ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αποχώρησαν από το ΚΙΝΑΛ και οι «Μεταρρυθμιστές» του Λυκούδη

Οι «Μεταρρυθμιστές της Αριστεράς», η πολιτική κίνηση στην οποία ηγείται ο Σπύρος Λυκούδης, η οποία συμμετέχει στο Ποτάμι, ανακοίνωσε επίσημα την αποχώρησή της από το ΚΙΝΑΛ.

Η ανακοίνωσή:

«Είναι γνωστή η συνέπεια, η επιμονή και η υπομονή με την οποία οι Μεταρρυθμιστές της Αριστεράς αγωνίστηκαν αυτά τα χρόνια για να αρθούν τα εμπόδια, να ξεπεραστούν αγκυλώσεις, πολιτικές και προσωπικές, και να ανοίξει ο δρόμος για έναν νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, για τη Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη.

Μείναμε σταθεροί στη γραμμή αυτή, ακόμα και μόνοι μας, όταν κυριαρχούσε στο χώρο ένα κλίμα δυσπιστίας ανάμεσα στις δυνάμεις που καλούσαμε να συμπράξουν.

Όταν η προσπάθεια πήρε σάρκα και οστά, οι Μεταρρυθμιστές της Αριστεράς προσήλθαμε με την ίδια αγωνιστική διάθεση για να συμβάλλουμε στη συγκρότηση του φορέα.

Καταθέσαμε απ’ τις πρώτες μέρες έναν οδικό χάρτη του εγχειρήματος με συγκεκριμένα στάδια, προτεραιότητες και ιεραρχήσεις και κυρίως ζητήσαμε μια στοιχειώδη διαμόρφωση του φορέα πριν από την εκλογή του αρχηγού.

Η πρόταση αγνοήθηκε. Η σημερινή κρίση στο ΚΙΝ.ΑΛ. δεν είναι άμοιρη του τρόπου με τον οποίο διαμορφώθηκε.

Στην συγκρότηση του φορέα αντιμετωπίσαμε εξαρχής από τον ηγετικό κύκλο έναν αρνητισμό απέναντί μας, απολύτως ανεξήγητο πολιτικά.

Τα συμπλέγματα, οι μικρότητες και οι φοβίες του ενός ή του άλλου, δυστυχώς κατίσχυσαν της πολιτικής.

Απαιτήθηκε η συμμετοχή μας στον φορέα να μην συνοδεύεται από την πολιτική μας ταυτότητα, αυτή των ΜΕΤΑ, αλλά να μετάσχουμε μέσα από τη διαπραγμάτευση και την ποσόστωση του ΠΟΤΑΜΙΟΥ.

Στο όνομα της ενότητας του εγχειρήματος, δεν δημιουργήσαμε ζήτημα και προχωρήσαμε.

Σήμερα το ΠΟΤΑΜΙ αποχώρησε από το ΚΙΝΑΛ.

Θεωρούμε ανακόλουθο, πολιτικά μη ορθό, τα στελέχη του Μεταρρυθμιστών που μπήκαν στα όργανα του ΚΙΝΑΛ μέσα από την ενιαία λίστα – πρόταση του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, να παραμείνουν στη θέση τους. Αποχωρούμε και εμείς από τα όργανα του ΚΙΝΑΛ.

Ανοίγεται μπροστά μας μια νέα φάση πυκνών εξελίξεων μέσα σε ένα ιδιαιτέρως σύνθετο πολιτικό περιβάλλον.

Οι Μεταρρυθμιστές της Αριστεράς με δεδομένη, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, την πολιτική μας αυτονομία, θα πορευτούμε με γνώμονα πάντα τις αρχές, τις αξίες και τους στόχους της σύγχρονης Ευρωπαϊκής Μεταρρυθμιστικής Αριστεράς.

Εκτιμούμε ότι η συγκρότηση στη χώρα μας μιας μεγάλης Δημοκρατικής Μεταρρυθμιστικής Παράταξης παραμένει ζητούμενο και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις προς αυτή την κατεύθυνση».

Επισήμανση του ''Γ'': Χωρίς Ευρώπη, Ε.Ε., δεν μπορεί να υπάρχει μεταρρυθμιστική Αριστερά ; Εμείς στην ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ θεωρούμε ότι οι πραγματικά αριστεροί μεταρρυθμιστές είναι όσοι έχουν ξεκάθαρες γραμμές - θέσεις κατά της Ε.Ε.

Πλην του Δημοψηφίσματος του Ελληνικού λαού, το οποίο πετάχτηκε στις καλένδες, άρα δεν υφίσταται λαϊκή κυριαρχία, ούτε συνταγματική ομαλότητα, θέτουμε στη κρίση σας τις γραμμές της Αγγλίας, και του Αγγλικού λαού, ο οποίος αποδεσμεύτηκε από την Ε.Ε. , έχει βιώσιμη οικονομία, καλύπτει χιλιάδες θέσεις εργασίας Ελλήνων μεταναστών, και καταφανώς έχει διεθνές ορίζοντα ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αποχώρησαν από το ΚΙΝΑΛ και οι «Μεταρρυθμιστές» του Λυκούδη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb