ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Διαδικτυακή ημερίδα για την πανδημία και βία στην οικογένεια


Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα «Πίσω από τις κλειστές πόρτες: Πανδημία και βία στην οικογένεια», διοργανώνουν σήμερα  Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020, στις 6.30 μ.μ., το Περιφερειακό Τμήμα Φλώρινας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το 3ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Φλώρινας.

Αντικείμενο της εκδήλωσης είναι η ενδοοικογενειακή βία, τόσο σε βάρος των παιδιών, όσο και των συντρόφων, η οποία αποτελεί πρόκληση για τις κοινωνίες μας διαχρονικά, αλλά και τείνει να επιταθεί στις σύγχρονες συνθήκες εγκλεισμού. Η ημερίδα πραγματοποιείται με πρόσθετες αφορμές τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών (25 Νοεμβρίου) και την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού (20 Νοεμβρίου).

Εισηγητές/τριες θα είναι:

• Ο κ. Γιώργος Νικολαΐδης, Ψυχίατρος, PhD, Διευθυντής Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας στο Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, Πρόεδρος έως το 2020 στην επιτροπή Lanzarotte του Συμβουλίου της Ευρώπης και Εθνικός Αντιπρόσωπος, τόσο στην ίδια Επιτροπή, όσο και στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για θέματα κακοποίησης – παραμέλησης των παιδιών
• Τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου του Δήμου Φλώρινας:  Σταυρούλα Παπανικολάου, Ψυχολόγος, MSc και Ματθαίος Καργάκης, Κοινωνιολόγος, MA, MSc

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν για το κοινό και εφικτή για άτομα και εκτός του νομού. Οι ενδιαφερόμενοι/ες παρακαλούνται να δηλώσουν τα στοιχεία τους στη φόρμα που βρίσκεται στη διεύθυνση ώστε να τους σταλούν κατόπιν οδηγίες για την παρακολούθηση της ημερίδας.

www.ert.gr

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Διαδικτυακή ημερίδα για την πανδημία και βία στην οικογένεια Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb