ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ημέρα εθελοντικής δράσης για τους δημόσιους χώρους

LETS DO IT – ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ  ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ
Και η  φετινή διεθνής ημέρα δράσης   για το Letsdoit,  την Κυριακή 26 Απριλίου, δεν περιλαμβάνει μόνο καθαρισμό, αλλά και υιοθεσία των δημόσιων χώρων. Αυτό σημαίνει ότι εμείς οι πολίτες μπορούμε όχι μόνο να καθαρίζουμε για μία ημέρα , αλλά και να φροντίζουμε όλο το χρόνο ένα δημόσιο χώρο (δάσος, παραλία, ποτάμι, λίμνη, πάρκο κ.α) που θα επιλέξουμε. Μπορούμε δηλαδή να τον καθαρίζουμε διαρκώς, να κάνουμε δενδροφυτεύσεις, εάν χρειάζεται, να οργανώνουμε καμπάνιες και εκδηλώσεις για την προστασία του , να κάνουμε σε αυτόν ανοιχτές οικολογικές, πολιτιστικές και αλληλέγγυες δράσεις για ευαισθητοποίηση των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων, και τόσα άλλα. Μπορούμε, με λίγα λόγια να ξεκινήσουμε ένα είδος αυτοδιαχείρισης των δημόσιων χώρων.
Αυτή η προοπτική έχει ιδιαίτερη σημασία  για τη χώρα μας, όπου οι δημόσιοι χώροι, ακόμα και οι αρχαιολογικοί, όπως και τα προστατευόμενα φυσικά οικοσυστήματα, έχουν μπει στο στόχαστρο των κερδοσκόπων “επενδυτών” για εκποίηση και τσιμεντοποίηση.  
Η Εναλλακτική Δράση, που έχει πάρει μέρος σε όλες τις μέχρι τώρα δράσεις του Letsdoit, καλεί τους πολίτες, είτε να συμμετέχουν στις ήδη προγραμματισμένες από φορείς δράσεις υιοθεσίας και καθαρισμού δημόσιων χώρων, είτε να οργανώσουν οι ίδιοι σε ομάδες ή παρέες και να συνεχίσουν τις δράσεις σε όλο το χρόνο.
Το ΔΣ της Εναλλακτικής Δράσης έχει επιλέξει  για καθαρισμό το χώρο της χερσονήσου του ΠΙΚΠΑ  που από πέρσι έχει υιοθετήσει.  Πρόκειται για ένα θαυμάσιο παράκτιο και δασωμένο  φυσικό οικοσύστημα, το οποίο  έχει γίνει  πρόταση να διωχθούν από εκεί τα παιδιά με ειδικές ανάγκες και να παραχωρηθεί σε ιδιώτες για τουριστική εκμετάλλευση.
Η συνάντηση είναι στις 10.30 πμ  στην   είσοδο  του ΠΙΚΠΑ                      
Υπεύθυνη δράσης Ελισάβετ Δεμίρη 6977690957                                     

Το ΔΣ της Εναλλακτικής Δράσης
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ημέρα εθελοντικής δράσης για τους δημόσιους χώρους Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">