ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Καμμένος: Στημένη επιτροπή - Νίκος Βούτσης: Δεν δέχομαι την ρητορική πραξικοπημάτων

Κατ΄εξαίρεση και μετά από απαίτηση κομμάτων της αντιπολίτευσης μεταδίδεται ζωντανά η συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο κ. πρόεδρος παραβίασε τον κανονισμό ανέφερε ο Πάνος Καμμένος στην διαρκή επιτροπή Εθνικής άμυνας και εξωτερικών υποθέσεων.


Η διαδικασία έγινε χωρίς απόφαση της Επιτροπής ανέφερε επανειλημμένα ο Π. Καμμένος.


Νομιμοποίηση της Επιτροπής


Σας είπα , υπάρχουν θέματα τα οποία αφορούν την αρχή σύστασης της επιτροπής.


Η έκθεση της επιστημονικής επιτροπής δεν υπάρχει.


Δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε την συζήτηση χωρίς έκθεση της επιστημονικής επιτροπής.


Όπως ανέφερε ο Καθηγητής Κασιμάτης: Η συγκεκριμένη συμφωνία έχει θέματα παραχώρησης της εθνικής κυριαρχίας.


Νομικά η συμφωνία είναι άκυρη διότι παραβιάζει το Σύνταγμα της Ελλάδας.


Παραβιάζει την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας.



Στην ένσταση αντισυνταγματικότητας επέμεινε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος ο οποίος ανέβηκε στο βήμα της Επιτροπής Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας και αναπτύσσοντας το σκεπτικό του, είπε:
-δεν υπάρχει απόφαση της Διάσκεψης Προέδρων για τον τρόπο ορισμού των ανεξάρτητων βουλευτών στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας,
-δεν υπάρχει γνωμοδότηση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής με την υπογραφή δύο καθηγητών,
-δεν επισυνάπτονται τα κείμενα της ρηματικής διακοίνωσης, των αλλαγών του Συντάγματος κ.λπ.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ανέγνωσε δήλωση του καθηγητή συνταγματολόγου Γ. Κασιμάτη, στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι απαράδεκτη «γιατί αποτελεί παραχώρηση κυριαρχικού δικαιώματος, η οποία εξυπηρετεί κυριαρχικά και γεωπολιτικά συμφέροντα μόνο ξένων κρατών, ενώ αντίστοιχα βλάπτει ουσιαστικά τα συμφέροντα της Ελληνικής Πολιτείας. Γιατί απειλεί και μειώνει καίρια: την ασφάλεια της εδαφικής κυριαρχίας. Γιατί αμφισβητεί σοβαρά την εθνική, την ιστορική και την πολιτισμική ταυτότητα της Ελλάδας».
Νίκος Βούτσης: Δεν δέχομαι την ρητορική πραξικοπημάτων κ. Κασιδιάρη . Οι σκιές περί πραξικοπήματος δεν έχουν καμία υπόσταση. 

Οι ανεξάρτητοι οι οποίοι είναι 16 δεν έχουν συγκροτήσει κοινοβουλευτική ομάδα , άρα πλέον βρίσκονται ως άτομα και λογίζονται ως ομάδα έτσι ώστε κατ ΄εξαίρεση να μπορούν να πουν ποιος τους εκπροσωπεί.

Η διαδικασία είναι ότι κάθε ένας ανεξάρτητος δηλώνει σε ποια επιτροπή θέλει να συμμετάσχει .

Στη παρούσα φάση είχαμε την ανεξαρτητοποίηση του κ. Δανέλη , και τις αναγκαστικές ανεξαρτητοποιήσεις των βουλευτών του Ποταμιού , και δυο βουλευτών από τους ΑΝΕΛ.

Η κλήρωση προβλέπεται από τον κανονισμό.

Τα πρακτικά της διάσκεψης είναι στην διάθεσή σας. 

Δύο ημέρες στην Επιτροπή Εξωτερικών και Εθνικής ‘Αμυνας και δύο ημέρες στην Ολομέλεια θα διαρκέσει η συζήτηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, σύμφωνα με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής. Η Συμφωνία των Πρεσπών θα συζητηθεί σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη στην Επιτροπή και στην Ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη και την Πέμπτη, με συνεδριάσεις που θα ανοίγουν στις 10:00 το πρωί και θα κλείνουν στις 02:00 τα ξημερώματα.


Δείτε ζωντανά την συνεδρίαση της Επιτροπής για την Συμφωνία των Πρεσπών , ενώ την ακούτε τοπικά και ραδιοφωνικά στους 93,4 mhz


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Καμμένος: Στημένη επιτροπή - Νίκος Βούτσης: Δεν δέχομαι την ρητορική πραξικοπημάτων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">