ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κρίσιμες οι επόμενες μέρες για τις αντοχές του ΕΣΥ – Ζητούμενο η διατήρηση μείωσης των κρουσμάτων

Κρίσιμες οι επόμενες μέρες για τις αντοχές του ΕΣΥ – Ζητούμενο η διατήρηση μείωσης των κρουσμάτων

Νέο αρνητικό ρεκόρ κατέγραψε η χώρα μας σε ότι αφορά τον αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών από τον κορονοϊό, ενώ για τρίτη φορά μέσα σε ένα 24ωρο ο αριθμός των νεκρών ήταν τριψήφιος.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ καταγράφηκαν 101 θάνατοι, ενώ οι διασωληνωμένοι έφτασαν τους 562. Τα κρούσματα ανήλθαν σε 2.135 εκ των οποίων τα 401 εντοπίζονται στην Αττική και τα 607 στη Θεσσαλονίκη.

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας έχει γονατίσει το σύστημα υγείας. Τα νοσοκομεία θυμίζουν πεδίο μάχης, οι ΜΕΘ στερεύουν και οι ειδικοί εκτιμούν ότι -αν και αναμένεται μείωση των κρουσμάτων- τις επόμενες ημέρες θα αυξηθούν οι νοσηλευόμενοι και οι διασωληνωμένοι. Το ζητούμενο γι’ αυτούς είναι να υπάρξει σταθεροποίηση της κατάστασης, η οποία θα διατηρηθεί και που θα οδηγήσει σε μείωση των ημερήσιων κρουσμάτων.

Εν τω μεταξύ, ανησυχία προκαλεί η αναφορά κρουσμάτων κορονοϊού στο Αστυνομικό Μέγαρο του Αγρινίου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκαν 33 αστυνομικοί θετικοί στο νέο ιό.

Δωρεάν έλεγχοι και rapid test του ΕΟΔΥ σε περιοχές της χώρας

Την ίδια ώρα κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποίησαν την Τρίτη 24 Νοεμβρίου, δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through). Οι συνολικά 6 δράσεις οργανώθηκαν σε κεντρικά και εύκολα προσβάσιμα σημεία αστικών και επαρχιακών περιοχών 6 Περιφερειακών Ενοτήτων της Ελλάδας, δίνοντας τη δυνατότητα σε πολίτες να εξετασθούν δωρεάν για τον ιό SARS-CoV-2.

(EUROKINISSI)

Συνολικά, διενεργήθηκαν 1.362 rapid test από τα οποία ανευρέθησαν 69 θετικά κρούσματα (5,06%). Τα θετικά αποτελέσματα των ελέγχων αφορούν σε 39 άνδρες και 30 γυναίκες.

Ο Δεκέμβριος πάντως είναι ο μήνας που θα σηματοδοτήσει πολλά για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας. Ο σχεδιασμός για το άνοιγμα της οικονομίας και της κοινωνίας πηγαίνει ημερολογιακά πιο πίσω.

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/eidiseis/ellada/kinonia/krisimes-oi-epomenes-meres-gia-tis-antoches-toy-esy-zitoymeno-i-diatirisi-meiosis-ton-kroysmaton/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κρίσιμες οι επόμενες μέρες για τις αντοχές του ΕΣΥ – Ζητούμενο η διατήρηση μείωσης των κρουσμάτων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">