ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τσιρώνης: Το Νοέμβριο ο νέος νόμος για την αυθαίρετη δόμηση

Υψηλά πρόστιμα για όποιον δεν δηλώσει το αυθαίρετό του. Από τον Νοέμβριο θα τεθεί σε εφαρμογή ο νέος νόμος για την αυθαίρετη δόμηση δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Γ.Τσιρώνης τόνισε ότι θα υπάρξουν υψηλά πρόστιμα για όποιον δεν δηλώσει το αυθαίρετό του.

«Ο πέλεκυς θα είναι βαρύς, δεν θα μπορεί να το νοικιάσει, δεν θα μπορει να το μεταβιβάσει, δεν θα μπορεί να το πουλήσει» τόνισε ο κ. Τσιρώνης, για να συμπληρώσει πως θα υπάρξουν ελαφρύνσεις και μειώσεις στην καταβολή των προστίμων, σε σχέση με το παρελθόν για την τακτοποίηση.

Σε ότι αφορά τα πιστοποιητικά για ενοικίαση και πώληση των ακινήτων είπε ότι χρονική διάρκεια ισχύος τους θα είναι μεγάλη 5-7 χρόνια και όχι ολιγόμηνη.

Υποσημείωση του ''Γ'': Κύριε υφυπουργέ να λάβεις από τους αυθαιρετούχους με τις μεζονέτες, τις επιχειρήσεις και τα εκατομμύρια, είναι θεμιτό και το δεχόμαστε, όμως τι να πάρεις από από όσους έστησαν πρόχειρα ένα κεραμίδι ώστε να στεγαστούν; 

Μη ξεχνάτε σε ποια κατάσταση έχουν οδηγηθεί εκατομμύρια Έλληνες, μη πιέζετε την κατάσταση, και φροντίστε να ισχύσουν οικονομικά κριτήρια.

Όπως γνωρίζετε στα νότια προάστια και τη Γλυφάδα έχουμε έντονο το φαινόμενο αυθαιρέτων, σαφώς επί δεκαετίες γίνετε πολιτική εκμετάλλευση, οι αυθαιρετούχοι, όπως και οτιδήποτε άλλο στη χώρα μας, είναι στη βάση δυο ταχυτήτων, και πρέπει να δοθεί και σε αυτούς τους πολίτες μια οριστική λύση από τη πλευρά της πολιτείας. 

Η προεκλογική προπαγάνδα στη Γλυφάδα, από τη πλευρά Νεοδημοκρατών, ήταν συκοφαντική και εξαπάτηση. Συγκεκριμένα ακούσαμε: ''έρχεται στο δήμο ο ΣΥΡΙΖΑ χάνεται τα σπίτια σας και μένετε στο δρόμο''. 

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποια είναι η προσωπική σας εκτίμηση επί του συγκεκριμένου ζητήματος, όμως, πλειάδα φτωχών αυθαιρετούχων επηρεαζόμενοι από την διευρυμένη προπαγάνδα ψήφισαν τόσο στο δήμο, όσο και μετέπειτα, ΝΔ ώστε ''να μην μείνουν στο δρόμο''. ( Τελικά δεδομένου του τεράστιου ενδιαφέροντος για τους αυθαιρετούχους από τη πλευρά στελεχών της ΝΔ, γιατί δεν τους νομιμοποιούσαν επί 42 χρόνια διακυβερνήσεων τους;;;)
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τσιρώνης: Το Νοέμβριο ο νέος νόμος για την αυθαίρετη δόμηση Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">