ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα: Συζήτηση με το ζωγράφο Απόστολο Χατζαρά στο artville

Στις 26/2/2018 στον πολυχώρο artville Ιάσονος 5, 16561 Γλυφάδα, ο ζωγράφος Απόστολος Χαντζαράς θα συνομιλήσει με την ιστορικό της τέχνης Μαράη Γεωργούση για τα έργα του. 

Έναρξη εκδήλωσης 6.30 μμ.
Επιμέλεια - παρουσίαση Μαράη Γεωργούση.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ο Απόστολος Χαντζαράς φιλοτεχνεί το δικό του ζωγραφικό σύμπαν με
έντονο χρώμα και αδρά περιγράμματα. Η χρήση του χρώματος είναι κυρίαρχη στις δημιουργίες του. Ο εξατομικευμένος τρόπος έκφρασής του έχει δεχτεί επιρροές τόσο από το θέατρο σκιών, την αρχαία ελληνική ζωγραφική, όσο και από τη βυζαντινή εικονογραφία. 

Χαρακτηριστικό στοιχείο της δουλειάς του αποτελεί η επιτυχημένη σύζευξη της λατρευτικής-βυζαντινής τέχνης με τις εικαστικές αναζητήσεις της μοντέρνας τέχνης. Είναι εμφανής η σχεδιαστική πληρότητα, η πιστότητα της περιγραφής, χωρίς ωστόσο να θυσιάζεται ο χαρακτήρας του συνόλου της εκάστοτε σύνθεσης. 

Η πληθώρα των ελληνικών συμβόλων που χρησιμοποιεί, όπως ο ήλιος, η θάλασσα, ο σταυρός, τα νησιά, τα ψάρια, οι κολυμβητές, όλα συνυπάρχουν σε ένα ζωγραφικό συνονθύλευμα, το οποίο διατηρεί τη ρεαλιστική του δομή και την
προσωπική του έκφραση, καθιστώντας έτσι την τέχνη του μια βιωματική πρόταση, προσκαλώντας τον θεατή σε ένα εσωτερικό ταξίδι». Μαράη Γεωργούση, Ιστορικός Τέχνης.

Ο Απόστολος Χαντζαράς γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1977. Μαθήτευσε από την παιδική του ηλικία στο εργαστήριο Βυζαντινής Ζωγραφικής του πατέρα του Ελευθέριου Χαντζαρά.

Σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθηγητή τον Χρόνη Μπότσογλου. Προτάθηκε για την υποτροφία του ΙΚΥ κατά τα έτη 2000-2003. Το 2004- 2005 φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Paris 8 στο Παρίσι. Παρακολούθησε το εργαστήριο Φωτογραφίας και Νωπογραφίας στην ΑΣΚΤ.

Το 2008 ζωγράφισε για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) την αναμνηστική σειρά
γραμματοσήμων "Ελληνικά Παραδοσιακά Προϊόντα". 

Το 2011 φιλοτέχνησε το εξώφυλλο του μυθιστορήματος του Μένη Κουμανταρέα: «Βιοτεχνία Υαλικών» για τη σειρά του Βήματος: «Έλληνες Πεζογράφοι», το εξώφυλλο του μυθιστορήματος του Αλέξανδρου Κοτζιά: «Φανταστική Περιπέτεια», για τις εκδόσεις Κέδρος, ενώ το 2013 φιλοτέχνησε το εξώφυλλο του μυθιστορήματος της Λητώς Πιτυρή: "Όλγα ή τίποτα", για τις εκδόσεις Κέδρος και το 2016 το εξώφυλλο του μυθιστορήματος του Μένη Κουμανταρέα: «Βιοτεχνία Υαλικών» για τις εκδόσεις Πατάκη.

Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Έργα του ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα: Συζήτηση με το ζωγράφο Απόστολο Χατζαρά στο artville Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb