ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Οι δήμοι Αλίμου - Γλυφάδας αποχωρούν από το Φορέα Διαχείρισης του Ελληνικού ( VIDEO)

Αναρτήθηκε 5 / 11 / 2019  

Ο Δήμος Αλίμου αποχώρησε από το Φορέα Διαχείρισης Κοινοχρήστων της επένδυσης του Ελληνικού με ψήφους 28 υπέρ και 5 λευκά.

Την απόφαση πήρε το δημοτικό συμβούλιο Αλίμου τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019.

Δείτε τη συνεδρίαση 



Οι λόγοι που οδήγησαν στην αποχώρηση είναι η δυσλειτουργικότητα, η μη αποτελεσματικότητα και η εξ αρχής προβληματικότητά του.

Ο Δήμος Αλίμου πλέον μετά από αυτή την απόφαση δεν εκπροσωπείται σε αυτό τον φορέα.

Ο φορέας θα διαχειρίζεται τα απορρίμματα και τον ηλεκτροφωτισμό όταν δημιουργηθεί ο οικισμός στο τέως αεροδρόμιο και πρόεδρος του είναι ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος.

Στο Δ/Σ Αλίμου παρευρέθηκε και ο δήμαρχος Γλυφάδας με αντιπροσωπεία του δημοτικού συμβουλίου, ο οποίος εξέφρασε τις δικές του απόψεις συμπλέοντας με τις απόψεις Ανδρέα Κονδύλη.

Την ερχόμενη Πέμπτη θα συζητηθούν τα ίδια θέματα και στο Δήμο Γλυφάδας όπου αναμένεται να ψηφιστεί και η αποχώρηση από το Φορέα και του Δήμου Γλυφάδας.

Επίσης στη συνεδρίαση αναγγέλθηκε επίσημα και ψηφίστηκε με 32 ψήφους υπέρ και 1 κατά, η ίδρυση Συνδέσμου ανάμεσα στους δήμους Γλυφάδας και Αλίμου προκειμένου οι όμοροι δύο δήμοι να διεκδικήσουν αυτά που πρέπει να διεκδικήσουν για τις πόλεις τους.

Επιπροσθέτως, τονίστηκε ότι θα απευθύνουν πρόσκληση και σε άλλους δήμους να συμμετάσχουν σ' αυτόν για την καλύτερη ανάδειξη της αθηναϊκής Ριβιέρας και ευχήθηκαν κάποια στιγμή και ο τρίτος γείτονας, ο δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης να κατανοήσει ότι θα ήταν προς το συμφέρον του να συμπράξει κι εκείνος.

Με την λειτουργία του ο σύνδεσμος θα διεκδικήσει για λογαριασμό των μελών του αυτά που θεωρούν ότι μπορούν και πρέπει να διεκδικήσουν για τις πόλεις τους.

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Τι ακριβώς θα διεκδικήσουν για τις πόλεις τους Γλυφάδα και Άλιμος ; Όσα διεκδίκησαν επί 40 χρόνια οι δήμαρχοι - δημοτικές αρχές Γλυφάδας - αναφορικά με τα ερτζιανά ;

Τι να πει κανείς όταν δεν έχουν τη δυνατότητα τρεις δήμαρχοι , των όμορων δήμων, και κυρίως αντίστοιχης ηλικίας , να τα βρουν μεταξύ τους για το όφελος της περιοχή μας καθώς και των κατοίκων.

Υπάρχει ένα σαφές δεδομένο στο εν λόγω ζήτημα , και αυτό είναι ότι η μεγαλύτερη έκταση του τέως αεροδρομίου ανήκει στα διοικητικά όρια του Δήμου Ελληνικού , οπότε Γλυφάδα και Άλιμος όφειλαν να αποδεχθούν ότι διαδραματίζουν ρόλο ''δορυφόρων'' στο ζήτημα του Ελληνικού.

Ασφαλώς στον δήμαρχο Γλυφάδας αξίζει να ζήσει ανάλογες καταστάσεις ΑΝΙΣΟΤΗΤΑΣ με όσες έχει διαμορφώσει επί πέντε χρόνια στο δήμο Γλυφάδας ώστε να έχει απτά και ο ίδιος το βίωμα όσων επιλεκτικά εφαρμόζει. 

# Τελικά είναι σαφές ότι όλοι ζουν ανάλογες καταστάσεις ανισότητας , ασφαλώς απόρροια αρχικά της λαθεμένης νεοελληνικής αντιλήψεως - νοοτροπίας , και σε δεύτερη φάση των πολιτικών που διαμόρφωσαν επί δεκαετίες τα κόμματα εξουσίας. ( Οι λέξεις ισοπολιτεία , ισονομία , και  ισότητα είναι σχεδόν άγνωστες στη χώρα μας.)

# Σε μια άλλη χώρα , με διαφορετική κουλτούρα και νοοτροπία , σίγουρα θα ίσχυε κάτι εντελώς διαφορετικό από την τροπή που έχει πάρει το ζήτημα του Ελληνικού, και ειδικότερα με τον φορέα διαχείρισης. Τήρηση της αναλογικότητας χρειάζεται - απλές πρακτικές. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Οι δήμοι Αλίμου - Γλυφάδας αποχωρούν από το Φορέα Διαχείρισης του Ελληνικού ( VIDEO) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">