ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Με δάκρυα στα μάτια ζήτησε συγγνώμη η πρωθυπουργός της Δανίας για τη θανάτωση μινκ


Μην μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της, η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν ζήτησε για πρώτη φορά προσωπικά συγγνώμη για τη διαχείριση της κρίσης των βιζόν, τον πληθυσμό των οποίων αποφάσισε να θανατώσει μαζικά στο πλαίσιο της μάχης εναντίον της Covid-19.

Η Δανή πρωθυπουργός επισκέφθηκε ένα εκτροφείο στο Κόλντινγκ, στο δυτικό τμήμα της χώρας, τα ζώα του οποίου θανατώθηκαν, ενώ η κυβέρνηση δεν διέθετε επαρκή νομική βάση για να εξοντώσει τα υγιή μινκ.

«Πιστεύω πως είναι απαραίτητο να ζητήσω συγγνώμη για το πώς εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να ζητήσω συγγνώμη για αυτό, διότι διαπράχθηκαν σφάλματα», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο TV2, έχοντας ολοκληρώσει την επίσκεψή της.

Εμφανώς συγκινημένη, η Μέτε Φρεντέρικσεν διέκοψε πολλές φορές τις δηλώσεις της για να σκουπίσει τα δάκρυά της.

«Είναι σημαντικό να υπενθυμίσουμε ότι δεν θα είναι εξαιτίας των εκτροφέων, θα είναι εξαιτίας του κορονοϊού, εάν η βιομηχανία δεν μπορέσει να συνεχίσει» να λειτουργεί, συμπλήρωσε η ίδια, κάνοντας λόγο για μια «συγκινητική» επίσκεψη.

Αρχές Νοεμβρίου, η Φρεντέρικσεν ανακοίνωσε τη σφαγή όλων των βιζόν της χώρας, λόγω μιας μετάλλαξης του νέου κορονοϊού που ανιχνεύτηκε σε αυτά τα ζώα, η οποία θα μπορούσε, βάσει των προκαταρκτικών ερευνών, να απειλήσει την αποτελεσματικότητα ενός μελλοντικού εμβολίου για τους ανθρώπους.

Εντούτοις, λίγες ημέρες αργότερα, η κυβέρνηση παραδέχθηκε ότι δεν είχε επαρκή νομική βάση για αυτό το μέτρο. Ο υπουργός Γεωργίας ζήτησε επίσης συγγνώμη, προτού τελικά παραιτηθεί την περασμένη εβδομάδα.

Περισσότερα από τα 2/3 των περίπου 15-17 εκατομμυρίων βιζόν έχουν ήδη θανατωθεί, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP

www.ert.gr

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Με δάκρυα στα μάτια ζήτησε συγγνώμη η πρωθυπουργός της Δανίας για τη θανάτωση μινκ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">