ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ολοκληρώθηκε η πορεία στην μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου

Με επιτυχία και αγωνιστικό πνεύμα πραγματοποιήθηκε η μαζική συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή σήμερα Πέμπτη το απόγευμα στη μνήμη της εν ψυχρώ δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου από το όπλο του ειδικού φρουρού Ε. Κορκονέα.


Στη συγκέντρωση και πορεία μετείχαν μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ , της ΛΑ.Ε και άλλων οργανώσεων της Αριστεράς και του αναρχικού χώρου, καθώς και σημαντικός αριθμός ανένταχτων αγωνιστών και κυρίως νεολαίας.


Το πρωί πραγματοποιήθηκε μαχητική και μαζική διαδήλωση των μαθητών στο κέντρο της Αθήνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το πρωί το κέντρο της Αθήνας θύμιζε αστυνομοκρατούμενο φρούριο, καθώς επί ποδός βρίσκονταν περίπου 2600 αστυνομικοί, ενισχύοντας το κλίμα τρομοκρατίας.


Επίσης, επισημαίνουμε ότι εμείς επισκεφτήκαμε την Αθήνα για ψώνια και πέσαμε πάνω στην πορεία, και στο τέλος της, στην πλατεία Ομονοίας, αποχωρήσαμε ώστε να κάνουμε τις αγορές , επιστρέφοντας προς την πλατεία Ομονοίας ώστε να πάρουμε το Μετρό διαπιστώσαμε ότι είχε υπάρξει έντονη ρίψη χημικών , και συγκεκριμένα από το δημαρχείο της Αθήνας, επί της οδού Αθηνάς, και μέχρι την Ομόνοια, ήταν αδύνατη η προσέλευση των πολιτών.

Χρειάστηκε να μεταβούμε στο Μοναστηράκι ώστε να πάρουμε το Μετρό. 

Προσωπικά δεν γνωρίζω ακριβός τι ίσχυσε , όμως αυταπόδεικτα είχε γίνει τόσο έντονη ρίψη χημικών από τα ΜΑΤ που εκατοντάδες μέτρα πριν την Ομόνοια δεν μπορούσες να σταθείς στην περιοχή, δεν μπορούσες να ανασάνεις, και υπήρχε έντονο κάψιμο στα μάτια και στους πνεύμονες.

Αυτή η αλητεία από τη πλευρά της πολιτείας, και του αρμόδιου υπουργείου, ρίψης τέτοιων ποσοτήτων χημικών, πρέπει κάποια στιγμή να τελειώνει, διότι την επόμενη φορά που επισκεπτόμενος την Αθήνα για ψώνια στα καλά καθούμενα αντιμετωπίσω πρόβλημα υγείας από ρίψη χημικών θα επέμβω κατεύθυναν στον Υπουργό.

Υ.Σ: Αν κάποιοι/ες από εσάς ήταν παρόντες επιθυμούμε να μας ενημερώσετε τι ακριβός συνέβη στην πλατεία Ομονοίας που κατέληξε η πορεία.

* Η ενημέρωση η οποία υπήρχε ήταν ότι για λόγους ασφαλείας παραμένουν κλειστοί οι σταθμοί Σύνταγμα και Ακαδημία. Στην Ομόνοια , και περιμετρικά της Ομονοίας πως υπήρχε τέτοια ένταση χημικών ; ( Δεν δικαιολογείται από τα Εξάρχεια στα οποία υπήρξε ρίψη χημικών η έντασή τους να έχει οδηγηθεί μέχρι το Μοναστηράκι.)
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ολοκληρώθηκε η πορεία στην μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">