ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η εξέλιξη της πανδημίας σε Ροδόπη και Ξάνθη

Η εξέλιξη της πανδημίας σε Ροδόπη και Ξάνθη

228 rapid test πραγματοποιήθηκαν χθες στην Κομοτηνή και προέκυψαν 13 θετικά δείγματα (5,70%). Αφορούν έξι άνδρες και επτά γυναίκες, με διάμεση ηλικία τα 42 έτη. Κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας συνεχίζουν σήμερα και αύριο στην πόλη δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) μέσα από το αυτοκίνητο (drive through).

26 κρούσματα Covid-19 δηλώθηκαν χθες από τον ΕΟΔΥ στη Ροδόπη και 52 στην Ξάνθη. Συνολικά στην αν.Μ.Θ. εντοπίστηκαν 177 κρούσματα.

Δηλώσεις δημάρχου Κομοτηνής για τον κορονοϊό
«Ο Δήμος Κομοτηνής από την αρχή της πανδημίας ήταν κοντά στην πόλη και τους πολίτες μέσα από τις δωρεές rapid test που πραγματοποίησε προς το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής και προς τον ΕΟΔΥ», δήλωσε ο δήμαρχος Κομοτηνής, Γιάννης Γκαράνης, υποσχόμενος, «θα είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τις υπηρεσίες προς όφελος των συμπολιτών μας». Από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Κομοτηνής συνεχίζονται οι απολυμάνσεις στα δημοτικά κτίρια, τις παιδικές χαρές και τους χώρους άθλησης, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ξεκίνησε τον Μάρτιο.

23 νέα θετικά δείγματα στην Ξάνθη μετά από ελέγχους
23 κρούσματα εντοπίστηκαν με τα rapid test που πραγματοποιούνται έξω από το γήπεδο του ΑΟΞ την Τρίτη. Συνολικά, έγιναν 158 τεστ στο σημείο drive through, ενώ οι πολίτες ενημερώθηκαν με sms για το αποτέλεσμα του δείγματός τους. Για κάθε κρούσμα ακολουθεί μοριακό τεστ pcr για την επιβεβαίωσή του.

4 εκπαιδευτικοί στην Γενισέα θετικοί
Θετικοί στην Covid-19 διαγνώστηκαν τέσσερις από τους 10 εκπαιδευτικούς του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης της Γενισέας, που προσήλθαν με δική τους πρωτοβουλία για να κάνουν τεστ. Το σχολείο ανέστειλε τη λειτουργία του.

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη
Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού. Στο πλαίσιο αυτό, κατά το χρονικό διάστημα από τις 7 ως τις 23 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν στην Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη 57.692 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 1.648 παραβάσεις. 1.207 ήταν για παραβίαση περιορισμού μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ. Οι 438 ήταν για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν 419 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 19 των 150 ευρώ.

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/komotini/i-exelixi-tis-pandimias-se-rodopi-kai-xanthi/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η εξέλιξη της πανδημίας σε Ροδόπη και Ξάνθη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">