ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σε ποιο καθεστώς γίνεται το μοίρασμα των διαφημιστικών εντύπων στην Γλυφάδα;

Ιδιαίτερη εντύπωση μας προξένησε το μοίρασμα διαφημιστικού χαρακτήρα εντύπων στις γειτονιές της Τερψιθέας - Γλυφάδας, από γυναίκες άλλων εθνικοτήτων, ασιατικής προελεύσεως.

Όπως γνωρίζετε, επί δεκαετίες στο τόπο μας, και κυρίως εντονότερα τα τελευταία χρόνια, στην ανεπτυγμένη πολιτισμικά Γλυφάδα επικρατεί το καθημερινό καθεστώς μοιράσματος εντύπων διαφημιστικού χαρακτήρα, τα οποία διοχετεύονται στα γραμματοκιβώτια των πολυκατοικιών και κατοικιών.

Στο τόπο μας πολλά πράγματα πηγάζουν από τη λεγόμενη βιομηχανία της μη ελεγχόμενης διαφήμισης και γίνεται μεγάλη σπατάλη και ρύπανση από ανεξέλεγκτη διάθεση των φυλλαδίων.

Εντοπίζονται και φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού, γιατί μη αδειούχες εταιρείες που χρησιμοποιούν τα γραμματοκιβώτια, για να διαφημίζουν προϊόντα και διαφημιζόμενους, λειτουργούν κατά τρόπο που πλήττει τις αδειούχες εταιρείες.

Υπολογίζεται ότι κάθε υποστατικό, ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα και τη Γλυφάδα, δέχεται περίπου 10 -12 κιλά χαρτί διαφημιστικό υλικό το χρόνο και η ρύπανση είναι μεγάλη. 

Δεν γνωρίζουμε, ειδικά στη Γλυφάδα, αν ο δήμος έχει παρέχει άδεια σε ορισμένες εταιρίες για διανομή εντύπων, η ακόμα αν η διανομή γίνετε από μη αδειοδοτημένες εταιρίες οι οποίες εδρεύουν τοπικά. 

Σε ορισμένες περιπτώσεις κάποιοι χρησιμοποιούν και εργοδοτούν παράνομους για διανομή των φυλλαδίων, αν και δεν αποτελεί κανόνα.

Το θέμα είναι αν έχει τεθεί το ζήτημα στο δημοτικό συμβούλιο της Γλυφάδας, απ' όσο γνωρίζουμε ουδέποτε έχει τεθεί, και τι ακριβός ισχύει με την αδειοδότηση για διανομή εντύπων στα γραμματοκιβώτια των δημοτών, δεδομένου ότι υπάρχουν και συμπολίτες μας οι οποίοι ενοχλούνται από την μαζική χρήση των γραμματοκιβωτίων τους. 

Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που υιοθετήθηκαν τα προσεχή χρόνια σε επίπεδο Ε.Ε. θέτουν συγκεκριμένους όρους κατά των κρατικών μονοπωλίων, όπως είναι τα ΕΛΤΑ, όμως εμείς θέτουμε δημόσια το ερώτημα και θα τεθεί και στον απολογισμό της δημοτικής αρχής η οποία κωφεύει και παρανομεί επί χρόνια στα αιτήματά μας.

Να τονιστεί επίσης ότι ανάλογο καθεστώς ισχύει κατά την προεκλογική περίοδο, με αλόγιστη χρήση και γέμισμα γραμματοκιβωτίων και αυτοκινήτων με διαφημιστικά έντυπα υποψηφίων, παρατάξεων, κ.α.

Υποσημείωση: Γνωρίζετε αν εκτός των ερτζιανών και του διαδικτύου, επί δεκαετίες, έχουμε διοχετεύσει έστω και μια φορά, ένα φέιγ βολάν, ένα έντυπο, μια αφίσα, μια λινάτσα, η οτιδήποτε άλλο το οποίο ρυπάνει το περιβάλλον; 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σε ποιο καθεστώς γίνεται το μοίρασμα των διαφημιστικών εντύπων στην Γλυφάδα; Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">