ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ελληνικό: Παμποντιακόν Πανοΰρ 2017 στα Σούρμενα

Παμποντιακόν Πανοΰρ 2017 Παρασκευή 21 έως Κυριακή 23 Απριλίου Από 16:00 μέχρι 21:00 Κεντρική πλατεία Σουρμένων

Η Ένωση Ποντίων Σουρμένων που την Κυριακή του Θωμά γιορτάζει τα 93 χρόνια από την ίδρυσή της, ως γνήσιος εκφραστής και θεματοφύλακας της ποντιακής παράδοσης και του Ταφικού Εθίμου, σας προσκαλεί και φέτος και σας καλωσορίζει στο Παμποντιακόν Πανοΰρ 2017 τη Θωμά ‘ς σα Σούρμενα. 

Δείτε χαρακτηριστικά πλάνα των προετοιμασιών και των ''χρωμάτων''



Οι εκδηλώσεις στα Σούρμενα είναι στη συνείδηση όλων μας μέγας θεσμός αντίστασης στην τάση για αποσύνθεση της κοινωνίας μας και των πολιτιστικών μας αξιών. 

Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες, Φίλες και φίλοι, Ενενήντα πέντε χρόνια μετά το βίαιο ξεριζωμό των προγόνων μας από τις πατρογονικές τους εστίες στον Ιστορικό Πόντο, ο Σύλλογός μας διοργανώνει την εβδομάδα της Διακαινησίμου, ένα πενθήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων, ορόσημο των απανταχού της γης συμπατριωτών μας, που έρχονται στα Σούρμενα για να τιμήσουν και να βιώσουν τις ιδιαίτερες αυτές στιγμές του πολιτισμού μας. 

Με τιμή για το Διοικητικό Συμβούλιο 

Ο πρόεδρος Γιώργoς Στυλ. Σαραφίδης

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα στον σύνδεσμο

Σημείωση του ''Γιάννη Κουρδομένου'': Τα τελευταία χρόνια κάνουμε καθημερινά διαπιστώσεις πως ''αναβαθμίζεται'' η τοπική κοινωνία των νοτίων προαστίων, με ένα απίστευτο συντελεστή αρωγής, ειδικά από τη πλευρά των δήμων, φορέων, κ.α., και πως όλα στο τόπο μας πέρασαν ολοκληρωτικά πλέον στα χέρια των μεγάλων συμφερόντων διαμορφώνοντας την πραγματική αποσύνθεση της κοινωνίας μας.

Σήμερα στα Νότια προάστια δεν διαθέτουμε τίποτα, όμως έχουμε πλειάδα κατοίκων, (εκατοντάδες χιλιάδες), και αρκετούς/ες οι οποίοι/ες εργάζονται, δραστηριοποιούνται, συνεργάζονται, με τα ΜΜΕ - MEDIA, εκτός των ''συνόρων'' μας και του τόπου μας.

Σε μια τέτοια δεδομένη κατάσταση, προσωπικά αντιλαμβάνομαι γιατί οι Τούρκοι έδιωξαν τον Ελληνισμό από τον Πόντο. Εσείς ;;;

Είναι το ανάλογο με όσα ισχύουν επί δεκαετίες στο δήμο Γλυφάδας, στον οποίο οι διώκτες μας συνεργάζονται άρρηκτα με τα αστικά πολιτικά κόμματα, καθώς και τους πολιτικούς, παρανομώντας επί σειρά ετών στις αιτήσεις μας, και διασφαλίζοντας τα συμφέροντα των ολιγαρχών και της διαπλοκής κατά των αυτοχθόνων. Κυρίως εξυπηρετούνται τα ιδιοτελή τους συμφέροντα.

Η δική μας επιδίωξη είναι να ''απομακρύνουμε'' από το δήμο, όσους ήρθαν στη Γλυφάδα από την περιφέρεια και τα χωριά τους, και επί δεκαετίες έχουν εκμαυλίσει τόσο τον τοπικό μας πολιτισμό, όσο και την τοπική μας δημοκρατία, παρανομώντας κατά ημών, και υποβαθμίζοντας τόπο και δημότες.
Κάνουμε κάποιο λάθος ;;;

ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2005 Καταχρηστικές Διώξεις και Κατασχέσεις
Οι διώκτες μας, και της σημερινής διοικήσεως, αποκτούν εύκολο πλουτισμό με παρανομίες, και ασφαλώς υπολείπονται ημών - δεκαετιών στο τόπο μας.

* Η αναφορά γίνετε κυρίως για το δήμο Γλυφάδας

Υ.Γ: Μη ξεχνάτε ότι και εμείς έχουμε ρίζα από τον διωκόμενο Ελληνισμό, ο οποίος κατοίκησε στα Νότια προάστια.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ελληνικό: Παμποντιακόν Πανοΰρ 2017 στα Σούρμενα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">