ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Θεατρική παράσταση “Αγαμέμνων” του Αισχύλου - Πέμπτη 5/7/2018 συζήτηση του έργου

Σας ενημερώνουμε ότι για να κατανοήσουμε καλλίτερα το έργο το “Αγαμέμνων” του Αισχύλου, ενόψει της θεατρικής παράστασης που θα παρακολουθήσουμε στην Επίδαυρο στις 7 Ιουλίου (για την παράσταση υπάρχουν ακόμη ορισμένα εισιτήρια και θέσεις στο πούλμαν), θα συζητήσουμε το βιβλίο, όπως άλλωστε κάνουμε κάθε φορά πριν από τις θεατρικές παραστάσεις. Όπως είναι γνωστό το έργο “Αγαμέμνων” είναι το πρώτο μέρος της τριλογίας Ορέστεια, στην οποία θα αναφερθούμε συζήτηση του βιβλίου που θα κάνουμε .

Το βιβλίο είναι ευκολοδιάβαστο (70 σελίδες αραιά γραμμένες είναι η μετάφραση στις εκδόσεις Κάκτος και στοιχίζει 6 ευρώ) Στη συζήτηση φυσικά μπορούν να παραβρεθούν φίλες και φίλοι που δεν έχουν διαβάσει το βιβλίο, ή και όσοι/ες δεν έλθουν στην Επίδαυρο.

Για καλλίτερη προετοιμασία στο διάβασμα του βιβλίου αναφέρουμε κάποια σημεία από την υπόθεση του έργου του έργου που αξίζει να σταθούμε:

-Ποια σχέση έχει ο Τρωϊκός πόλεμος με το τέλος της εποχής των βασιλείων στην αρχαιότητα;

-Τι συμβολίζει το ερωτικό πάθος που αναδεικνύεται σε όλο τον τρωικό πόλεμο (Αρπαγή ωραίας Ελένης, ο έρωτας της Κασσάνδρας με τον Αγαμέμνονα, ο έρωτας της Κλυταιμνήστρας με τον Αίγισθο κ.α)

-Γιατί οι ίντριγκες και οι δολοφονίες στο χώρο της εξουσίας είναι δεμένες με την οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση; (Ο Θυέστης και ο δίδυμος αδελφός του Ατρέας δολοφονούν τον βασιλιά της Ολυμπίας Χρύσιππο, ο Ατρέας σκοτώνει τους γιούς του Θυέστη, η Κλυταιμνήστρα και ο Αίγισθος δολοφονούν τον Αγαμέμνονα κ.α)

Επίσης αξίζει να σταθούμε σε αρκετές σημαντικές φράσεις που υπάρχουν στο έργο, όπως η προφητική φράση "σαν ξημέρωσε είδαμε ν' ανθίζει το Αιγαίο από νεκρούς και συντρίμμια" , αλλά και η αιώνια αντιπολεμική κραυγή "στέλνουν τους άντρες τους να πολεμήσουν και τους περιμένουν να γυρίσουν, μα δεν γυρνούν αυτοί, γυρίζουν ευκολοβάσταγα λεβέτια με στάχτη ανθρώπων" Υπάρχουν πολλές ακόμη συμβολικές και διαχρονικής σημασίας φράσεις που μπορείτε να τις ανακαλύψετε διαβάζοντας το έργο και που φυσικά θα συζητήσουμε στη συνάντησή μας

Το έργο είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον από κάθε πλευρά (κοινωνική, συναισθηματική, πολιτική, ιδεολογική)

Η συνάντηση για τη συζήτηση του έργου θα γίνει την Πέμπτη 5 Ιουλίου, 7.30μμ στο εντευκτήριο της Εναλλακτικής Δράσης, Χαλκοκονδύλη 25, 8ος όροφος, Ομόνοια.

Η γραμματεία της Εναλλακτικής Δράσης

ΥΓ: Σχετικά με τη μετάβαση στην Επίδαυρο και τα εισιτήρια της παράστασης μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Δανάη Μπογιατζή 6932432916

Το πούλμαν για την Επίδαυρο θα αναχωρήσει το Σάββατο 7 Ιουλίου, 3.30μμ από τη Βούλα και 4μμ θα γίνει επιβίβαση στην Ομόνοια. Επιστροφή θα γίνει μετά από το τέλος της παράστασης. Για τις στάσεις επιβίβασης μπορείτε να συνεννοηθείτε επίσης με την κ. Μπογιατζή.

Επισήμανση του ''Γ'': Όπως μπορείτε να δείτε το Ελληνικό Φεστιβάλ επιχορηγείτε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς και από την Περιφέρεια Αττικής και την Ε.Ε μέσω του ΕΣΠΑ, ενώ στον αντίποδα εμείς παρείχαμε ενδογενή τοπικό Πολιτισμό επί δεκαετίες, περάσαμε πρώιμα όσα αποτελούν πολιτική και τεχνολογική πραγματικότητα και ουδέποτε τύχαμε υποστηρίξεως.

ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2005 Καταχρηστικές Διώξεις - Κατασχέσεις 

Δεκατρία χρόνια Παρανομιών από τις εκάστοτε κομματικές διοικήσεις του Δήμου Γλυφάδας δια των οποίων επιλέγεται η σύνθεση του ΚΑΠΠΑ Γλυφάδας - τομέας Πολιτισμού , ώστε να ευημερούν οι ημέτεροι, οι γνωστοί, και οι συγγενείς !!!
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Θεατρική παράσταση “Αγαμέμνων” του Αισχύλου - Πέμπτη 5/7/2018 συζήτηση του έργου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">