ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τέρενς Κουίκ: Κάνω έκκληση στους πραγματικούς αγρότες να συναντηθούν με τον Πρωθυπουργό

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ Τ. ΧΑΤΖΗ ΚΑΙ Ν.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ

«Κάνω έκκληση στους μικρούς και μικρομεσαίους πραγματικούς αγρότες, τους κατ’ επάγγελμα αγρότες, να πετάξουν από πάνω τους εκείνους που τους τιθασεύουν και να συναντηθούν με τον Πρωθυπουργό. Θα βγουν ωφελημένοι.

Κάποτε οι αγρότες ήθελαν να δουν τον Σημίτη και έτρωγαν ξύλο. Τώρα που ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θέλει να τους δει, το αρνούνται.»

Αυτό δήλωσε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ μιλώντας σήμερα (26.01.2016) στους δημοσιογράφους Τάκη Χατζή και Νίκο
Παναγιωτόπουλο.

Τα άλλα κυριότερα σημεία των δηλώσεων έχουν ως εξής, με την σημείωση ότι το πλήρες ηχητικό υπάρχει στη διεύθυνση terensquick.blogspot.gr

«Εκ μέρους των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, θα ακουστεί η πρότασή μας, η πρόταση των ΑΝΕΛ, η οποία πάνω απ’ όλα διασφαλίζει το ότι δεν θέλουμε να κλείσει ούτε ένα Γραφείο Δικηγορικό, Ιατρικό, Μηχανικών οτιδήποτε και κυρίως νέων και μεσαίων ηλικιών επιστημόνων, οι οποίοι είναι γεγονός, ότι ως προς την πρώτη προσέγγιση του ασφαλιστικού θίγονται, και θίγονται πάρα πολύ άσχημα.

Οι ΑΝΕΛ, έτσι όπως πηγάζει και από την Κοινοβουλευτική μας έκφραση, έχουμε ενστάσεις σε ό, τι αφορά θέματα που θίγουν τους επαγγελματίες οι οποίοι, πάντως, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ όλα αυτά τα χρόνια, είναι μία πηγή φοροδιαφυγής. Αλλά, ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΩ, αυτό αφορά κυρίως την αφρόκρεμά τους, τους μεγάλους, τους μεγαλογιατρούς, τους μεγαλοδικηγόρους, τους μεγαλομηχανικούς. Δεν θέλω εγώ να βάλω μέσα στη φοροδιαφυγή τον μεσαίο και τον μικρό επιστήμονα ή επαγγελματία. Οι μικρομεσαίοι ήταν ανέκαθεν σε όλα τα επαγγέλματα η ραχοκοκαλιά της οικονομίας. Άρα, ξεκινάμε με αυτή τη διαπίστωση. Και η δεύτερη διαπίστωση είναι, ότι αυτοί οι μικρομεσαίοι είναι αυτοί που μέχρι τώρα πλήρωναν μονίμως για τους υπόλοιπους.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ;

Όταν άκουσα, που ομολογώ δεν το ήξερα, όταν άκουσα τους αριθμούς που δώσανε για τον ΟΓΑ , ότι τα τελευταία χρόνια ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ τροφοδότησε με 210 δις Ευρώ το ασφαλιστικό, από τα οποία τα 77 δις πήγαν στον ΟΓΑ και από αυτά, το 90% το πλήρωσε το κράτος, δηλαδή ο Έλληνας φορολογούμενος και μόνο το 10% το πλήρωσαν οι ενδιαφερόμενοι, δηλαδή οι αγρότες, μου δημιουργήθηκε η απορία που την διατυπώνω. Αυτό είναι δίκαιο;

Η χθεσινή κοινή συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους νέους επιστήμονες στρογγυλεύει και χαλαρώνει σε έναν καλό βαθμό την κατάσταση και πιστεύω ότι υπάρχουν ακόμα περιθώρια για βελτιώσεις.

Οι μεσαίοι και οι μικρομεσαίοι, σε κλάδους όπως οι επιστημονικοί, είναι εκείνοι οι οποίοι πραγματικά πασχίζουν για το μεροκάματο και οι οποίοι εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν.

Αλλά, όπως κρατούν βιβλία οι συμβολαιογράφοι, οι δικαστικοί επιμελητές, οι γιατροί, οι μηχανικοί, εμείς υποστηρίζουμε, ότι βιβλία εσόδων-εξόδων πρέπει να κρατούν και οι πραγματικοί αγρότες. Θα είναι ωφελημένοι με τα βιβλία εσόδων-εξόδων. Θα έχουν και επιστροφές να παίρνουν.

ΟΙ ΑΝΕΛ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Συνυπογράφω ως ΑΝΕΛ, ανεξάρτητα από την κυβερνητική μου θέση, τις ανησυχίες που εκφράζει ο Βουλευτής μας ο Βασίλης Κόκκαλης.
Από την άλλη την πλευρά, ο Δημήτρης Καμμένος – με μια ομάδα συναδέλφων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ - επεξεργάστηκε προτάσεις, που προβλέπουν, ότι η ασφαλιστική εισφορά να ξεκινάει με το 10% ως πλαφόν στο καθαρό εισόδημά και όχι στο πλασματικό, το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό.

Και επίσης υπάρχει η πρόταση του ένα επί τοις χιλίοις επί των τραπεζικών συναλλαγών, τα οποία θα μπορέσουν να αποδώσουν 700 εκατομμύρια στα Ταμεία.

Έχουν γίνει τρεις ενημερώσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα από τον αρμόδιο Υπουργό κ. Κατρούγκαλο. Εκεί έγιναν και οι ανταλλαγές των απόψεων. Και ήταν και πολύ χρήσιμες αυτές οι συναντήσεις, γιατί εκεί εκφράσαμε και τις όποιες διαφωνίες είχαμε. Εξάλλου αυτή είναι και η δική μου η δουλειά, σε σχέση και με το πώς χειρίζομαι θέματα με τον Αλέκο Φλαμπουράρη. Όμως είμαι πεπεισμένος, ότι τελικά θα την βγάλουμε την άκρη και ότι στους ελεύθερους επαγγελματίες θα υπάρξει η σύγκλιση».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τέρενς Κουίκ: Κάνω έκκληση στους πραγματικούς αγρότες να συναντηθούν με τον Πρωθυπουργό Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">