ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Εγκρίθηκε από τη Βουλή η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες

Για χρόνια οι κυβερνήσεις έδιναν νεράκι και στέγη στη διαπλοκή

Υπέρ της τροπολογίας τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες, "παρών" δήλωσε το ΚΚΕ, ενώ καταψήφισαν ΝΔ, Χρυσή Αυγή, Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων.

Υπέρ της τροπολογίας, ψήφισαν 153 βουλευτές, του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος. Κατά, ψήφισαν 91 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων, ενώ "παρών" δήλωσαν 12 από τους παρόντες βουλευτές του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής.

Απόντες από τις ψηφοφορίες ήταν 44 βουλευτές από όλα τα κόμματα.

Νίκος Βούτσης: Με την τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες αποσυμπιέζονται τα κόμματα για να συγκροτήσουν τη Δευτέρα το ΕΣΡ, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης παρεμβαίνοντας στην συζήτηση που διεξάγεται στην Ολομέλεια. Η τροπολογία, που η ΝΔ την θεωρεί αντισυνταγματική και κατέθεσε ένσταση αντισυνταγματικότητας, ορίζει ότι η Βουλή θα αποφασίσει για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών.

«Υπήρχε μία διάθεση μέσω της ανάληψης της ευθύνης από την Βουλή, να αποσυμπιεστούν τα κόμματα από ενδεχόμενες πιέσεις που ασκούνται από οικονομικά συμφέροντα, ώστε τη Δευτέρα που έχουμε Διάσκεψη Προέδρων να μπορούν, αποσυμπιεσμένοι από πιέσεις, να προχωρήσουν στη συγκρότηση του ΕΣΡ. Αυτή την βοήθεια προσπαθούμε να δώσουμε», υπογράμμισε ο Ν . Βούτσης

Μάλιστα υπενθύμισε στη ΝΔ ότι «υπάρχει ένα καθεστώς που είναι όνειδος για την ελληνική Δημοκρατία, ήταν επί κυβέρνησης Καραμανλή, όχι επί ΣΥΡΙΖΑ, από λομπίστες που συνωθούνταν στις Βρυξέλλες». Η αναφορά του προέδρου της Βουλής στην κυβέρνηση Καραμανλή χειροκροτήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Θύμα της διαπλοκής ήταν η ΝΔ για το βασικό μέτοχο», σχολίασε αργότερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας και πρόσθεσε: «δεν έχετε ηθικό δικαίωμα να μας κουνάτε το χέρι. Εμείς το παλέψαμε, ηττηθήκαμε και το πληρώσαμε ακριβά».

«Επί 20 χρόνια υπήρχε με ευθύνη των κυβερνήσεων ένα άνομο τηλεοπτικό τοπίο για το οποίο πολλές φορές δεν έφταιγαν ούτε καν οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, αλλά ήταν προσπάθεια ομηρίας τους. Οι κυβερνήσεις έδιναν όλες τις παρατάσεις αδειών, όλες τις άθλιες τροπολογίες κάθε 31 Δεκεμβρίου που έδιναν παράταση ώστε να μην αποδίδουν τον τηλεοπτικό φόρο», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής και υπογράμμισε ότι «για χρόνια οι κυβερνήσεις έδιναν νεράκι και στέγη στη διαπλοκή».

Υποσημείωση του Γιάννη Κουρδομένου: Για χρόνια οι κυβερνήσεις έδιναν νεράκι και στέγη στη διαπλοκή, και κάπως έτσι οδηγηθήκαμε στη παρούσα φάση, στην οποία ολόκληρο το σύστημα στρέφεται κατά των πολιτών που αξιώνουν το δίκιο τους, και δημιουργείται ενίσχυση των ταξικών ανισοτήτων. 

Υπάρχει ενδεχόμενο δικαίωσης όσων τα έχασαν όλα στη χώρα μας; Επί δεκαετίες κάποιοι αυταπόδεικτα ήταν προνομιούχοι, έστω και στο ιδιότυπο ''καθεστώς ομηρίας'', και όσα χρόνια αυτοί λειτουργούσαν στο ιδιότυπο καθεστώς εμείς δεχόμαστε συστηματικά διώξεις και κατασχέσεις και όσων συνεπάγονται αυτών.

Οι εν λόγω κύριοι - συμφέροντα εδραιώθηκαν στο χώρο, πλην των τηλεοπτικών καναλιών έχουν παράλληλα σειρά ραδιοφωνικών σταθμών, όπως και δεκάδων άλλων επιχειρήσεων και δραστηριοτήτων. 

Μπορείτε να μας πείτε τι έχουμε εμείς σήμερα; Μετράμε δεκαετίες διώξεων και κατασχέσεων, από την δεκαετία του 70 μέχρι την δεκαετία του 2000, δικαστηρίων, εξόδων, με απόρροια την συνέχιση και αύριο όσων ίσχυαν, όπως ίσχυαν για συγκεκριμένους οικονομικούς παράγοντες ιδιοκτήτες.

Η περιφέρεια Αττικής έχοντας την δυνατότητα των ΕΣΠΑ, και της πολυδιαφημιζόμενης αλληλεγγύης, θέσεων εργασίας, ανάπτυξης, και των χρηματοδοτήσεων που γίνονται επί αρκετά χρόνια σε όσους γνωρίζετε, μας συνδράμει ώστε να δικαιωθούμε και να επαναλειτουργήσουμε σύννομα ένα (1) ΤΟΠΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ;    
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Εγκρίθηκε από τη Βουλή η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">