ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συμπλήρωση ερωτηματολογίου ΕΕΤΑΑ για επιδότηση παιδικών σταθμών

Στην αναγκαιότητα άμεσης ανταπόκρισης των δήμων στο αίτημα της ΕΕΤΑΑ να συμπληρώσουν ειδικό ερωτηματολόγιο που αφορά στην εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων για την ομαλή προσαρμογή στο νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών αναφέρεται με επιστολή του προς όλους τους δημάρχους της χώρας ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.

Όπως υπογραμμίζει, με παρεμβάσεις και αιτήματα της ΚΕΔΕ, «το Υπουργείο Εσωτερικών έχει διασφαλίσει το ποσό των 95.000.000,00 ευρώ που θα διατεθεί στους Ο.Τ.Α., σε βάθος 5ετίας για το σκοπό αυτό.

Στη συνέχεια σημειώνει ότι «η Κ.Ε.Δ.Ε. με ομόφωνες αποφάσεις του Διοικητικού της Συμβουλίου, έθεσε ως άμεση προϋπόθεση για την προσαρμογή των υφιστάμενων δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών στις προδιαγραφές που προβλέπει το Π.Δ., την κατάρτιση και υλοποίηση ενός Ειδικού προγράμματος Χρηματοδότησης όλων των Δήμων, προκειμένου να υπάρξει η δυνατότητα προσαρμογής τους στο νέο θεσμικό πλαίσιο.

Για το λόγο αυτό και ύστερα από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών συμφωνήθηκε να αποτυπωθεί η υφιστάμενη κατάσταση λειτουργίας των Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, μέσω ενός ερωτηματολογίου που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α., με ημερομηνία συμπλήρωσης έως τις 12/2/2018».

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ προσθέτει : «Στόχος μας είναι αφενός μεν η ανάδειξη των όποιων αντικειμενικών προβλημάτων και δυσκολιών αντιμετωπίζουν οι υφιστάμενοι Δημοτικοί Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί σταθμοί που συνιστούν εμπόδιο στη προσαρμογή τους στο νέο θεσμικό πλαίσιο, και αφετέρου η εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων για την ομαλή προσαρμογή τους σε αυτό, με απώτερο σκοπό να μην μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών».

Επισήμανση του ''Γ'': Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών το μήνυμα , ενώ εμείς γνωρίζουμε ότι ακόμα και πρόσφατα, δημότες με εντοπιότητα αντιμετώπιζαν οξύ πρόβλημα με τους παιδικούς σταθμούς στη Γλυφάδα, σε αντιδιαστολή αρκετών άλλων, που όπως φαίνεται επί παντός επιστητού τυγχάνουν διαφορετικής αντιμετώπισης.

Ένα ερώτημα προς τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη: Η κάλυψη του συνόλου σε ένα τομέα όπως είναι οι παιδικοί σταθμοί, τίθεται σε διαβούλευση, στον αντίποδα η ΚΕΔΕ διαδραματίζει κάποιο ρόλο αναφορικά με τους Ο.Τ.Α στους οποίους έπρεπε να καλύπτονται οι δημότες από τοπικές δομές - ραδιοτηλεοράσεως - αντί των ημέτερων κάθε διοικήσεως, όπως και των ολιγαρχικών συμφερόντων με τα οποία πολλοί δήμαρχοι ως μέλη αστικών κομμάτων έχουν δεσμούς ; ( Ανάλογους δεσμούς διατηρούν επί δεκαετίες και με συγκεκριμένους επιχειρηματίες.) 

Στη τοπική αυτοδιοίκηση δικαιούται ο αιρετός να λειτουργεί στη βάση που λειτουργεί ως άτομο , με ειδική μέριμνα για συγγενείς, κολλητούς, γνωστούς, κ.α. ; 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συμπλήρωση ερωτηματολογίου ΕΕΤΑΑ για επιδότηση παιδικών σταθμών Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb