ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σχετική σταθεροποίηση της καμπύλης των κρουσμάτων – Χριστούγεννα με περιορισμούς


Νέο αρνητικό ρεκόρ θυμάτων από τον κορονοϊό, αλλά και σχετική σταθεροποίηση της καμπύλης των κρουσμάτων στη χώρα μας. Το τελευταίο 24ωρο άλλοι 121 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους, 606 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ ανακοινώθηκαν 1.747 νέα κρούσματα. Από αυτά, 486 εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη, 273 στην Αττική, 90 στην Πιερία, 79 στη Λάρισα και 73 στην Πέλλα.

Αισιοδοξία δημιουργεί το γεγονός ότι για πρώτη φορά τις τελευταίες εβδομάδες, η εφημερία στα νοσοκομεία «Παπαγεωργίου» και «Ιπποκράτειο» στη συμπρωτεύουσα, τελείωσε με αρκετά λιγότερες εισαγωγές και μείωση των διασωληνωμένων.

Και αν στο «Παπαγεωργίου» η κατάσταση ήταν κάπως καλύτερη, αρκετά νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας βρίσκονται στα όριά τους. Στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου αντιστοιχεί ένας νοσηλευτής σε 5 ασθενείς.

Στη Δράμα, την πόλη με το πιο επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο μετά τη Θεσσαλονίκη, η κατάσταση στο νοσοκομείο είναι πρωτόγνωρη. Εκατό γιατροί και νοσηλευτές είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού. Η κατάσταση είναι ασφυκτική, καθώς νοσεί ένας στους 4 κατοίκους της πόλης των 100.000.

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχουν σπίτια με 3 και 4 ασθενείς» ανέφερε η Ελένη Γαβρέλη, διευθύντρια ΕΣΥ και υπεύθυνη κινητών μονάδων ΕΟΔΥ Ν. Δράμας.

Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά

Χριστούγεννα με περιορισμούς λόγω του κορονοϊού, ήταν το μήνυμα που απηύθυνε ο πρωθυπουργός το Σάββατο από τη Θεσσαλονίκη, όπου επισκέφθηκε νοσοκομεία και δομές υγείας, ευχαριστώντας το προσωπικό για το έργο που προσφέρουν. Πρέπει πάση θυσία να αποφύγουμε τις συνάξεις στα σπίτια, καθώς είναι ο πλέον επικίνδυνος τρόπος μετάδοσης του ιού, θα επιτρέψουμε μόνο «μία συν μία οικογένεια» για τις γιορτές, είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μητσοτάκης. Τόνισε ακόμη, πως όταν τελειώσει αυτή η περιπέτεια θα οικοδομηθεί ένα νέο ισχυρό Εθνικό Σύστημα Υγείας, και σημείωσε ότι παρά την πρωτοφανή πίεση που δέχτηκε το σύστημα υγείας, τα νοσοκομεία άντεξαν και επανέλαβε ότι ο μόνος δρόμος για την κυβέρνηση είναι η προστασία της δημόσιας υγείας.

Σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη

Για επικοινωνιακό σόου του κ. Μητσοτάκη έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι την ώρα που μιλά για «νέο ΕΣΥ» δρομολογεί περικοπές 600 εκατ.ευρώ στον προϋπολογισμό της Υγείας για το 2021.

Κάθε φορά που έχουμε νέο κύμα πανδημίας ο κ.Μητσοτάκης ανακαλύπτει την αξία του ΕΣΥ, αλλά δεν κάνει απολύτως τίποτα για να το ενισχύσει γιατί δεν το πιστεύει, σχολίασε η Φώφη Γεννηματά.

Πυρά κατά της κυβέρνησης, αλλά και κριτική στα κόμματα της αντιπολίτευσης, άσκησε το ΚΚΕ.

Σχετικό Άρθρο: Νέο ρεκόρ θανάτων από κορονοϊό, παρά τα σημάδια για μείωση διασποράς – Πίεση στις ΜΕΘ Β. Ελλάδας

Πηγές: ΕΡΤ1, Πρώτο Πρόγραμμα


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σχετική σταθεροποίηση της καμπύλης των κρουσμάτων – Χριστούγεννα με περιορισμούς Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">