ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τι σημαίνει να λυθούν τα χέρια της Αστυνομίας;

Έλληνας δραπέτης ο νεκρός της αιματηρής συμπλοκής στη πλ. Θεάτρου στην Αθήνα

Ταυτοποιήθηκαν νωρίτερα τα στοιχεία του υπόπτου που σκόρπισε τον πανικό λίγο μετά τις 11 το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, πυροβολώντας στον ώμο έναν αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρόκειται για 38χρονο σεσημασμένο για κλοπές και ναρκωτικά Έλληνα ο οποίος είχε δραπετεύσει πρόσφατα από τις φυλακές Χαλκίδας.

Να εξηγηθεί ο πανικός από αναρίθμητους αστυνομικούς ενώ είναι νεκρός ο ύποπτος, καθώς και η κραυγή αστυνομικού ''ΦΥΓΕΤΕ ΟΛΟΙ'', ''ΦΥΓΕΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΠΕΡΑ'', διότι παραπέμπει σε σκοτεινές εποχές.



Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο άνδρας ταυτοποιήθηκε δακτυλοσκοπικά, και πρόκειται για τον 38χρονο Θεόφιλο Λαζαράκη από την Κρήτη, ο οποίος εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία γυναίκας, κατά τη διάρκεια ληστείας μέσα σε φούρνο, το 2004, στον Άγιο Δημήτριο Αττικής. Ο 38χρονος είχε πάρει άδεια από τις φυλακές Χαλκίδας, όπου εξέτιε την ποινή του και την παραβίασε καθώς έπρεπε να επιστρέψει στις 6 Δεκεμβρίου 2016.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ επιχείρησαν να ελέγξουν έναν ύποπτο άνδρα που αρνήθηκε και τράβηξε όπλο  πυροβολώντας εναντίον των αστυνομικών με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας από τους αστυνομικούς.

Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών με τον δράστη να διαφεύγει. Λίγο μετά όμως βρέθηκε νεκρός πίσω από έναν κάδο απορριμμάτων. Οι πρώτες ενδείξεις αναφέρουν πως ο δράστης αυτοκτόνησε.

Το περιστατικό έγινε μπροστά στα έντρομα μάτια δεκάδων πολιτών που βρίσκονταν στο σημείο, ο τραυματίας αστυνομικός μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο 401 με διαμπερές τραύμα στον δεξί ώμο και αναμένεται να χειρουργηθεί.
Σημείωση του ''Γ'': Ουκ ολίγα περιστατικά έχουν ισχύσει επί δεκαετίες στη πλατεία Θεάτρου, η οποία έχει μετασχηματιστεί σε πολυπολιτισμική κοινότητα πολλών εθνικοτήτων.

Μήπως πρέπει να λυθούν τα χέρια της Αστυνομίας; Μέσα σε λιγότερο από ένα 24ωρο, δυο παραβατικοί άνοιξαν πυρ κατά Αστυνομικών αναφέρουν από το policenews, χωρίς να ξέρει κανείς ποιοι αρθρογραφούν, και τι ακριβός έχουν στο μυαλό τους.

Τι σημαίνει να λυθούν τα χέρια της Αστυνομίας; Αυτό πρέπει να γίνει πλήρως επεξηγηματικό από τη πλευρά όσων το θέτουν δημόσια.

Η αστυνομία υφίσταται ώστε να υπάρχει η προστασία του πολίτη, ενώ πολλές φορές επί δεκαετίες, αντί της προστασίας του πολίτη, ισχύουν ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα.

Όπως είδαμε, ενώ υπάρχουν χιλιάδες ''φίλοι'' της εν λόγω ιστοσελίδας, κανείς δεν απήντησε το συγκεκριμένο ερώτημα, και αυτό διότι συνολικά γνωρίζουν ότι υφίσταται μια ιδιότυπη κατάσταση, η οποία πολλές φορές δεν εξυπηρετεί την προστασία του πολίτη. 

Και οι αστυνομικοί, έπειτα από τη βάρδια τους, είναι πολίτες, οι οποίοι βρίσκονται ανάμεσα στους υπολοίπους με πολιτικά, και διαπιστώνουν πολλά και διάφορα.

Πρόσφατα δημοσιοποιήσαμε μια χαρακτηριστική περίπτωση με αστυνομικό των ΜΑΤ, ο οποίος εν ώρα υπηρεσίας, λίγο πιο κάτω από τη πλατεία Κουμουνδούρου, άδειαζε το αυτόματο σε παρακείμενο πρεβάζι, ( τη δεσμίδα ) λέγοντας στους περαστικούς '' Εμείς κρατάμε αυτά, εσείς τι έχετε ρε μ@λ@κες;'' 

Το να λυθούν τα χέρια της Αστυνομίας σημαίνει ότι μπορεί στα καλά καθούμενα οι περαστικοί να δέχονται πυρά; 

Από τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, πρέπει να μας παρέχετε μια σαφή απάντηση πως χαρακτηρίζετε εσείς τέτοιου είδους περιστατικά, στα καλά καθούμενα, από αστυνομικούς εν ώρα υπηρεσίας; 

Πρέπει ο αστυνομικός εν ώρα υπηρεσίας να λύνει το αυτόματο όπλο, τη δεσμίδα, προκαλώντας τους περαστικούς με σχόλια αυτού του τύπου; 

Γνωρίζετε πως παραποιείται ο χαρακτήρας απ' όλους σ' αυτή τη χώρα, και ειδικότερα από τη πλευρά όσων θεωρούν ότι έχουν κάποιας μορφής εξουσίες, έναντι των υπολοίπων. Αυτά τα φαινόμενα δεν τα έχουμε συναντήσει τοπικά τα τελευταία χρόνια, έχουμε άλλου τύπου φαινόμενα από ελάχιστους των φερόμενων ''εξουσιών'', παντός τύπου.

Σαφώς η πολιτεία, λόγω της οικονομικής καταστροφής που διαμόρφωσαν τα αστικά πολιτικά κόμματα, δεν ανταποκρίνεται των αναγκών του παρόντος, και όπως πρέπει να προστατεύονται οι πολίτες, πρέπει να προστατεύονται και οι αστυνομικοί. ( Το θέμα γίνετε σύνθετο, όταν υπάρχουν και ακραίοι στους κόλπους της αστυνομίας, με περίεργες νοοτροπίες και συμπεριφορές, ανάλογες των κακοποιών στοιχείων. )

ΥΓ. Να σας θυμίσω και το περιστατικό πριν από λίγα χρόνια, μιας διαδρομής Αθήνα - Γλυφάδα, κατά την οποία μας σταμάτησαν τέσσερις (4) φορές για σωματικό έλεγχο;  ( Χωρίς υπερβολές, αν είχα περίστροφο την τρίτη και τέταρτη φορά θα πυροβολούσα κατά βούληση. ) Επιθυμείτε επιστροφή αυτών των πολιτικών; Δεν θυμάμαι αν είχε γίνει κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό ώστε να δικαιολογείτε τέτοιο πλαίσιο αστυνόμευσης.

Γιατί υπάρχουν οι ασύρματοι; ( Ακόμα και σήμερα δεν μπορώ να κατανοήσω που αποσκοπούσε αυτό το πλαίσιο αστυνόμευσης. Μήπως ίσχυε σκόπιμα ώστε να υπάρξει δυσαρέσκεια των πολιτών ; Θυμάστε πόσα κρούσματα, ανάλογες περιπτώσεις είχαμε ; )

Μη μου πείτε ότι κινδύνευαν όσοι μεθόδευσαν τα μνημόνια και θεωρούσαν όλους τους πολίτες ως τρομοκράτες ; ( Μια που μιλάμε για ΔΙ.ΑΣ.) 

ΥΓ 2. Να σας θυμίσω και τα περιστατικά, νυχτερινές ώρες, εισβολής ένοπλων αστυνομικών ομάδων σε οικίες πολιτών, ( οικογενειακά άσυλα), αναζητώντας επικίνδυνους κακοποιούς, σύμφωνα με ανώνυμες καταγγελίες;Τελικά τους βρήκαν τους επικίνδυνους μετά από έρευνες σε πολλές οικίες συμπολιτών μας; 

Σαφέστατα, κατηγορηματικά ΟΧΙ. 

Αυτές οι ''ανώνυμες'' καταγγελίες, μήπως είχαν γίνει από συγκεκριμένα κέντρα, τα οποία επιθυμούσαν τον υπερμεγέθη πλουτισμό τους; Ακόμα και σήμερα δεν γνωρίζουμε ποιοι τις έκαναν, και πως δικαιολογείτο τέτοιο επίπεδο αστυνόμευσης και ερευνών. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τι σημαίνει να λυθούν τα χέρια της Αστυνομίας; Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">