ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Οι μαφιόζοι δεν αρμόζουν σε καμία εξουσία

Από την κυβέρνηση ενδέχεται να εκδοθεί υπουργική απόφαση με την οποία θα ορίζεται ότι μη αδειοδοτημένος σταθμός στην πρόσφατη διαδικασία δεν θα μπορεί να εκπέμπει ψηφιακά από τη Digea.

Η Κομισιόν αντέδρασε με σύσταση στο αρμόδιο υπουργείο, δεδομένου ότι ο αδειοδοτημένος πάροχος δικτύου, δηλαδή η Digea, δεν μπορεί να εκπληρώσει την υποχρέωση της, εάν δεν προχωρήσει άμεσα και η αδειοδότηση των άλλων κατηγοριών άδειας, περιφερειακών, και θεματικών.

Σαφέστατα, το κεφάλαιο ''αδειοδοτημένος'' πάροχος δικτύου, (digea) αυταπόδεικτα πρόκειται για ένα απίστευτο σκάνδαλο, δεδομένου ότι οι πέντε καναλάρχες εθνικών καναλιών είναι και οι ιδιοκτήτες του ψηφιακού παρόχου, άρα μια κυβέρνηση που έχει εκλεγεί με σημαία την πάταξη της διαπλοκής οφείλει να τελειώνει μια και καλή το συγκεκριμένο ζήτημα. 

Ο παράγοντας πολιτικοοικονομική ΔΙΑΠΛΟΚΗ, είτε θα τελειώνει ώστε να αποκατασταθεί το πολίτευμα στη χώρα μας, με συνταγματική ομαλότητα, είτε πρέπει άμεσα να μεταρρυθμιστεί το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, με κατάργηση της ισονομίας, και της ισοπολιτείας, θεσπίζοντας ειδικές διατάξεις για την πλουτοκρατία, άρα κατάργηση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Η πολιτικοοικονομική διαπλοκή είναι το μεγαλύτερο κεφάλαιο στη χώρα μας, και η μάστιγα του πολιτεύματος, και όσοι επιλέξουν σε αυτό το μείζον κεφάλαιο την πολιτική ''κωλοτούμπα'', δεδομένου ότι σήμερα επιτευχθεί ο στόχος διακυβέρνησης από τη πλευρά τους, θα πράξουν την μεγαλύτερη προδοσία όλων των εποχών. ( Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς πόσες δεκαετίες απαιτήθηκαν ώστε να ανατραπεί το δίπολο ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, το οποίο εν συνεχεία έγινε ένα κοινό συνονθύλευμα, ώστε επί δυο χρόνια να απολαμβάνετε όσα απολαμβάνετε, έστω με την δεδομένη λειτουργία μέχρι σήμερα εις βάρος ημών ) 

Το θέμα έπειτα από την πολυσέλιδη επιστολή του Επίτροπου Γκίντερ Έντιγκερ προς την ελληνική κυβέρνηση, είναι αν η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης θα προχωρήσει σε νέα προκήρυξη τηλεοπτικών αδειών, πέραν των τεσσάρων, ή αν θα ενεργοποιηθεί το Ε.Σ.Ρ, ώστε να αναλάβει τη διαδικασία αδειοδοτήσεων των γενικών και θεματικών καναλιών.

Σαφώς, η δική μας τοποθέτηση, ρητά και με πρόταση προς την κυβέρνηση, είναι παράλληλα των εθνικών, κρατικών, γενικού και θεματικού ενδιαφέροντος καναλιών, να λειτουργήσει πιλοτικά ( ΨΗΦΙΑΚΑ ) και η ραδιοφωνία, στους υπό έγκριση - απόφαση - ''αδειοδότηση'' πολυπλέκτες, και στον χάρτη συχνοτήτων για την ραδιοτηλεόραση να διαμορφωθεί η ζώνη λειτουργίας, ώστε κάτω από τα τηλεοπτικά προγράμματα να τρέχουν στην πολύπλεξη και τα ραδιοφωνικά. 

Ειδικότερα, όπως έχουμε προτείνει πρέπει να γίνει και η μετάβαση στην ραδιοφωνία, και εμείς αξιώνουμε ψηφιακή ραδιοφωνία στα VHF, με θέσπιση αρχικά για ψηφιακό πάροχο ραδιοφωνίας, και πιλοτική λειτουργία.

Είναι μια ζώνη συχνοτήτων ανενεργή, η οποία κάλλιστα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ψηφιακή ραδιοφωνία, κάτω από συγκεκριμένους όρους λειτουργίας αποκλειστικά ιδιοκτητών ενός (1) ραδιοφωνικού μέσου, και έπειτα από την πολύπλεξη να λειτουργήσουν πιλοτικά σε υψηλή πιστότητα 20 ραδιοφωνικά προγράμματα.

Τονίζεται ότι η ψηφιακή λειτουργία ραδιοτηλεοράσεων τέθηκε αρχικά δημόσια από τον υποφαινόμενο, στα μέσα της δεκαετίας του 90, σε μια περίοδο που δεν υπήρχε ούτε λειτουργία, ούτε πάροχος, και ορισμένα κόμματα - πολιτικοί επέλεξαν την παράκαμψη όσων όφειλαν να ισχύσουν για το λαό, σαφώς για τα οφέλη των κομματικών τους ημέτερων - χρηματοδοτών - υποστηριχτών.

Αποτελεί πολιτικό ζήτημα και απόφαση, βέβαια έπειτα των ενεργειών που αφορούν τον ψηφιακό πάροχο, σε συνάρτηση με το πλαίσιο συνταγματικής ομαλότητας, και προσωπικά θεωρούμε ότι απαιτείται και δημόσιος πάροχος, πλην των ιδιωτών, οι οποίοι δεν μπορεί να είναι παράλληλα και ιδιοκτήτες Ραδιοτηλεοράσεων και ιδιοκτήτες της DIGEA. Αν ισχύσει για αυτούς, και συνεχίζεται το ιδιόρρυθμο καθεστώς, πρέπει να ισχύσει για το σύνολο, άρα και για το δημόσιο ( ΕΡΤ ), και για οιονδήποτε άλλο. 
Αν συνεχίζεται το ιδιόρρυθμο καθεστώς υπέρ πέντε οικογενειών, και εμείς θέλουμε θέσπιση για την ραδιοφωνική ψηφιακή πλατφόρμα, στην οποία θα είμαστε εμείς οι πάροχοι, και σε καμία περίπτωση να μην δοθεί η δυνατότητα ψηφιακής ραδιοφωνικής μεταδόσεως στους παρόχους της DIGEA. ( Άλλωστε εμείς δεν λειτουργούμε ούτε τηλεοπτικά, ούτε ραδιοφωνικά, το αντικείμενο το γνωρίζουμε, και μπορούμε να σας παρέχουμε την αρτιότερη ψηφιακή ραδιοφωνική μετάδοση, αρχικά στο Ν.Αττικής ( πιλοτικά ), και με προτάσεις για δυο νέα κέντρα ψηφιακής εκπομπής για πλήρη κάλυψη του Ν.Αττικής.)
Είναι αδύνατον να παίρνουν εντολή χρησιμοποιήσεως του ραδιοτηλεοπτικού φάσματος, ( ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ) από τον εαυτό τους οι πέντε ιδιοκτήτες εθνικών ραδιοτηλεοράσεων, και παράλληλα να λειτουργούν σειρά ΜΜΕ ραδιοφωνίας και τηλεοράσεως κατά παράβαση των θεσπισμένων και του συντάγματος.

Από τη πλευρά ιδιοκτητών ψηφιακού παρόχου, και ραδιοτηλεοράσεων, ας επιλέξουν τι επιθυμούν, και τι πρεσβεύουν, διότι η μαφία και οι μαφιόζοι δεν αρμόζουν στους θεσμούς, ούτε για την εξουσία έλεγχου.

Όσο για την κυβέρνηση, και την αξιωματική αντιπολίτευση, ας αναλάβουν των ευθυνών τους, διότι οι πολίτες κρίνουν επαρκώς τα ισχύοντα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΣ
glyfadaweb@gmail.com 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Οι μαφιόζοι δεν αρμόζουν σε καμία εξουσία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">