ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Στη Γλυφάδα ξέφυγαν και άντε να τους μαζέψεις !

Σε μια πρόσφατη συνομιλία άκουσαμε να λέγεται ότι οι νέες γενιές, από μια συγεκριμένη χρονική περίοδο και έπειτα, έχουν ξεφύγει εντελώς, ενώ στον παρελθόντα χρόνο η κοινωνία έβγαζε πιο σωστούς ανθρώπους.

Αν το συγκεκριμένο το περιορίσουμε στην τοπική μας κοινωνία, αρκετοί δεν έχουν απλά ξεφύγει,  βρίσκονται και σε άλλη διάσταση !!!

Η συγκεκριμένη ''διάσταση'' λέγεται κοινωνικοπολιτικοοικονομική διαπλοκή. Η Γλυφάδα είναι ένας Δήμος με αρκετά έσοδα, ( παχιά γελάδα ), και επί δεκαετίες με οργανωμένα συμφέροντα - κολλητηλίκια, και μια κοινωνία συνυφασμένη είτε να υποκρίνεται, είτε με πολλούς και διαφόρους τρόπους να κερδίζει οτιδήποτε από την κοινωνικοπολιτικοοικονομική διαπλοκή και το χάρβαλο.

Σαφώς, όπως και στον παρελθόντα χρόνο, έτσι και σήμερα υπάρχουν τοπικά χιλιάδες σοβαροί συμπολίτες μας, όμως, όσοι και να είναι αυτοί, έπειτα από δεκαετίες εξικοίωσης με λαμογιές, απάτες, μίζες, προμήθειες, εργολάβους, κ.α., κρατούν σιγή ιχθύος και παρακολουθούν τα δρώμενα ώστε να τοποθετηθούν στον κατάλληλο χρόνο.

Είναι σαφές ότι η αποκεντρωμένη διοίκηση, καθώς και ο επίτροπος, έχουν πλήρη εικόνα όσων ισχύουν στον δήμο Γλυφάδας, τόσο από την νεοδημοκρατική διοικούσα παράταξη, όσο και με σειρά αντιπολιτευόμενων αιρετών, και κυρίως εξυπηρετητών και βοηθών στην λογιζόμενη κακοδιοίκηση.

Η κακοδιοίκηση στη πόλη μας δεν είναι νέο φαινόμενο, αυτή η ιστορία εχει μακρά διαδρομή, άλλοτε με κάποιες λαμπρές εξαιρέσεις σε επίπεδο διοικούντων, και άλλοτε με φαινόμενα όπως του παρόντος, όμως η αποστασιοποίηση από τη πλευρά της πλειονότητας, τόσο της διοικούσας παρατάξεως, όσο και των υπολοίπων, ( αλήθεια υπάρχουν ; ) είναι προτίστως πολιτικοκοινωνικού χαρακτήρα.

Οι εν λόγω, ως στελέχη και μέλη συγκεκριμένων αστικών κομμάτων, και έχοντας μια δεδομένη κατάσταση, με το ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση, και τη ΝΔ όπως και ΠΑΣΟΚ αντιπολίτευση, ενώ παράλληλα την κοινωνία έτοιμη να θέσει οριστικά στο καναβάτσο αυτά τα κόμματα, η θέση τους είναι δυσχερής.

Καταφανώς αρκετοί απ΄αυτούς έχουν κερδίσει αρκετά από τον Γλυφαδιώτικο λαό, καθώς και επί του παρόντος, δεν είναι λίγοι όσοι αποκόμισαν και αποκομίζουν, και κυρίως όσοι επιθυμούν να μην χαλάσουν τις ισορροπίες γιατί δεν υπάρχει μόνο το σήμερα, υπάρχει και το αύριο.

Ο κύριος φόβος που έχουν αρκετοί είναι το αύριο, διότι το 2019 και μετέπειτα ενδέχεται αν τηρήσουν μια στάση κριτικής στην κακοδιοικούσα παρέα του 4ου ορόφου, (δήμαρχο - συγγενείς και κολλητούς),  να βρεθούν εξοβελισμένοι τόσο από τα κόμματά τους, όσο και από το κοινωνικό σύνολο.

Τέλος, αν ερωτηθούν σήμερα οι περισσότεροι από τους βασικούς υποστηριχτές της παράταξης του Παπανικολάου, σύμφωνα με όσα διαπιστώνουν να ισχύουν στην πόλη μας, και ειδικότερα στον Δήμο,  αρκετοί θα απαντήσουν μετανιωμένοι για τις επιλογές τους, όμως σχεδόν σε καμία περίπτωση δημόσια, και αυτό τα λέει όλα για την κοινωνία που διαμόρφωσαν οι νεοέλληνες -νεοελληνίδες.  

Η κοινωνία μας δεν χτίστηκε πάνω σε θεμέλιο δικαιοσύνης,  ειλικρίνειας, ισοπολιτείας,  και εντιμότητας , και ειδικά σήμερα, σε περιόδους μνημονίων, η κοινωνική θέση - διάσταση της κοινωνίας -  είναι πιο σύνθετη. ( Σιγά μην έχουν και ενοχές, όσοι αποκομίζουν, καθώς και όσοι - όσες είναι οι θεμελιωτές του παρόντος που καταργούν το δίκαιο, την ισονομία, την ισοπολιτεία, και την πραγματική δημοκρατία !!! )

Γ.Κ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στη Γλυφάδα ξέφυγαν και άντε να τους μαζέψεις ! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">