ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ασθενής σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,2 βαθμών κοντά στην Ύδρα

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 16:48 στη θαλάσσια περιοχή πλησίον της Ύδρας, νοτίως της Αθήνας.


Το εστιακό βάθος, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι Γεράσιμος Παπαδόπουλος και Ευθύμιος Λέκκας για τον σεισμό έντασης 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κοντά στην Ύδρα.

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος τόνισε ότι: «Ο σεισμός που σημειώθηκε ανοιχτά του Αργολικού Κόλπου, κοντά στην Ύδρα δεν αξιολογείτε ως ανησυχητικός».

Επιπλέον πρόσθεσε ότι το προηγούμενο διάστημα δεν έχουν σημειωθεί προσεισμοί ενώ και το επίκεντρό του δεν εμπνέει ανησυχία.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε και ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμιος Λέκκας, μετά και τη δόνηση των 4,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 20:15 στη θαλάσσια περιοχή κοντά στην Ύδρα.

«Ο σεισμός σημειώθηκε σε μια περιοχή σχετικά σεισμική χωρίς ιδιαίτερη προϊστορία και έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε πολλές περιοχές καθώς είχε μικρό εστιακό βάθος», δήλωσε ο κ. Λέκκας.

Πρόσθεσε δε ότι «εξαιτίας αυτού, "ταρακουνήθηκαν" τα νότια προάστια της Αθήνας».

Ωστόσο, ο ίδιος εμφανίστηκε καθησυχαστικός ως προς την εξέλιξη του φαινομένου, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 42 χιλιόμετρα ανατολικά-νοτιοανατολικά της Ύδρας με εστιακό βάθος 13 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στα νότια προάστια της Αττικής.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ασθενής σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,2 βαθμών κοντά στην Ύδρα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">