ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Έρχονται 875 μόνιμες προσλήψεις σε δήμους μέσω ΑΣΕΠ - Και παράλληλα προσφυγές στην Δικαιοσύνη

Σε 875 μόνιμες προσλήψεις προσωπικού σε ανταποδοτικές υπηρεσίες θα προχωρήσουν οι δήμοι το επόμενο διάστημα, μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, όμως τόσο ο υπουργός, Π. Σκουρλέτης, όσο και αρκετοί από την διοίκηση και τις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις θα έχουν εκκρεμότητες με την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Του Γιάννη Κουρδομένου
glyfadaweb@gmail.com

Πριν την ανακοίνωση για τις προσλήψεις, πρέπει να τονιστεί ότι ενημερώσαμε αρκετές φορές τον υπουργό , τονίζοντας όσα ευτράπελα ισχύουν στο δήμο Γλυφάδας, στον οποίο τόσο ο Δήμαρχος, όσο και πλειάδα άλλων αιρετών, για λόγους ψηφοθηρίας, τους συμβασιούχους ενός μήνα πυρασφάλειας, τους μισθώνουν πέραν των δυο ετών , με το πρόσχημα ότι καλύπτουν πάγιες λειτουργικές ανάγκες του Δήμου Γλυφάδας στον τομέα της καθαριότητας.

Παράλληλα δε, όσοι και όσες επέδειξαν τεράστιο ζήλο και μέριμνα για σειρά από οικογένειες ημέτερων και ψηφοφόρων τους, με την ανοχή των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων , ( άραγε γιατί ; ) , όπως είναι ο Δήμαρχος Γ. Παπανικολάου, επί τέσσερα χρόνια ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ επί των σύννομων δικών μας αιτήσεων, ενώ στον αντίποδα επί τέσσερα χρόνια μισθώνουν με ανανεούμενες συμβάσεις ημετέρους τους.

Υπουργός εσωτερικών είσαι κ. Σκουρλέτη η κανίβαλος των θεσμών ;

Είναι δυνατόν σε μια Πόλη στην οποία από τη δεκαετία του 70 λειτουργούσαμε τους τοπικούς Ρ/Σ , τους οποίους άκουγαν πλειάδα συμπολιτών μας , να υπονομευόμαστε επί σειρά ετών από στελέχη κομμάτων τα οποία διαβιούν με τα χρήματά μας ;

Επίσης, η συμβολή των τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ , είναι πλην των μισθών τους οποίους απολαμβάνουν από το δημόσιο, καθώς και από ΜΚΟ στις οποίες είναι πρόεδροι, και παράλληλα ως ''τοπικοί εκδότες'' στη ζούλα, να συμμετάσχουν στο ΚΑΠΠΑ ( Κοινωνική, και Πολιτιστική παρέμβαση ) , το οποίο διαχειρίζεται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την ευημερία όσων ήρθαν απ' οπουδήποτε στη πόλη της Γλυφάδας κατά των αυτοχθόνων κατοίκων ;

Δεδομένου ότι δεν απαντήσατε σε καμία από τις ενημερώσεις που έγιναν στο υπουργείο σας, θα σας επισκεφτούμε πριν την προσφυγή μας στην Δικαιοσύνη ώστε να ακούσουμε τι έχετε να πείτε ως αρμόδιο Υπουργείο για τα αίσχη που ισχύουν στο Δήμο Γλυφάδας.

Χρειάζεστε κ. Σκουρλέτη ως αστικά κόμματα χιλιάδες ψήφους εργαζομένων χωρίς να εργάζονται ;

Αναφορικά με το ''βοήθεια στο σπίτι'' πάμπολλες φορές έχουμε ενημερώσει ότι αποτελεί πλάνη της κοινωνίας , διότι τόσο όσοι και όσες είχαν υπέργηρους γονείς, είτε αναπήρους, ασθενείς, ήταν υποχρεωμένοι να έχουν οικιακή νοσοκόμα η οποία κόστιζε 800 ευρώ το μήνα, και οι κυρίες της βοήθειας στο σπίτι αξίωναν υπογραφές ώστε να λαμβάνουν μισθούς χωρίς να παρέχουν το ελάχιστο.

Υπέροχα ήταν επί σειρά ετών να σας ενισχύουμε μέχρι να βρεθείτε σε θεσμικές θέσεις και αξιώματα , ενώ στη συνέχεια ποιος δίνει σημασία με δεδομένα τα οφέλη σας σε αλήθειες, όταν τα δικά σας συμφέροντα εξυπηρετούνται αντί της κοινωνίας ;

Έρχονται 875 μόνιμες προσλήψεις σε δήμους μέσω ΑΣΕΠ

Ειδικότερα θα υπάρξει νέα προκήρυξη για 757 προσλήψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, συμπληρωματική στον διαγωνισμό 3Κ/2018, η οποία μάλιστα προβλέπει αύξηση των θέσεων κατά 50% σε σχέση με τις αρχικές εξαγγελίες, προωθεί στο ΑΣΕΠ. Αυτό εξήγγειλε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος», ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης.

Όπως επισημαίνει ο υπουργός, πρόκειται για 757 θέσεις σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, στους τομείς της καθαριότητας και σε Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης – Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ). Ακόμη προβλέπονται 118 θέσεις επιστημονικού και εξειδικευμένου προσωπικού σε ορεινούς και μικρούς νησιωτικούς δήμους, οι οποίοι έχουν μεγάλες ανάγκες.

Ο κ. Σκουρλέτης σχολιάζοντας τα παράπονα επιτυχόντων στον μεγάλο διαγωνισμό-μαμούθ για τις 8.166 προσλήψεις μονίμων στους δήμους -ότι αν και πρόθυμοι να εργασθούν οι δήμοι δεν τους προσλαμβάνουν- απάντησε ότι υπάρχουν δήμοι που δημιουργούν προβλήματα στη διαδικασία, θεωρώντας ότι έτσι εξυπηρετούν καλύτερα τα συμφέροντα των δημοτών τους. Σκοπεύω να επικοινωνήσω μαζί τους και να τους ζητήσω να καλύψουν τα κενά τους από τους προσωρινούς πίνακες. Βεβαίως, θα επικοινωνήσω και με το ΑΣΕΠ για να επισπευσθεί η έκδοση των οριστικών πινάκων, ανέφερε.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις στον «Κλεισθένη 1», ο Πάνος Σκουρλέτης τονίζει ότι ο «Κλεισθένης 1» τάραξε τα νερά στην Αυτοδιοίκηση και στο ευρύτερο πολιτικό σκηνικό και αυτό φάνηκε από τις πρώτες αρνητικές αντιδράσεις των δήμων, των περιφερειών αλλά και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αντιδράσεις που, όπως εκτιμά, θα συνεχιστούν όταν το νομοσχέδιο θα κατατεθεί για συζήτηση στη Βουλή.

Σε επίπεδο ηγεσίας, ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ ασκούν μια άδικη και ισοπεδωτική κριτική απέναντι στο ν/σ τονίζει, στη συνέντευξή του, ο υπουργός Εσωτερικών, ενώ κατηγορεί τη ΝΔ ότι είναι μια δύναμη στασιμότητας και στο πεδίο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Παρουσιάσαμε μια νομοθετική πρόταση με σημαντικές ρυθμίσεις, η οποία δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ριζικές ανατροπές σε επόμενη φάση και αυτό αναγνωρίζεται από ένα μεγάλο τμήμα των αιρετών. Υπάρχουν ενστάσεις και διαφωνίες, πάνω απ΄όλα, όμως, συζητάμε και ακόμη αξιολογούμε, επισημαίνει ο υπουργός.

Τέλος, για το θέμα της μονιμοποίησης συμβασιούχων που απασχολούνται για πολλά χρόνια στις ίδιες θέσεις, όπως είναι για παράδειγμα οι συμβασιούχοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι», ο Π. Σκουρλέτης υπογραμμίζει ότι γίνεται προσπάθεια να βρεθεί λύση. Στόχος μας είναι η αποκατάσταση της πραγματικής εργασιακής σχέσης και νομίζω, καταλήγει ο υπουργός Εσωτερικών, ότι ο διάλογος μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην επίτευξη αυτού του στόχου.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Έρχονται 875 μόνιμες προσλήψεις σε δήμους μέσω ΑΣΕΠ - Και παράλληλα προσφυγές στην Δικαιοσύνη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb