ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σε τρεις μήνες οι μπουλντόζες στο Ελληνικό ?

Εγκρίθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) η γεωλογική μελέτη που ανοίγει τον δρόμο για τη ρύθμιση του χώρου στην έκταση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό.

Σύμφωνα με αυτήν, ακατάλληλες για δόμηση κρίνονται μόνον οι δύο παραρεμάτιες περιοχές, οι οποίες βρίσκονται ανατολικά και δυτικά της έκτασης, ενώ όλες οι υπόλοιπες ζώνες θεωρούνται κατάλληλες.

Πάντως, σχετικά με τις ειδικές κατασκευές και ιδιαίτερα για τα υψηλά κτίρια που προβλέπεται να κατασκευαστούν από το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ), απαιτείται ειδική γεωτεχνική έρευνα και μελέτη

Αυτή θα διευκρινίζει τα ζητήματα που σχετίζονται με τον κατάλληλο χαρακτηρισμό του εδάφους θεμελίωσης τους, την επιλογή των γεωτεχνικών παραμέτρων σχεδιασμού, τον τρόπο και τη στάθμη θεμελίωσης, την επιτρεπόμενη τάση έδρασης, τις επιτρεπόμενες ολικές και διαφορικές καθιζήσεις κλπ. 

Ιδιαίτερα, η γεωτεχνική έρευνα θα πρέπει να περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα δειγματοληπτικών γεωτρήσεων, επί τόπου και εργαστηριακών δοκιμών εδαφομηχανικής και βραχομηχανικής και ενδεχομένως δοκιμών με τη χρήση ειδικών γεωφυσικών μεθόδων.

Σε κάθε περίπτωση, η έγκριση της γεωλογικής μελέτης είναι ένα σημαντικό «βήμα» για την πορεία αξιοποίησης της περιοχής καθώς αποτελεί προϋπόθεση για να ακολουθήσουν οι πολεοδομικές μελέτες που θα ρυθμίζουν τον χώρο στην έκταση του Ελληνικού που προβλέπεται να δομηθεί, στο Πάρκο και στις ζώνες ανάπτυξης όπου σχεδιάζεται να κατασκευαστεί το καζίνο

Η σύνταξη των τριών μελετών, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο «Βήμα» στέλεχος του ΥΠΕΝ, έχει ήδη ξεκινήσει και όταν ολοκληρωθεί, θα αρχίσει η διαδικασία σύνταξης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ). Στη συνέχεια οι μελέτες και η ΜΠΕ θα τεθούν σε δημόσια διαβούλευση για να υποβληθούν τελικά στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου προκειμένου να εκδοθούν τρεις υπουργικές αποφάσεις.

Θα ακολουθήσει η εισήγηση στο Κεντρικό Συμβούλιο Δημόσιας Περιουσίας, το οποίο γνωμοδοτεί προς τους συναρμόδιους υπουργούς για να εκδοθεί η τελική Κοινή Υπουργική Απόφαση με το θεσμικό πλαίσιο και να ξεκινήσουν να εκδίδονται οι οικοδομικές άδεις, ώστε να μπουν οι πρώτες μπουλντόζες στον χώρο του Ελληνικού

Η αισιόδοξη εκτίμηση στελεχών του ΥΠΕΝ είναι ότι η διαδικασία, αν όλα κυλήσουν ομαλά, θα διαρκέσει λίγο περισσότερο από τρεις μήνες.

Σημείωση του ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Αν πράγματι είναι επιδιώξιμες οι Γερμανικές αποζημιώσεις πρέπει να ισχύσει το ανάλογο και στο Ελληνικό , διότι η αναγκαστική απαλλοτρίωση δεκάδων οικιών, όπως και αυτής στην οποία γεννηθήκαμε εμείς , τελέστηκαν τη περίοδο της χούντας χωρίς να προκύψουν οι δέουσες αποζημιώσεις της αξίας του εν λόγω χώρου.

Ο ανάδοχος , όπως και η κυβέρνηση , και όσοι χειρίζονται το ζήτημα , πρέπει να έχουν υπόψιν τους , ότι εμείς ποτέ δεν συμφωνήσαμε στο ξεπούλημα του Ελληνικού , καθώς επίσης ότι δεν έχουν καλύψει καμία πρόταση μας.

Γνωρίζουμε απόλυτα όσα σχεδιάζονται να ισχύσουν στον χώρο του τέως Αεροδρομίου, και μάλιστα τα μεταδώσαμε πριν από τρεις δεκαετίες δημόσια. 
Το πόσες φορές θα στραφείς ως πολιτεία κατά των δικαιωμάτων των πολιτών έχει σαφές όριο.

Ενδεικτικά: 

1 ον) Στον τόπο που γεννηθήκαμε διοικούν οι ''ξενόφερτοι'' των αστικών κομμάτων εις βάρος ημών.

2 ον) Ο τόπος στον οποίο γεννηθήκαμε , κάτω από πλαίσιο πολιτικών ενεργειών , σκοπιμοτήτων , καθώς και ωφέλειας , πέρασε στην κυριότητα ενός ξένου χωρίς να εισακούονται οι προτάσεις και οι θέσεις μας.

3 ον) Ακόμα και σε τριτοκοσμικές χώρες ο παράγοντας ανταποδοτικότητας από την πλευρά των αναδόχων στους δημότες της περιοχής έχει σημαίνουσα θέση , ενώ στο Ελληνικό εμπλέκονται αστικά κόμματα - πολιτικοί  χωρίς να διασφαλίζουν το ελάχιστο για τους δημότες.

Δεδομένου ότι Δήμος και Πολιτεία δεν μας έχετε καλύψει σε τρεις μήνες θα σταθούμε μπροστά στις μπουλντόζες και θα κληθεί ο ανάδοχος να μας δολοφονήσει ώστε να φέρει σε πέρας τα σχέδιά του.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σε τρεις μήνες οι μπουλντόζες στο Ελληνικό ? Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb