ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τζόφεφ Στίγκλιτς - H Ελλάδα μπορεί να επιβιώσει χωρίς ΕΕ και ΔΝΤ

Τζόφεφ Στίγκλιτς: «η Ελλάδα μπορεί να επιβιώσει χωρίς ΕΕ και ΔΝΤ»

«Αν η Ελλάδα συνεχίσει με τη λιτότητα, θα πέσει σε ύφεση χωρίς τέλος». «Η Αμερική βοήθησε ακόμα και την εχθρό γερμανία όταν ηττήθηκε! Τώρα οφείλει να βοηθήσει την σύμμαχο Ελλάδα!»

Νέο ηχηρό χτύπημα Στίγκλιτς στο TIME όπου για πρώτη φορά καλεί ευθέως τις ΗΠΑ να σώσουν την Ελλάδα. Ενώ τονίζει ότι η Ελλάδα μπορεί να επιβιώσει χωρίς ΕΕ και ΔΝΤ.

Ο νομπελίστας παγκόσμιας εμβέλειας ο Τζόφεφ Στίγκλιτς μιλά ευθέως για ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ χωρίς όρους και δεσμεύσεις!
Ξεκαθαρίζει ότι η συνέχιση της λιτότητας μόνο δεινά θα επιφέρει.

«Η Γερμανία έπαιξε καλά το παιχνίδι της προπαγάνδας, πουλώντας για την Ελλάδα, την εικόνα ενός αποτυχημένου εδώ και καιρό κράτους που αρνείται να συμμορφωθεί» λέει αρχικά και συμπληρώνει: «25% μείωση του ΑΕΠ και 25% μείωση της ανεργίας προέκυψαν επειδή έκανε ότι της ζήτησαν, όχι επειδή αρνήθηκε να συμμορφωθεί».

«Τα νομίσματα έρχονται και φεύγουν. Το ευρώ είναι μόλις ένα 16ετές πείραμα, κακώς σχεδιασμένο και φτιαγμένο να μη λειτουργεί» «Σε μια κρίση το χρήμα κυλά από τις τράπεζες του αδύναμου στον δυνατό, οδηγώντας σε αποκλίσεις».

«Η Γερμανία έλαβε σε πραγματικούς όρους, μια από τις μεγαλύτερες διασώσεις και μειώσεις χρέους στην ιστορία και άνευ όρων βοήθεια από τις ΗΠΑ και το σχέδιο Μάρσαλ» συνέχισε ο Στίγκλιτς.

Διαβάστε το άρθρο: 
Joseph E. Stiglitz: The U.S. Must Save Greece
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΕΚΤΑΚΤΟ: Τζόφεφ Στίγκλιτς - H Ελλάδα μπορεί να επιβιώσει χωρίς ΕΕ και ΔΝΤ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">