ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΓΛΥΦΑΔΑWEB: Ο ΣΥΡΙΖΑ των δυο μέτρων και σταθμών

ΓΛΥΦΑΔΑWEB: Τι να την κάνουμε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ των δυο μέτρων και σταθμών ;

Του Γιάννη Κουρδομένου
glyfadaweb@gmail.com

 Τι να κάνουμε ένα κόμμα - ΣΥΡΙΖΑ - των δυο μέτρων και σταθμών ;

# Τι να κάνουμε ένα κόμμα - ΣΥΡΙΖΑ - το οποίο διατείνεται δια μέσω του Πάνου Σκουρλέτη ότι δεν πρεσβεύει την κομματική τοπική αυτοδιοίκηση όταν δια στόματος στελεχών τοπικών ΟΜ ακούγετε ότι θα κατέβουν στις δημοτικές εκλογές με την σημαία του κόμματος ;

Τι μας παρέχουν επί τέσσερα χρόνια , τόσο η κυβέρνηση , όσο και τα κατά τόπους στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ , που όπως γνωρίζεται στο σύνολο τους καταλαμβάνουν δημόσιες θέσεις - αξιώματα , παχυλές αποδοχές , κ.α. ; 

# Εμείς όταν μας προσέγγισαν και προσεγγίσαμε το εν λόγω κόμμα είχαμε βιώσει μια σκληρή πραγματικότητα των αντιλαϊκών πολιτικών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ , και δεν είναι άγνωστο σε πλειάδα συμπολιτών μας ότι επί σειρά ετών συμμετείχαμε σε πορείες, απεργίες, διαδηλώσεις, διαμαρτυρίες, εκδηλώσεις, συλλαλητήρια, περιοδείες, κ.α. ( Δεν είχαν ανάλογα βιώματα όσοι βρέθηκαν από τον συλλογικό αγώνα σε σειρά θέσεων )

# Επί τέσσερα χρόνια δεν άλλαξε απολύτως τίποτα αναφορικά με εμάς, ενώ υφίσταται η πλασματική εντύπωση σε σειρά συμπολιτών μας ότι τυγχάνουμε και εμείς των προνομίων μιας σειράς συμπολιτών μας - στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. 

# Οι συμπολίτες μας δεν μπορούν να έχουν πλήρη εικόνα όσων έχουμε υποστεί επί τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Το θέμα είναι ότι δεν έχει υπάρξει καμία μεταβολή η ενέργεια η οποία διαφοροποίησε το ελάχιστο απο την περίοδο διακυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

# Με δεδομένα τα οφέλη μιας σειράς συμπολιτών μας - στελεχών της ΟΜ Γλυφάδας - οι οποίοι βρέθηκαν σε διοικητικά συμβούλια , προεδρικές θέσεις , κ.α. , ακόμα και στο ΚΑΠΠΑ Γλυφάδας - τομέας Πολιτισμού - δεν υπάρχει επί τέσσερα χρόνια ούτε δείγμα ενέργειας.

# Τασσόμαστε δημόσια κατά της δημοτικής αρχής Γλυφάδας , των ''κουμπάρων'' και των ευνοημένων ημέτερων, παράλληλα δε τασσόμαστε και κατά όσων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ καπηλεύτηκαν τον συλλογικό αγώνα και επί τέσσερα χρόνια εξοικονομούν κατά μόνας.

# Αν πράγματι ως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχετε κάποια σχέση με την Αριστερά , και σύμφωνα με όσα τελούν σε ισχύ , σε ποιους αναλογούν τα έδρανα του Δήμου Γλυφάδας σε τέσσερις μήνες ; Αναλογούν σε άτομα τα οποία πρεσβεύουν το ''κάτω από μια μασχάλη χωρούν δέκα καρπούζια'' ; 

# Εμείς θέτουμε όσα ζούμε επί τέσσερα χρόνια '' Αλληλεγγύης - Δικαιοσύνης - Δημοκρατίας '' και από εσάς αναμένουμε εμπράκτως τις ενέργειες σας ώστε να πείσετε την τοπική κοινωνία ότι έχετε κάποια σχέση με την Αριστερά.

# Σε πλήρη αντιδιαστολή με εμάς οι οποίοι ''τρέχαμε'' και συμμετείχαμε επί σειρά ετών σε πλειάδα πορείες, απεργίες, διαδηλώσεις, διαμαρτυρίες, εκδηλώσεις, συλλαλητήρια, περιοδείες, ομιλίες, κ.α. καθώς και δεκάδες άλλοι συμπολίτες μας , ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ και πιστεύοντας ΑΦΕΛΩΣ ότι θα προκύψουν αλλαγές,  ώστε να βρεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του στην κυβέρνηση , στην περιφέρεια , σε δήμους κ.α. , στον Δήμο Γλυφάδας έχουμε τους εσωτερικούς ανταποκριτές, τους συμβασιούχους 4 ετών του Δημάρχου , τους συνεργαζόμενους, τους ''επιδοτούμενους'', και ένα Δήμαρχο των δυο μέτρων και σταθμών.

Ως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από τον πρώτο μήνα διοικήσεως του Γ. Παπανικολάου ''ξεχάσαν'' το ψήφισμα 4.500 χιλιάδων Γλυφαδιωτών

# Εμείς δεν ξεχνάμε τι ψηφίσαμε και γιατί το ψηφίσαμε , και πιστεύουμε να μην ξεχάσουν και οι συμπολίτες μας , ότι ''ξέχασαν'' το ψήφισμα διότι υφίσταντο οι προσωπικές σκοπιμότητες και τα συμφέροντα λίγων στελεχών. 

# Δεν τέθηκε ούτε μια φορά σε Δ/Σ το ψήφισμα 4.500 χιλιάδων συμπολιτών μας για διαφάνεια μέσω τοπικού μέσου όλων των δημοτών , και ενώ ήδη είχαν προκύψει οι ενέργειες του Δημάρχου εξυπηρέτησης με συμβάσεις φίλων - παρατρεχάμενων - υποστηρικτών κ.α. 

# Εμείς δεν έχουμε λάβει επιδοτήσεις κ.α. , ούτε από τον Δήμο , ούτε από Πολιτεία , και ενώ δεν έχουμε ούτε επιδότηση θέρμανσης επί τέσσερα χρόνια , τα χρήματα τα οποία θα διαθέταμε για θέρμανση τα ''πετάμε'' για τοπική λειτουργία ώστε σταδιακά όσο το δυνατόν περισσότεροι να έχουν την πλήρη εικόνα όσων ισχύουν στον Δήμο Γλυφάδας , αντί όσων διοχετεύονται στο προσκήνιο δια μέσω δημάρχου - ημέτερων - και λοιπών.

# Από κοινωνικής πλευράς δεν χρειάζεται φανατισμός - και κυρίως κομματικός - διότι ΝΔ - ΚΙΝΑΛ - ΣΥΡΙΖΑ - ΚΚΕ - Χ.Α κ.α. είναι ''καμμένα χαρτιά'' στην τοπική αυτοδιοίκηση. Τα στελέχη τους λειτουργούν με όμοιο τρόπο πολώνοντας την τοπική κοινωνία , ενώ εμπράκτως εξυπηρετούνται προσωπικά συμφέροντα και ελαχίστων ημετέρων , αναλογικά με το σύνολο , αντί του κοινωνικού συνόλου.

# Οφείλουν , και κυρίως εν όψει της προεκλογικής περιόδου, δεξιοί - αριστεροί κ.α. , βρισκόμενοι στα έδρανα του Δήμου Γλυφάδας, και αξιώνοντας την επανεκλογή τους , να αναφέρουν δημόσια αν επί τέσσερα χρόνια υπήρξε έστω μια φορά σύγκλυση ώστε από συλλογικές ενέργειες των Αιρετών να προκύψουν Ευρωπαϊκά κονδύλια για τους συμπολίτες μας με βασικό δεδομένο την μετανάστευση και την ανεργία.

# Ένα κόμμα το οποίο είχε στις θέσεις του τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, και τις μόνιμες θέσεις εργασίας, αντί της ημιαπασχόλησης ,  δεν μπορεί να καλύπτεται απ' όσα ισχύουν τόσο στον Δήμο Γλυφάδας, όσο και σε μια σειρά άλλων δήμων, με τα γνωστά οκτάμηνα. 

# Ποιες είναι οι μόνιμες θέσεις εργασίας οι οποίες προέκυψαν για εμάς επί τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ; Στον αντίποδα διαθέτουμε σειρά στοιχείων πόσες θέσεις εξασφάλισαν άλλα αστικά κόμματα, και ειδικότερα στον Δήμο Γλυφάδας.

Εμείς έχουμε επιχειρήματα και θέσεις , εσείς αν δεν αρέσκεστε στην απόλυτη αλήθεια μπορείτε να μεταβείτε σε μια σειρά από καφενεία - καφετέριες της Γλυφάδας , και συναλλασσόμενοι με τους προβληθέντες των αστικών κομμάτων - αιρετούς , ( εννοούμε της διοικήσεως ), να εξασφαλίσετε κάποια εξυπηρέτηση - χάρη !

Υ.Γ: Μπορεί να εξηγηθεί από το σύνολο των αιρετών του Δήμου Γλυφάδας, πως είναι εφικτό χώρες οι οποίες δεν βρίσκονται στην Ε.Ε. να έχουν λίγες δεκάρες δημοτικά τέλη, λίγα ευρώ λογαριασμούς ρεύματος, τηλεφώνου, αερίου, κινητής τηλεφωνίας και WIFI , ενώ στην δική μας πραγματικότητα ο μέσος κάτοικος χρειάζεται τουλάχιστον 100 ευρώ πάγια μηνιαίως ;
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΓΛΥΦΑΔΑWEB: Ο ΣΥΡΙΖΑ των δυο μέτρων και σταθμών Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">