ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Υπερψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα με 152 «ναι»

Με_τις ψήφους των βουλευτών που στηρίζουν την συγκυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ) «πέρασε» το πολυνομοσχέδιο του υπουργείο Οικονομικών. Καταψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης,

Με 152 ψήφους βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ υπερψηφίστηκε σε μία θυελλώδη συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τα προαπαιτούμενα μέτρα που προβλέπει το τρίτο μνημόνιο. Το νομοσχέδιο καταψήφισαν 141 βουλευτές από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.


Στη διάρκεια της συνεδρίασης οι τόνοι ανέβηκαν στα ύψη, με τους βουλευτές της ΝΔ και των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης να ασκούν σκληρή κρητική στην κυβέρνηση, με επίκεντρο το υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων.


Αναφορικά με την υπόθεση Καλογρίτσα 127,6 εκατ. ευρώ δανειοδότησε η τράπεζα Αττικής τον εργολάβο (και προσωρινό υπερθεματιστή τηλεοπτικής άδειας) Χρήστο Καλογρίτσα.


Τα 2/3 τα οποία αντιστοιχούν σε ποσό 77,6 εκατ. ευρώ ο κ. Καλογρίτσας τα πήρε μετά το 2015, οπότε και είχε αναλάβει την διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα, το 2015 είχε πάρει 55 εκατ. ευρώ και στην αρχή του 2016 άλλα 22,6 εκατ. ευρώ.


Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου χαρακτήρισε φυσικό να έχει η κυβέρνηση κάποια φιλικά ΜΜΕ.

Μιλώντας στον Αθήνα 9,84 για την υπόθεση Καλογρίτσα, ο κ.Κούλογλου υποστήριξε ότι «ο κ. Καλογρίτσας προφανώς συνήψε μια συμφωνία και με μέλη της τωρινής κυβέρνησης, αλλά αυτή η συμμαχία δεν ήταν τόσο ισχυρή ώστε να κερδίσει τους αντιπάλους».


Παράλληλα πρόσθεσε ότι «φυσικά και είναι δουλειά της κυβέρνησης να έχει κάποια φιλικά Μέσα Ενημέρωσης» σημειώνοντας ότι «όταν η κυβέρνηση έχει όλα τα Μέσα εναντίον της, όταν φτιάχνεται ένα καινούργιο τηλεοπτικό τοπίο, θέλει να έχει και κάποια μέσα φιλικά προσκείμενα».


«Η κυβέρνηση δεν πέτυχε το στόχο της που ήταν να αλλάξει το τηλεοπτικό τοπίο με έναν σταθμό που δεν θα την πολεμούσε», κατέληξε για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.


Υποσημείωση του ''Γ'': Σε αυτή τη χώρα όλα φυσικά είναι, πλην της αποκαταστάσεως της διαπλοκής που δημιούργησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, και ειδικότερα με θεσμικό πλαίσιο και για την ραδιοφωνία. Όσο το καθυστερείτε, και θέτετε εκτός την κοινωνία θα αποβαίνει εις βάρος σας, και προσωπικά σας βλέπω ( το κυβερνητικό σχήμα και τους βουλευτές ) για τα επόμενα 12 χρόνια, τουλάχιστον, αποκλειστικά στην αντιπολίτευση.


Τέλος, ο εργολάβος Καλογρίτσας έλαβε 127,6 εκατ. ευρώ από την τράπεζα Αττικής, ενώ στον αντίποδα εμείς δεν έχουμε δει ούτε μια δεκάρα επί ημερών σας, και δεν πρόκειται να ξεχάσουμε πόσα χρόνια τρέχαμε για την αποκατάσταση της ''δημοκρατίας'' με δικαιοσύνη και αλληλεγγύη. 


Με κάθε ειλικρίνεια στο ζήτημα των εθνικών ΜΜΕ τα κάνατε θάλασσα, και σαφώς ήταν προτιμότερο να υιοθετήσετε τις απλές προτάσεις τις οποίες εκ προοιμίου σας είχαμε παρέχει. Αντί τα ΜΜΕ των οικονομικών παραγόντων και εργολάβων, τα ΜΜΕ της κοινωνίας. (Ανεβάζοντας τη κοινωνία ανεβαίνουν και οι ''μετοχές'' του κυβερνώντος κόμματος )
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Υπερψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα με 152 «ναι» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">