ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αυστραλία: Κανένα ενεργό κρούσμα στη Βικτώρια – Από Μάρτιο τα εμβόλια

Αυστραλία: Κανένα ενεργό κρούσμα στη Βικτώρια – Από Μάρτιο τα εμβόλια

Πριν από τρεις μήνες η πολιτεία Βικτώρια της Αυστραλίας, με πρωτεύουσα την Μελβούρνη, είχε 4.293 ενεργά κρούσματα. Σήμερα, για πρώτη φορά από τον περασμένο Φεβρουάριο, δεν έχει κανένα. Συμπλήρωσε μάλιστα 24 ημέρες χωρίς εντοπισμό νέου κρούσματος ή καταγραφή θανάτου από COVID 19.

Το αυστηρό lockdown και τα απολύτως κλειστά σύνορα, που επέβαλε για 115 ημέρες η πολιτειακή κυβέρνηση, βοήθησαν στην εξάλειψη του ιού, ωστόσο ο οικονομικός αντίκτυπος ήταν τεράστιος. Η κυβέρνηση της Βικτώριας ανακοίνωσε πως θα περάσει σε ρεκόρ επίπεδα χρέους και ελλείμματος και θα δαπανήσει 49 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα τέσσερα χρόνια προκειμένου να ενισχύσει την ανάκαμψη της οικονομίας. Μια τεράστια δαπάνη, που στοχεύει στη δημιουργία 400.000 θέσεων εργασίας μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Το καθαρό χρέος της πολιτειακής κυβέρνησης θα ανέλθει σε σχεδόν 155 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε τρία χρόνια, περισσότερο από το 28% της συνολικής ετήσιας οικονομικής παραγωγής της Βικτώριας.

Εμβολιασμοί στην Αυστραλία από τον Μάρτιο 2021

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας της Αυστραλίας Γκρεγκ Χαντ ανακοίνωσε πως η διανομή των εμβολίων κατά της COVID 19 θα αρχίσει στην Αυστραλία από τον Μάρτιο του 2021. Τα θετικά αποτελέσματα των μέχρι στιγμής κλινικών δοκιμών στα εμβόλια χαράζουν ένα «μονοπάτι για μια πλήρως ασφαλή Αυστραλία και την επιστροφή στην κανονικότητα» επεσήμανε.

Η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση δεσμεύτηκε να αγοράσει 33,8 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Oxford-AstraZeneca. Είναι μία από τις τέσσερις συμφωνίες για αγορά εμβολίων που έχει συνάψει η κυβέρνηση.

Αν και ο δωρεάν εμβολιασμός για τους Αυστραλούς δεν θα είναι υποχρεωτικός, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να τον καταστήσει υποχρεωτικό για όποιον ταξιδιώτη θέλει να επισκεφθεί την Αυστραλία. Εναλλακτικά, θα μπαίνουν σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών και ατομικό κόστος περίπου 3.000 δολάρια, το οποίο οφείλουν να καλύπτουν οι ίδιοι.

Τα ταξίδια Αυστραλών προς το εξωτερικό εξακολουθούν να απαγορεύονται, ενώ ο υπουργός Υγείας τόνισε πως η πολιτική αυτή αναμένεται να χαλαρώσει από τα μέσα του 2021 και μετά.

Αυστραλία, ανταπόκριση: Έμμα Παπαεμμανουήλ

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/eidiseis/diethni/kosmos/aystralia-kanena-energo-kroysma-sti-viktoria-apo-martio-ta-emvolia/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αυστραλία: Κανένα ενεργό κρούσμα στη Βικτώρια – Από Μάρτιο τα εμβόλια Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">