ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αειφόρος ανάπτυξη και περιβάλλον - Η περίπτωση αξιοποίησης του Ελληνικού

Στο  Πάντειο Πανεπιστήμιο στις 27 Ιουνίου και ώρα 17 .00 οργανώνεται Ημερίδα με θέμα: ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ.

Την Ημερίδα συνδιοργανώνουν: 
το Πάντειο Πανεπιστήμιο, Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης ,
το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο με τα Εργαστήρια Οικολογίας –Περιβάλλοντος και Ανθοκομίας – Αρχιτεκτονική Τοπίου, το Επιμελητήριο Περιβάλλοντος  και Βιωσιμότητος, η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού  (που έκανε  την εισήγηση).

Η Ημερίδα αποτελείται από δύο  συνεχή πάνελ με τις ενότητες: 
1) Α΄ Πάνελ:Κοινωνικές, οικονομικές, αναπτυξιακές επιπτώσεις από την επικείμενη επένδυση. Συντονιστής η Αντιπρόεδρος του  Συμβουλίου της Επικρατείας κ.Μαρ.Καραμανώφ   και εισηγητές οι κ.κ. Ελ. Πορτάλιου, καθηγήτρια του Ε.Μ.Πολυτεχνείου ,Σπ.Κίνιας πρ. διπλωματικός – μέλος της Επιτροπής για Μητροπολιτικό Πάρκο  και Κων/να Καζά – Παπαγεωργίου, Αρχαιολόγος.                                                                                     
2) Β΄Πάνελ : ενότητες  Αειφόρος ανάπτυξη, Περιβάλλον, Θαλάσσιο μέτωπο Σαρωνικού – Ελληνικού με Συντονιστή  τον κ. Γρηγ. Τσάλτα πρ. Πρύτανη Παντείου Παν/μίου  και Πρόεδρο  του  Ευρωπαϊκού Κέντρου Περιβαλλοντικής ΄Ερευνας  &  Κατάρτισης,  με εισηγητές   από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο  τον Καθηγητή κ.Γερ.Αράπη ,& την επ. Καθηγήτρια κ. Αγγελ. Παρασκευοπούλου,  την κ.Γιούλη Καμπούρη Χημικό – Περιβαλλοντολόγο ,επιθεωρήτρια ΥΠΕΧΩΔΕ  και τέλος τον Δρ. Χρ. Αναγνώστου Γεωλόγο  πρ. Δ/ντή ΕΛΚΕΘΕ .
Η εκδήλωση θα γίνει στις  27 Ιουνίου ώρα 17.00  στο Πάντειο Πανεπιστήμιο – αίθουσα Σάκη Καράγιωργα ΙΙ (2) .

Πληροφορίες:   2109839597, 6932547202 και 2108983711,6932905054

Υποσημείωση: Βιώσιμη είναι η κοινωνία που μπορεί να υπάρχει για γενεές και γενεές, που μπορεί να βλέπει αρκετά μακριά, που μπορεί να είναι αρκετά ευέλικτη και σοφή, ώστε να μην υπονομεύει ούτε τα φυσικά, ούτε τα κοινωνικά της υποστηρικτικά συστήματα.

ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2004 ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ 

Δυστυχώς στα νότια προάστια υφίσταται τεράστια παθογένεια ''αειφορίας'', δεδομένου ότι κατέστρεψαν ολοσχερώς την μελλοντική ποιότητα και ισορροπία των τοπικών μας κοινωνιών, προς χάριν των συμφερόντων επιτήδειων της πολιτικής, και της οικονομικής ζωής. 

Είναι ένα Τεράστιο κεφάλαιο, δεδομένου ότι εμείς θέλαμε την συνέχιση του πρωτογενούς πολιτισμού της περιοχής μας, έπειτα από χιλιετίες, χωρίς σημαντικές αλλοιώσεις, τόσο στο οικοσύστημα, όσο και κοινωνικοπολιτικά. 

Οι εκάστοτε εκλεγμένοι παραβαίνουν τα στάνταρ του πρωτογενούς πολιτισμού της περιοχής μας, και δρομολογούν εντελώς αντίθετα τις πολιτικές τους, καταστρέφοντας τόσο το περιβάλλον, όσο και τις παραδόσεις του πρωτογενούς τοπικού πολιτισμού. Ο σύγχρονος ουδεμία σχέση η ομοιότητα έχει με τον πρωτογενή, δεδομένου ότι οι κάτοικοι του παρόντος, και ειδικότερα οι πολιτικοί - αιρετοί, ουδεμία σχέση είχαν η έχουν με το τόπο, και δεν αποτελούν συνέχεια όσων κατοικούσαν στην περιοχή μας πριν από δυο χιλιετίες.

Εν συντομία να σας θυμίσω, αν και δεν είναι του παρόντος, ότι πριν από δυο χιλιετίες το οικοσύστημα στα νότια προάστια και την ''Γλυφάδα'' ήταν σε απόλυτη αρμονία, και οι κάτοικοι της περιοχής μπορούσαν να ψαρεύουν μπαρμπούνια, να φυτεύουν όλα τα αγαθά που υπήρχαν στη χώρα μας, να  κυνηγούν λαγούς,  πέρδικες, κοτσύφια, τσαλαπετεινούς, αλλά και άλλα μεταναστευτικά είδη, ενώ σήμερα όλα αυτά σταδιακά εξαφανίστηκαν και εξαφανίζονται μέχρι την πλήρη καταστροφή του οικοσυστήματος. ( Υπάρχει σήμερα στα παράλια της Γλυφάδας αιξωνική τρίγλη; Σαφέστατα μπαρμούνια δεν υπάρχουν, υπάρχουν όμως τα λύματα από τα γιοτ και τα κότερα των νεόπλουτων καταστροφέων της πολιτικής και κοινωνικής ζωής. )

Επιπροσθέτως, ο ενδογενής τοπικός πολιτισμός είχε το νεκροταφείο του παραλιακά, και κατοικούσε στους πρόποδες του Υμηττού, ενώ οι τωρινοί κάπηλοι της περιοχής, και του τόπου μας, μεθοδεύουν για το προσωπικό τους όφελος ένα νεκροταφείο σε περιοχή NATURA 2000, και σαφώς προστατευόμενη. ( Άραγε υφίσταται προστασία των περιοχών Natura, και από ποιούς;;;) 

Επίσης, σειρά άλλων αχαρακτήριστων κατοίκων, κατέλαβαν αυθαίρετα τον Υμηττό επιφέροντας καταστροφή του οικοσυστήματος, ενώ η περιφέρεια Αττικής, όσο και οι εκάστοτε δήμαρχοι της περιοχής κωφεύουν μπροστά στο έγκλημα που έχει συντελεστεί στη περιοχή μας.

Τώρα γνωρίζετε και εσείς ποιοι έκλεισαν επανειλημμένα τον ''ΓΛΥΦΑΔΑ FM'', όπως και τους λόγους...καθώς επίσης αντιλαμβάνεστε αν υφίσταται ενδογενής πολιτισμός με όσους έχουν εκλεγεί και βρίσκονται σε θεσμικές καρέκλες, και πολύ περισσότερο τι πρεσβεύουν όσοι έχουν εκλεγεί, όπως και η φρουρά αυτών των καθεστώτων ''εξουσίας'', οι οποίοι σαφέστατα επί 42 χρόνια αποτελούν χούντα κατά της πραγματικής ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Κατάργησαν στο τόπο μας ( ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ) με σειρά καταχρηστικών και δόλιων ενεργειών την τέταρτη εξουσία, ώστε να ασκούν καταχρηστικά οι ίδιοι το σύνολο των εξουσιών, και πάντα υπέρ των συμφερόντων της οικονομικής ελίτ, και των ιδίων. ( Ποιοι νομιμοποιούν τη ΧΟΥΝΤΑ, και για ποιους λόγους ;;; Ποια αειφόρος ανάπτυξη όταν στα νοτιοανατολικά δεν έχουν αφήσει ούτε ένα (1) ραδιοτηλεοπτικό των δημοτών - κατοίκων;;;)

Μπορούμε να χαρακτηρίσουμε ανάπτυξη το χάρισμα του Ελληνικού στον Λάτση για τα οφέλη μιας ελίτ πολιτικών, και οικονομικών παραγόντων;

Θα αποτελεί ανάπτυξη για την περιοχή μας αν ο Λάτσης αύριο λειτουργήσει ραδιοτηλεοράσεις από το Ελληνικό; 

Όποιος/α καταφέρει να τεκμηριώσει ότι θα αποτελεί ανάπτυξη ΑΥΡΙΟ ένα ραδιόφωνο του Λάτση στην περιοχή μας, ενώ δεν ήταν πραγματική ανάπτυξη αυτό που υπήρχε προ δεκαετιών στο τόπο μας, να μας παρέχει την τοποθέτησή του. Παράλληλα δε να μας παρασχεθεί πως χαρακτηρίζονται όσοι πολιτεύονται στο δήμο Γλυφάδας.

Η πραγματική ανάπτυξη δημιουργείται και διαμορφώνεται από τους ενδογενής τοπικούς πολιτισμούς και κατοίκους της κάθε περιοχής, ώστε να εξυπηρετούνται οι πραγματικές τους ανάγκες, σε αντιδιαστολή όσων διαμόρφωσαν οι κάπηλοι της περιοχής μας, και συνεχίζονται από σειρά άλλων καπήλων, οι οποίοι τονίζουμε ότι δεν αποτελούν συνέχεια του ενδογενούς ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, και για τα προσωπικά τους οφέλη καταστρέφουν σε όλα τα επίπεδα το τόπο μας.

* Ενδεικτικά ανέφερα τον ''ΓΛΥΦΑΔΑ FM'' ώστε να καταστεί σαφές ποιοι πολιτεύονται επί δεκαετίες στο τόπο μας, και τι όφειλαν στο τόπο μας, ενώ επί 27 χρόνια υπηρετούν ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ. Κάποια στιγμή να προταθούν για νόμπελ !!! 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αειφόρος ανάπτυξη και περιβάλλον - Η περίπτωση αξιοποίησης του Ελληνικού Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">