ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Απειλές και εκβιασμούς στο STAR καταγγέλλει η ΕΤΙΤΑ

Για «ωμό εκβιασμό» και «απειλές» σε εργαζόμενους του STAR από τη διοίκησή του κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΕΤΙΤΑ αναμένοντας από «όλα τα πολιτικά κόμματα να πάρουν θέση».

Η διοίκηση του καναλιού προχώρησε αιφνιδιαστικά σε απολύσεις εργαζομένων ορισμένους από τους οποίους επαναπροσέλαβε σε εταιρεία παραγωγής με την οποία συνεργάζεται στο STAR την “Green Pixel”. Σύμφωνα με την ΕΤΙΤΑ κανένα από τα πέντε μέλη της «παρά τις αφόρητες πιέσεις που δέχθηκαν δεν υπέγραψαν. Και όλα αυτά λίγο καιρό πριν την νέα αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών. Γιατί άραγε; Ποια η σκοπιμότητα;» Σύμφωνα με την Ενωση αυτό που επιδιώκει η διοίκηση του καναλιού είναι η αλλαγή των εργασιακών σχέσεων. «Με τον τρόπο που γίνεται αυτή η μετακίνηση, ο εργαζόμενος χάνει τα όποια δικαιώματα απέκτησε όλα αυτά τα χρόνια. Προσλαμβάνεται με ατομική σύμβαση και δεν ισχύουν γι’ αυτόν οι Συλλογικές ρυθμίσεις που εξασφαλίζουμε από τον Ο.ΜΕ.Δ. Παρόλο που αρχικά πηγαίνει στην εταιρεία παραγωγής με τον ίδιο μισθό, η εργοδοσία μπορεί με νέες ατομικές συμβάσεις να τον ρίξει στον κατώτατο μισθό της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης. Κατά ομολογία του ίδιου του τεχνικού διευθυντή δεν πληρώνονται οι υπερωρίες, αργίες, νυχτερινά κ.λ.π. Εργασιακός μεσαίωνας δηλαδή!!»

Όπως εξηγεί το ΔΣ της ΕΤΙΤΑ όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Παρασκευής (23/6) όταν ο τεχνικός διευθυντής καλούσε τους εργαζόμενους στο γραφείο του και «με ωμό τρόπο τους έθετε το δίλημμα ή να υπογράψουν απόλυση και μετακίνηση στην εταιρεία παραγωγής ή απόλυση και ταμείο ανεργίας. Αυτός ο κατάπτυστος εκβιασμός επισύρει ποινικές ευθύνες. Απαιτούμε λοιπόν από τον συγκεκριμένο κύριο να σταματήσει τώρα τους εκβιασμούς διότι εκτός των άλλων το κλίμα που υπάρχει στο σταθμό είναι ήδη πολύ τεταμένο εις βάρος του.»

Η Ένωσή κινήθηκε άμεσα και κήρυξε στάση εργασίας με αποτέλεσμα να μην προβληθεί το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR καλώντας τη διοίκηση να σταματήσει άμεσα τις απολύσεις και να ξεκινήσει διάλογο για το θέμα. «Μάταια όμως… Το γραφείο προσωπικού συνέχιζε να καλεί τους εργαζόμενους.

Στην γενική συνέλευση που ακολούθησε, οι εργαζόμενοι του STAR τόνισαν πως ουδέποτε αρνήθηκαν την εργασία. Ακόμα και όταν κατά καιρούς στο κανάλι υπήρχε δουλειά που δεν ήταν του σταθμού, όπως οι σχολές τηλεόρασης που συστεγάζονταν παλαιότερα ή η εκπομπή του ΥΠΕΘΑ που γυρίζεται ακόμη και σήμερα στο STAR.

Γιατί όμως τώρα πρέπει η μετακίνηση αυτή να γίνει με τον τρόπο της απόλυσης και όχι με άλλους νομικούς τρόπους που υπάρχουν; Η επίσημη απάντηση από την Διοίκηση είναι πως δεν επιθυμούν στην εταιρεία που θα πάει ο εργαζόμενος να τον ακολουθούν τα εργασιακά του δικαιώματα».

Η ΕΤΙΤΑ ξεκαθαρίζει ότι δεν αποδέχεται την υποτιθέμενη πρόταση της διοίκησης και ότι αν απολύσει έστω και έναν τεχνικό τότε θα σημαίνει ότι τους έχει απολύσει όλους και «ένας σταθμός χωρίς τεχνικούς δεν βγαίνει στον αέρα. Επίσης όπως καταλαβαίνετε, αφού θα είμαστε ΟΛΟΙ απολυμένοι θα μας είναι πολύ εύκολο να διεκδικήσουμε, αναδρομικά τους μισθούς που παρανόμως μας έχετε κόψει μονομερώς όλα αυτά τα χρόνια. Όσο για την νομιμότητα μιας τέτοιας απόλυσης, γνωρίζετε πολύ καλά και εσείς και η νομική σας υπηρεσία πως είναι ΑΚΡΩΣ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ, ΑΡΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ. Και αφού είστε υπέρμαχοι της νομιμότητας, πιστεύουμε πως δεν θα προβείτε σε μια τέτοια κίνηση». Η Ενωση έχει ενημερώσει για «τα αίσχη και τους εκβιασμούς που γίνονται στο STAR, όλους τους θεσμικούς φορείς αλλά και το Υπουργείο Εργασίας. Πολύ σύντομα θα έχουμε εκεί τριμερή συνάντηση…»

Πηγή: efsyn.gr
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Απειλές και εκβιασμούς στο STAR καταγγέλλει η ΕΤΙΤΑ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb