ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Στην Γ΄ λυκείου θα υπολογίζονται και τα μη εξεταζόμενα μαθήματα

Ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά πλειοψηφία, η τροπολογία που για την έκδοση του Γενικού Μέσου Όρου Βαθμολογίας των μαθητών Γ Λυκείου θα υπολογίζονται εκτός από τα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα , που φέτος μειώνονται στα τέσσερα, και τα μη εξεταζόμενα, εκτός από το μάθημα της Φυσικής Αγωγής.

Επίσης η τροπολογία περιλαμβάνει και αλλαγές στις διατάξεις για τους μετεξεταστέους.

Η τροπολογία κατατέθηκε από τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Μιχελή.

Το υπουργείο Παιδείας έκανε δεκτή την τροπολογία που κατέθεσε χθες στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων του Σώματος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αθ. Μιχελής.

Λίγες μόλις ημέρες πριν ολοκληρωθεί το διδακτικό έτος το υπουργείο Παιδείας «διόρθωσε» τις τελικές λεπτομέρειες για το απολυτήριο Λυκείου. Ενώ εδώ και καιρό είχε δημοσιευθεί προεδρικό διάταγμα το οποίο όριζε την περικοπή στις ενδοσχολικές εξετάσεις της Γ’ Λυκείου σε μόλις τέσσερα μαθήματα, δεν είχε αναγραφεί ότι για την έκδοση γενικού μέσου όρου περιλαμβάνεται και ο βαθμός των υπολοίπων διδασκόμενων μαθημάτων, εκτός από την Φυσική Αγωγή με αποτέλεσμα σήμερα να δημιουργηθεί ένα μπάχαλο.

Έτσι λοιπόν με τροπολογία η οποία κατατέθηκε τελευταία στιγμή το υπουργείο «κάλυψε» το κενό που είχε αφήσει το προεδρικό διάταγμα ώστε να μη υπάρχει προβλήματα στην έκδοση της βαθμολογίας για το απολυτήριο Λυκείου, το οποίο θα εκδίδεται από τον βαθμό τετραμήνων όλων των μαθημάτων και της επίδοσης των μαθητών στα τέσσερα εξεταζόμενα μαθήματα.

Σύμφωνα με την τροπολογία οι μαθητές των τριών τάξεων του Λυκείου που δεν έχουν καταφέρει να εξασφαλίσουν γενικό μέσο όρο 9,5 θα πρέπει να επαναλάβουν την εξέταση έως την ολοκλήρωση του σχολικού έτους στα τέλη Ιουνίου. Οι μαθητές που κατά την ειδική εξεταστική περίοδο του Ιουνίου δεν επιτυγχάνουν τον γενικό μέσο όρο προαγωγής επαναλαμβάνουν την τάξη.

Η αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας αναφέρει ότι με τον τρόπο αυτό αποτυπώνεται πιο σωστά το επίπεδο γνώσεων του μαθητή στο Λύκειο.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στην Γ΄ λυκείου θα υπολογίζονται και τα μη εξεταζόμενα μαθήματα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb