ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

«Γυναικεία επιχειρηματικότητα: Ευκαιρίες και Προκλήσεις»

Η γυναικεία επιχειρηματικότητα βρέθηκε στο επίκεντρο εκδήλωσης που διοργάνωσε η ΔΗΜ.ΤΟ. Καλλιθέας με ομιλήτριες τρεις γυναίκες που γνωρίζουν εκ των έσω το «επιχειρείν». 

Τρεις γυναίκες, που τόλμησαν, αγωνίστηκαν και πέτυχαν. Η Μαρέβα Μητσοτάκη, η Ντόρα Πάλλη και η Μαρία Χριστοδουλίδη μίλησαν για ένα «ταξίδι ζωής, γεμάτο κινδύνους αλλά και συναρπαστικές προκλήσεις». Συντονιστής, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Σταυρόπουλος.

Στη «δύσκολη αλλά γοητευτική πορεία της εταιρείας Zeus + Dione μέσα στο δυσμενές επαγγελματικό περιβάλλον που υπάρχει στη χώρα μας», αναφέρθηκε η επιχειρηματίας Μαρέβα Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι «θελήσαμε να κάνουμε μόδα την ιστορία και να εντάξουμε στον διεθνή ανταγωνισμό ένα ελληνικό σήμα». 

Σε μια ομιλία η οποία είχε και προσωπικές αναφορές, η συνιδρύτρια της Zeus + Dione επεσήμανε ότι «τα προβλήματα είναι πολλά για όλους, πόσω μάλλον για εμένα που λέγομαι Μαρέβα Μητσοτάκη. Πετυχαίνουμε, αλλού περισσότερο αλλού λιγότερο. Αλλά ένα πρέπει να σας μείνει: επιμένουμε, επιμένουμε, επιμένουμε». Πρόσθεσε δε ότι σε αυτό το επιχειρηματικό ταξίδι της ανά την Ελλάδα γνώρισε εκατοντάδες Ελληνίδες «που κρύβουν θησαυρούς στο μυαλό και στα χέρια τους».

Με μια προσωπική αναφορά στη γιαγιά της, επιχειρηματία Αλεξάνδρα Μπαγτζή, η οποία ίδρυσε την ‘Ενωση Ελληνίδων Επιχειρηματιών πριν από 60 χρόνια, άνοιξε την ομιλία της η Υποδιευθύντρια του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, Σύμβουλος εκπαιδευτικών και κοινωνικών θεμάτων Ντόρα Πάλλη. Εστιάζοντας στην ανάγκη να ενισχυθεί η γυναικεία επιχειρηματικότητα ώστε να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας, η κ. Πάλλη πρότεινε τη δημιουργία Υπουργείου για τις γυναίκες και την οικογένεια, ώστε η Πολιτεία να αποδείξει έμπρακτα ότι η Γυναίκα αποτελεί την Νο 1 εθνική προτεραιότητα για τις επόμενες δεκαετίες.

Για τον αγώνα που δίνει καθημερινά ως γυναίκα επιχειρηματίας αλλά και για την τεράστια αγάπη της για το αντικείμενο εργασίας μίλησε η Μαρία Χριστοδουλίδη, η οποία συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση στο χώρο της υπόδησης μέσα από την μεγάλη ελληνική επιχείρηση “Texter”.

Την πολύ όμορφη εκδήλωση με θέμα «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα, Ευκαιρίες και Προκλήσεις», διοργάνωσε στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας το Τμήμα Γυναικών της ΔΗΜ.ΤΟ. Καλλιθέας, με τον δραστήριο Πρόεδρο της Οργάνωσης Γιώργο Καλαμπαλίκη και δύο δυναμικές γυναίκες: την υπεύθυνη Τμήματος Γυναικών Εφη Μαρκοπούλου και την υπεύθυνη εκδηλώσεων Λόλα Καψάνη.

Επισήμανση: Εμείς στον 'Γ.WEB' έχουμε μια αντίδραση αναφορικά με την επιχειρηματικότητα , διότι σύμφωνα με όσα διδαχθήκαμε , η προσωπική επιχειρηματικότητα δεν συνάδει με την αριστερά, και πριν από δεκαετίες επιλέξαμε να τείνουμε προς τα αριστερά. 

Για εμάς αυταπόδεικτα οι δεξιοί αναλαμβάνοντας να διοικήσουν τον Ο.Τ.Α γίνονται ''κομμουνιστές'' για τα στενά συμφέροντα των ''δικών'' τους , όμως δεν καλύπτουν δίκαια το κοινωνικό σύνολο και την λαϊκή εντολή.

Μπορείτε να διαπιστώσετε ιδίοις όμασσι ότι οι συμβασιούχοι της διοικήσεως του Δήμου Γλυφάδας , ενώ έπειτα από τις συμβάσεις δημιούργησαν τοπικές σελίδες , ουδέποτε δημοσιοποίησαν δελτία τύπου η ανακοινώσεις των κατοίκων Γλυφάδας , πλην της διοικήσεως η οποία τους παρείχε τις συμβάσεις !

Έχουν κυλήσει περισσότερα από 14 χρόνια σύννομων ενεργειών και αιτήσεων, καθώς και του ψηφίσματος 4.500 χιλιάδων δημοτών Γλυφάδας στις εκλογές του 2014 για μια δομή όλων των δημοτών - κατοίκων ενώ αυταπόδεικτα οι κάτοικοι ως κόμματα καταλύουν πλουραλισμό, πολυφωνία, αναλογικότητα, κ.α.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: «Γυναικεία επιχειρηματικότητα: Ευκαιρίες και Προκλήσεις» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb