ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Παππάς: Είχε στηθεί σύστημα συστηματικών παρακολουθήσεων

Υπό τη βαριά σκιά των εξελίξεων, και στην οικονομία και στα ελληνοτουρκικά, η κυβερνητική πλειοψηφία επιδίδεται σε συστηματική προσπάθεια αντιπερισπασμού, ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς.

Ο κ. Παππάς μίλησε στη Βουλή για στοχοποίηση του. «Υπάρχει το ζήτημα των καναλιών. Έχετε πολύ μεγάλο θράσος. Τριάντα χρόνια το ελληνικό δημόσιο δεν είχε εισπράξει ούτε ένα ευρώ με τις άδειες. Δεν έχει υπάρξει διαγωνισμός που να πέρασε μεγαλύτερο και πολλαπλό κόσκινο, από τον διαγωνισμό για τις άδειες. Με βάση αυτόν τον διαγωνισμό, το ΕΣΡ αποφάσισε ομόφωνα ότι οι άδειες αποτιμώνται στα 250 εκατομμύρια ευρώ. Και αντί να ζητήσετε συγνώμη, λέτε σήμερα όσα λέτε», είπε ο κ. Παππάς που κατηγόρησε ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής ότι σκοπίμως δεν εισέπραξαν τα 150 εκατομμύρια από το φόρο διαφήμισης και τα τέλη χρήσης συχνοτήτων.

Αναφερόμενος στην ηχογραφημένη συνομιλία του με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Είναι προφανές ότι εδώ είχε στηθεί ένα ολόκληρο σύστημα συστηματικών παρακολουθήσεων. Προσέξετε όμως, αυτοί που διακινούν ότι υπάρχουν και άλλες κασέτες, μήπως το απευθύνουν σε εσάς το μήνυμα γιατί έχουν υπάρξει κολλητοί σας για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα».

Είπε ακόμη ότι η συνομιλία που «παρανόμως ηχογράφησε ο εν λόγω κύριος απέδειξε τον ισχυρισμό του ΣΥΡΙΖΑ ότι η παρέμβαση έγινε κατόπιν έκκλησης της χώρας του Ισραήλ».

Ο Νίκος Παππάς είπε εξάλλου: «Σε λίγη ώρα που θα ανέβει στο βήμα ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος «κρύβεται», πρέπει να απαντήσει γιατί το 2013 είπε στον εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη «μην ακουμπάς τον Μιωνή και τον Παπασταύρου γιατί μας έχουν βοηθήσει». Θα ήταν πράξη πολιτικής γενναιότητας να έρθει ο Σαμαράς στην προανακριτική αλλά δεν το έκανε. Θα ήταν πράξη γενναιότητας να έρθει ο Σαμαράς για κατ΄αντιπαράσταση εξέταση με τον Δ. Παπαγγελόπουλο».

Οι αναφορές του κ. Παππά προκάλεσαν σχόλια βουλευτών από τα έδρανα της ΝΔ. «Αυτό το βήμα είναι ιερό και απαιτεί και ένα επίπεδο. Είναι προφανές ότι τα εντελλούμενα του Φρουζή δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο ύψος αυτού του επιπέδου», σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Επισήμανση της ''έκδοσης'': Πολλές φορές η κοινωνία δεν πρέπει να σιωπά, και οφείλει να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. 

Αν αξιολογήσει κάθε ένας σε κοινωνικό επίπεδο το ύψος των δισεκατομμυρίων των πακέτων που εισέρευσαν στη χώρα μας , χωρίς να φέρνουν ουσιαστικό αποτέλεσμα συνολικής ανάκαμψης σε κοινωνικό επίπεδο, σε αντιδιαστολή των εκατομμυρίων που επικαλείται ο κ. Παππάς από τις τηλεοπτικές άδειες, πρόκειται για σταγόνα στον ωκεανό.

Τα ερτζιανά κύματα σε όποιον βαθμό και να αξιοποιηθούν οικονομικά σε επίπεδο χώρας, έχοντας το βασικό δεδομένο του δωρεάν παγκόσμιου ψηφιακού διαδικτύου , δεν αποτελούν έναν βιώσιμο αναπτυξιακό πόλο του δημοσίου.

Δεν μπορεί να αναπτυχθεί ένα κράτος - η πολιτεία - απο τις συχνότητες, ούτε τα λίγα εκατομμύρια των αδειών επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ άλλαξαν δραστικά το ελάχιστο στη χώρα μας.

Σε μια εποχή που τα Εθνικά τηλεοπτικά ΜΜΕ καθίστανται βασικοί μοχλοί οικονομικοπολιτικού ελέγχου , και κατ' επέκταση δρουν ως χειραφετητές του λαού,  γνωρίζεται τη στροφή της κοινωνίας , είτε στο διαδίκτυο , είτε στα καλωδιακά προγράμματα.

Τέλος, αρκετά χρόνια υφίσταται μια ''ανισορροπία'' σε επίπεδο εθνικών ΜΜΕ , όμως δεν είμαστε οι καταλληλότεροι ώστε να ισορροπήσουμε την κατάσταση. Θα ήταν περισσότερο ανισόρροπο, του παρόντος στη χώρα μας, να υφίστανται εφοπλιστές και δισεκατομμυριούχοι κομμουνιστές - αριστεροί ιδιοκτήτες εθνικών τηλεοπτικών ΜΜΕ. Έτεροι διετέλεσαν και διατελούν αρμόδιοι και αυτοί όφειλαν το πλαίσιο ισορροπιών.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Παππάς: Είχε στηθεί σύστημα συστηματικών παρακολουθήσεων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">