσιο της Επιτροπής Κανονισμού του Κοινοβουλίου να συγκροτηθεί όργανο ώστε οι ποινικές δικογραφίες που φτάνουν στη Βουλή «να μην πέφτουν στο πηγάδι, αλλά να καθίστανται αντικείμενο έρευνας», καθώς από την προηγούμενη περίοδο υπάρχουν εκατοντάδες δικογραφίες.

ΝΔ: Η Κωνσταντοπούλου επιχειρεί να καταστήσει τη ΧΑ ρυθμιστή
Στην αιχμή της σφοδρής κριτικής που ασκεί η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται η αναφορά της κ. Κωνσταντοπούλου στην ψήφιση μνημονιακών διατάξεων από την προηγούμενη Βουλή, για τις οποίες αμφισβήτησε την εγκυρότητά τους λέγοντας ότι πολλές από αυτές ψηφίστηκαν ενώ δεν είχε δοθεί άδεια από τις εισαγγελικές αρχές να προσέλθουν στις ψηφοφορίες οι βουλευτές της ΧΑ με συνέπεια να ψηφιστούν με λιγότερες από 151 ψήφους.

«Για δεύτερη φορά, μέσα σε λίγες ημέρες η πρόεδρος της Βουλής, επιχειρεί να καταστήσει τη ΧΑ ρυθμιστή της πολιτικής μας ζωής. Εκφράζει αυτό την κυβέρνηση; Και καταλαβαίνει η κυβέρνηση που οδηγεί τη χώρα αυτή η τακτική;» επισημαίνει η ΝΔ.

ΠΑΣΟΚ: Επίμονα θεσμικά ατοπήματα από την Ζωή Κωνσταντοπούλου
«Το επίμονο πάθος της προέδρου της Βουλής κ Ζωής Κωνσταντοπούλου για την συνεχή παρουσία των προφυλακισμένων βουλευτών της ΧΑ στη Βουλή την οδηγεί σε επίμονα θεσμικά ατοπήματα -παρά την αποδοκιμασία των θέσεων της ακόμη και από το κόμμα της» σχολίασε το ΠΑΣΟΚ τις δηλώσεις της κ. Κωνσταντοπούλου για τη Χρυσή Αυγή.

Στην πρώτη της συνέντευξη προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, η κ. Κωνσταντοπούλου έθεσε θέμα εγκυρότητας ορισμένων διατάξεων νομοσχεδίων που ψηφίστηκαν από την προηγούμενη Βουλή, μετά από ονομαστική ψηφοφορία, και είχαν λιγότερες από 151 ψήφους, ενώ απουσίαζαν οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

«Πού στοχεύει; Περιμένουμε την απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ που προς το παρόν μπορεί να τη χαίρεται και να την καμαρώνει αλλά θα την πληρώσει πολιτικά πολύ ακριβά» πρόσθεσε το ΠΑΣΟΚ.

Σχόλιο της Χρυσής Αυγής
Σχολιάζοντας τη θέση της κ. Κωνσταντοπούλου, η Χρυσή Αυγή σχολίασε: «Το Σύνταγμα των Ελλήνων προβλέπει τη λειτουργία της Βουλής με 300 βουλευτές, επομένως όσοι μνημονιακοί νόμοι και άλλα αντεθνικά νομοθετήματα ψηφίστηκαν χωρίς τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, που κρατούνται παράνομα στη φυλακή, είναι άκυρα και αντισυνταγματικά.»

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Σας λέω ευθέως δεν υπονοώ ότι υπάρχει ζήτημα εγκυρότητας ρυθμίσεων που ψηφίστηκαν με ονομαστική ψηφοφορία, έλαβαν λιγότερες από 151 ψήφους και στις συνεδριάσεις αυτές δεν υπήρχε συμμετοχή μελών του κοινοβουλίου επειδή δεν τους δόθηκε άδεια - προφανώς θα υπάρξουν πρωτοβουλίες για τις οποίες θα ενημερωθείτε».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: H Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου θέτει θέμα ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ (Video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">