ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πανελλαδική Στάση Εργασίας στους Δήμους στις 28 Δεκεμβρίου

Πανελλαδική στάση εργασίας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου, από τις 7 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, προκήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ με αίτημα την ικανοποίηση θεσμικών και οικονομικών ζητημάτων των συμβασιούχων στην καθαριότητα των δήμων.

Παράλληλα, αποφάσισε την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την ίδια ημέρα, στις 10 το πρωί έξω από το υπουργείο Εσωτερικών και ακολούθως πορεία στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Η Ομοσπονδία ζητεί συγκεκριμένα να δοθούν λύσεις, προκειμένου κανείς εργαζόμενος να μην μείνει απλήρωτος και να μην οδηγηθεί στην απόλυση, μετά την πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που θέτει το 24μηνο ως ανώτατο χρόνο υπηρεσίας των συμβασιούχων.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι το τελευταίο διάστημα δήμοι αφήνουν απλήρωτους τους συμβασιούχους-«παρατασιούχους», ενώ ήδη χιλιάδες εργαζόμενοι καταφεύγουν στα δικηγορικά γραφεία προκειμένου να διασφαλίσουν την πληρωμή και τη μη απόλυσή τους.

Δύο μόλις ημέρες μετά τη συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., με την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, όπου τέθηκαν τα ζητήματα της πληρωμής των συμβασιούχων, αλλά και του ορίου των 24 μηνών που θέτει ως ανώτερο χρόνο υπηρεσίας, η με αριθμό 105/2016 απόφαση του Ι΄ Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, λόγω της ασάφειας, έλλειψης έγκυρης ενημέρωσης και της ανασφάλειας των εργαζόμενων, που δημιουργεί εκρηκτικό κλίμα στις Υπηρεσίες των Δήμων όλης της Χώρας - όπως χαρακτηριστική επισημαίνει στην ανακοίνωσή της - η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ανακοινώνει Πανελλαδική Στάση Εργασίας σ' όλους τους Δήμους της Χώρας, την ερχόμενη Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2016, από τις 7 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και την ίδια μέρα, στις 10 το πρωί, Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών και στη συνέχεια πορεία προς το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

«Είναι επιεικώς απαράδεκτο στην συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. που πραγματοποιήθηκε την ΤΡΙΤΗ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016 με την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κα Όλγα Γεροβασίλη και ενώ τέθηκαν ζητήματα που αφορούσαν πάγια αιτήματα της Ομοσπονδίας όπως η μη άσκηση των ένδικων μέσων, η επίλυση αναδρομικά της καταβολής των υπερωριών που παρασχέθηκαν πριν την εγκριτική απόφαση κάθε έτους και η μεταφορά του προσωπικού σε ενδεχόμενο κατάργησης Ν.Π.Δ.Δ. των Δήμων να μην υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση τη στιγμή που ήταν κοινό μυστικό (στους ενδοκυβερνητικούς) πως είχαν ήδη δρομολογηθεί σχετικές τροπολογίες. 

Πρακτική που δείχνει πως στόχος δεν είναι η θεσμική συνεργασία αλλά η συνδικαλιστική υπονόμευση των εκπροσώπων των εργαζομένων. Θυμίζουμε μόνο πως και οι τρεις διατάξεις που κατατέθηκαν είχαν συμπεριληφθεί στο "Πολυνομοσχέδιο" του Υπουργείου Εσωτερικών σε συνεργασία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α με την πρώην ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών», σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα προς όλους τους εργαζομένους στους Δήμους:

«Καλούμε το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να διεκδικήσουν δυναμικά την αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας να πληρώνει εγκαίρως εργασία που παρασχέθηκε καθώς και το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή εργασία και να τελειώσει η ομηρία των συμβασιούχων στην καθαριότητα.

Απαιτούμε λύσεις ουσιαστικές, ρεαλιστικές και πραγματοποιήσιμες. Η λογική του "έχω την πολιτική βούληση" αλλά δεν με "αφήνουν" είναι ένα μπαλάκι ευθυνών που δεν αφορά τους εργαζόμενους που δίνουν ένα καθημερινό αγώνα επιβίωσης… Η κοροϊδία και ο εμπαιγμός δεν θα περάσει!!!».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πανελλαδική Στάση Εργασίας στους Δήμους στις 28 Δεκεμβρίου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">